Albertus Koekoek

Foto's van de Canon 5D mark III uitgelekt

maandag 27 februari 2012, 17:31 door | 9.074x gelezen | 20 reacties

Er zijn nieuwe foto's uitgelekt van de Canon 5D mark III op geruchtensite Canonrumors.com. De aankondiging volgt waarschijnlijk op vrijdag 2 maart. De Canon 1D X is waarschijnlijk verkrijgbaar rond eind april met een adviesprijs van 6.499 euro. Ook is meer nieuws over de Canon 500mm en 600mm f/4L IS USM.

Inmiddels zijn er nog meer foto's en specificaties van de Canon 5D mark III uitgelekt!


Een tijdje geleden is de vermoedelijke 5D mark III in Kenia gespot. Vandaag zijn er op Canonrumors.com drie foto's toegevoegd. Ook zijn er nu meer details zichtbaar dan bij de vorige foto's.

Op basis van diverse evenementen heeft Canonrumors een nieuwe datum geprikt. Op vrijdag 2 maart lijkt de Canon 5D mark III dan toch echt te komen. Volgens de geruchten zou de camera beschikken over een 22 megapixels sensor, een 61-punts autofocus en een 3,2 inch groot LCD display.

Ook zou de camera beschikken over een twee geheugenkaart sloten; compact flash en SD(XC). De prijs zou met zo'n 3.500 dollar een stuk hoger liggen dan die van zijn voorganger.

Canon 5D mark III

Canon 5D mark III

Canon 5D mark III


Updates


Ook is er al diverse keren nieuws geweest over het uistellen van de aangekondigde Canon EF 500mm en 600mm f/4L IS USM II. De objectieven komen in mei op de markt met een prijskaartje van 10.799 en 13.549 euro. Het prijskaartje is iets hoger dan de bedragen die eerder werden genoemd.

Oktober vorig jaar werd ook de Canon 1D X aangekondigd. Er werd gemeld dat deze eind maart 2012 beschikbaar zal zijn. Dit is nu uitgesteld naar eind april 2012. De Canon 1D X krijgt een prijskaartje van 6.499 euro.

Al met al zet Canon de komende maanden weer een mooi stukje techniek op de markt. De prijskaartjes liggen behoorlijk hoog dus waarschijnlijk is het nieuws ook niet voor iedereen van evengroot belang. Vooral voor de Canon 5D mark III waren de verwachtingen hoog, nu kijken hoe hij in de praktijk uit de bus gaat komen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Albertus Koekoek

Over de auteur

Albertus Koekoek is een beginnend fotograaf. Volgt nu de opleiding fotografie aan de Landstede in Zwolle. Hij fotografeert sinds 2009. Begonnen met natuurfotografie en urbexfotografie. Inmiddels is dit uitgebreid tot de meeste takken van fotografie. Albertus is te volgen op twitteren op Facebook

20 reacties

 1. Erik
  Profiel Erik schreef op maandag 27 februari 2012 om 20:21

  Het is interessant om te zien dat de prijzen van Canon behoorlijk omhoog zijn geschoten t.o.v. Nikon. Ik denk dat Nikon een goede zet heeft gedaan met zijn nieuwe camera's. Zowel qua specificaties als prijs. Ik ben benieuwd hoe ze in de diverse reviews uit de verf zullen komen.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 27 februari 2012 om 22:30

  Er zullen vast mensen vallen over het aantal megapixel, nu Nikon een 36 megapixel D800 uit gaat brengen (en Nokia al met een 41 megapixel cameratelefoon komt).

  Persoonlijk vind ik het prima als het aantal megapixel (ongeveer) gelijk blijft. Ik verwacht dan wel de nodige verbeteringen in de hoge ISO's. Niet dat dit bij de 5D mark II slecht is, maar het mag altijd nog beter natuurlijk. vrolijk

  Hopelijk klopt het gerucht van de 61-punts autofocus sensor ook, toch het enige nadeeltje aan de huidige mark II. De dual-card slot lijkt me ideaal. Mooi voor gebruik met een CF voor RAW en een EyeFi voor small Jpeg.

  Maarhuh, die prijs.. Ik ben benieuwd of deze, en de nog onbekende, specs echt een meerprijs van 1.000 euro (op de prijs van de 5D mark II van 3 en een half jaar geleden) kunnen rechtvaardigen..

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op dinsdag 28 februari 2012 om 04:49

  Een behoorlijk contraproductief beleid! Ondanks dat ik lees dat de recessie gemener wordt prijst Canon zich vrolijk uit de markt met de nieuwe waar. Qua specs zijn ze nota bene al ingehaald door Nikon, daar kan de 5D MKIII niet veel meer aan veranderen.

 4. evert
  evert schreef op dinsdag 28 februari 2012 om 10:12

  Tony, in welk opzicht zijn ze ingehaald dan?

  Volgens mij is de 1dx / d4 redelijk gelijkwaardig, en de d800 is feitelijk een d700 met heel veel megapixels - niet iets waar iedereen op zit te wachten.

  Dat de prijs stevig is, daar ben ik het overigens zeker mee eens!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.011 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord