Elja Trum

Photosynth van de inauguratie van Obama

vrijdag 23 januari 2009, 09:18 door | 5.524x gelezen | 1 reactie

Niet veel mensen zullen gemist hebben dat Barak H. Obama afgelopen maandag benoemd is tot de 44ste president van Amerika. Nieuwszender CNN heeft de bezoekers van het evenement verzocht hun foto's in te sturen om hier een Photosynth van te maken. Met deze techniek is de inauguratie vanuit honderden verschillende hoeken te bekijken.

Microsoft is al een tijdje bezig met deze techniek om een collectie van honderden foto's samen te bundelen tot ťťn geheel waar je soepel doorheen kunt 'vliegen'. Je kunt met de nieuwe president in de Synth werkelijk van alle kanten bekijken en inzoomen tot op de details van zijn gezicht.

Het is overigens ook mogelijk zelf een Photosynth te maken van een collectie van je eigen foto's.

Screenshot van de inauguratie van Obama


Ook bijzonder zijn de foto's die Google's GeoEye-1 satelliet van de enorme mensenmassa in Washtington maakt. De beelden hier zijn via deze link in het programma Google Earth te bekijken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Kees Krick
    Profiel Kees Krick schreef op vrijdag 23 januari 2009 om 15:49

    Wow! Die is echt gaaf. Vanuit het persvak is elke hoek zo''n beetje meegenomen, dat is bijna 3D-panoramisch vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord