Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Bioscoopfilm Generation Wealth

zondag 16 september 2018, 14:28 door | 2.510x gelezen | 0 reacties

Fotomuseum Den Haag toont ter gelegenheid van de tentoonstelling Generation Wealth (te zien vanaf 15 september 2018) de nieuwste gelijknamige documentaire van Lauren Greenfield.

De film, die in januari 2018 de première beleefde op het prestigieuze Sundance Film Festival in Utah, draait sinds juli in Amerika en Engeland in de bioscopen.

We schreven al eerder over de foto-expositie van Lauren Greenfield: 'Hoe ben je echt' in het Fotomuseum Den Haag.

Bekijk hier de trailer:


Brandend verlangen naar rijkdom en weelde


Voor de gehele Benelux is Generation Wealth exclusief te zien in Fotomuseum Den Haag. De ruim anderhalf uur durende intense documentaire over het brandende verlangen naar rijkdom en weelde, wordt doorlopend vertoond in een speciaal ingerichte filmzaal in het museum.

Directeur Benno Tempel: Generation Wealth is een indrukwekkende documentaire die terecht lovende recensies heeft gekregen. Het is een mooie aanvulling op de tentoonstelling en we zijn daarom trots dat we nu de tentoonstelling en de bioscoopfilm als tweeluik in ons museum kunnen aanbieden.

De Amerikaanse fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield (1966) houdt zich al 25 jaar bezig met het thema 'rijkdom' en portretteert over de gehele wereld zowel de één procent rich and famous als mensen die er alles aan doen om dit uit te stralen.

Film Generation Wealth


Met de film Generation Wealth maakt zij de balans op van haar onderzoek naar de uitwassen van de American Dream en het brandende verlangen naar meer. Ze keert terug naar de mensen die zij de afgelopen 25 jaar portretteerde en legt hun vaak aangrijpende levensverhalen vast.

Het resultaat is zowel het verslag van een zeer persoonlijke reis als een schokkende getuigenis van een cultuur die doordrenkt is van materialisme, narcisme en hebzucht en de prijs die men daarvoor betaalt.

In de woorden van The New York Times: Greenfield brengt de wijd uiteenlopende, verontrustende onderwerpen die de film behandelt samen alvorens een conclusie te trekken waar ze eigenlijk al de hele tijd naar toe werkte: liefde is belangrijker dan geld.

Lauren grenefield bioscoopfilm

Over de tentoonstelling


Fotomuseum Den Haag toont dit najaar in samenwerking met Annenberg Space for Photography in Los Angeles Generation Wealth, het eerste grote overzicht van Lauren Greenfields werk.

De tentoonstelling omvat meer dan 200 foto's en diverse interviews en korte films. Generation Wealth is een indrukwekkend verslag van het brandende verlangen om rijk te zijn, tegen elke prijs.

Over Lauren Greenfield


Lauren Greenfield werd in 1966 in Boston, Massachusetts geboren en groeide op in Venice, Los Angeles. In 1987 behaalde ze haar Bachelor aan de faculteit Arts & Sciences van Harvard University.

Haar werk werd gepubliceerd in talrijke magazines en kranten, waaronder ELLE, The Guardian, Harper's Bazaar, Le Monde, National Geographic, The New York Times Magazine, The New Yorker en Vanity Fair. Greenfield heeft vijf korte en vier lange documentaires gemaakt.

Met de documentaire The Queen of Versailles (2012) heeft ze maar liefst 26 nominaties en acht awards in de wacht gesleept.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord