Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Worldsecond: foto's van exact dezelfde seconde

dinsdag 13 november 2012, 22:50 door | 5.011x gelezen | 0 reacties

Een verzameling foto's die wereldwijd tijdens exact dezelfde seconde gemaakt zijn. Dat is het idee achter 'Worldsecond'. Een app en campagne van een horlogemerk. Per 1 november is de app 60 dagen lang te gebruiken; elke dag is er willekeurig één moment waarop de app op alle telefoons een foto neemt.

Na de Memeto Livelogging waar we al over schreven, een klein cameraatje om je nek dat nagenoeg je hele leven fotografeert, is er nog een project, dat gericht is op kwantiteit: Worldsecond. Een app die op van tevoren vastgestelde momenten een foto maakt.

Worldsecond

Om de foto's op 'de' seconde niet te random te laten zijn, krijg je vijf minuten voor het moment een seintje. Vervolgens telt de app af, zodat je een creatieve foto kunt maken, is het idee. "Elke 'Worldsecond' is een moment van schoonheid, vastgelegd door mensen over de hele wereld op exact hetzelfde moment", zo luidt de beschrijving van de app.

Het resultaat wordt naar een website geupload, waar -zo is in ieder geval de bedoeling- de hele wereld in die ene seconde zichtbaar wordt. Je kunt er zoeken in eerdere 'Worldseconds' op basis van trefwoorden. In onderstaande video wordt het concept gepromoot:


Een leuk idee, en wie naar de website gaat, de bovenstaande video bekijkt of de app downloadt, merkt al gauw genoeg wie erachter zit: Montblanc blijkt een horlogemerk te zijn, dat op deze manier aandacht probeert te genereren. Toch spreekt dan een project als Life in a Day me veel meer aan, aangezien de 'gecrowdsourcete' beelden ook nog wat samenhang en inhoud vertonen, anders dan.. een seconde.

De app van Montblanc is beschikbaar voor Apple's iOS en Google's Android.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord