Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Liesbeth van Asselt

Tarieven wel of niet op de website?

woensdag 18 juli 2012, 19:03 door | 10.814x gelezen | 30 reacties

TarievenAl sinds ik in 2004 mijn fotografiebureau opstartte, staan mijn tarieven op de website. Ik houd van open en eerlijk zaken doen, en open zijn over de tarieven hoort daar voor mij gewoon bij. Nu de spoeling voor fotografen dunner wordt, krijg ik hier steeds meer reacties op van collega's die vinden dat tarieven niet op de website horen. Wat vinden jullie?

Ik ga bij mezelf te rade: ik zocht een fotograaf die een profielfoto van me kon maken (inmiddels gevonden, shoot staat gepland!). Als ik op een website met mooie profielfoto's terecht kwam, en de man of vrouw erachter sprak me aan, dan wilde ik vervolgens weten wat de prijs van een fotoshoot bij deze fotograaf is.

Maar dan heb ik pech. Op de meeste sites van fotografen staan geen prijzen genoemd. Die moet ik dus opvragen via "contact". Maar dan blijkt datgene wat in diverse onderzoeken al naar voren kwam, inderdaad te kloppen. Een aantal fotografen reageert niet op mijn offerte-aanvraag. Na een maand heeft bijna 30% van de fotografen nog niet gereageerd.

Ongelooflijk, maar waar. Ik bedenk me dus wel drie keer voordat ik hier weer tijd in steek. En ik surf een volgende keer gelijk verder naar fotografen die hun tarieven wel op de website hebben staan.

Waarom zijn fotografen zo geheimzinnig over hun prijzen? Navraag levert op dat het vaak om angst voor concurrentie gaat. "Als Pietje ziet wat ik vraag, gaat hij daar net onder zitten". Prijsconcurrentie dus. Ik ben van mening dat van prijsconcurrentie niemand beter wordt. Uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers.

Terwijl als jij iets levert wat zich onderscheidt van het werk van anderen, dan is die concurrentie er helemaal niet! Dat betekent wel dat je keuzes moet maken, je kunt immers niet overal goed in zijn. Zo richt ik me Zo richt ik me vanuit mijn ervaring als manager en als organisatie-adviseur op bedrijfsfotografie en doe ik bijvoorbeeld geen journalistieke fotografie en geen bruidsreportages. Ik denk dat als je alleen doet waar je hart ligt en waar je dus goed in bent, je je kunt onderscheiden van de rest. En dan hoef je volgens niet op prijs te concurreren.

Ik ben erg benieuwd hoe jullie hier in staan: wel of geen tarieven op de website?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Liesbeth van Asselt

Over de auteur

Liesbeth fotografeert met haar bedrijf stapfoto.nl voor websites en social media van bedrijven. Daarnaast verzorgt ze al sinds 2004 (vooral creatieve) workshops zoals lightpainting, flitsen, werken met ledlicht en lichtvormers, portretfotografie, high speed, long exposure en paintsplash. Daarnaast is er een Stapfoto vakgroep voor gevorderde fotografen.

30 reacties

 1. Nanko Kiel
  Nanko Kiel schreef op woensdag 18 juli 2012 om 19:16  | reageer

  Ben het helemaal met u eens dat je niet geheimzinnig over je tarieven moet doen. Ik hou zelf ook van duidelijkheid en waarom zou een potentiele klant die dan niet moeten krijgen? Zie site www.studio-photoinsite.nl

 2. HildaKoopmans
  Profiel HildaKoopmans schreef op woensdag 18 juli 2012 om 19:35  | reageer

  Hier ook al jaren alles open en bloot op de site. Desondanks krijg ik nog steeds via mail/telefoon vragen over "wat kost het", als je dan je site copieerd/linkt zeggen ze vaak oh ja nooit verder gekeken dan de foto's en daarna de contactpagina.

  Gr. Hilda

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 18 juli 2012 om 19:52  | reageer

  Goed verhaal Liesbeth! Toch ligt het denk ik ook aan je doelgroep. Als je een 'totaalpakketprijs' aanbiedt voor een standaard gezinsfotoshoot, kan ik me er alles bij voorstellen. Als je echter op maat werkt, op basis van een uurtarief, vind ik het vrij zinloos om een uurtarief op een site te zetten. Dat zegt immers zo weinig. Ik ken mensen met een uurtarief dat twee keer hoger is dan van hun concurrenten. Gemiddeld zijn ze echter drie keer zo snel klaar...

  En daarbij: een heel groot project, daarvoor kan ik een totaalprijs maken die qua tarief toch weer net wat lager ligt dan een klein projectje verhoudingsgewijs per uur kost. Puur omdat ik efficienter de tijd kan indelen.

  Kortom, voor standaardzaken met een vaste prijs ben ik het volledig met je eens. Maar een uurtarief vermelden, tja, dat voegt voor mij niet zoveel toe!

 4. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op woensdag 18 juli 2012 om 20:22  | reageer

  @Erik, ik heb ook dagdeel- en dagtarieven vermeld staan. Voor de bedrijfsfotografie is dat meestal het uitgangspunt. Bedrijven die voor 100 euro per dag een fotograaf in willen huren (zoals ik laatst van een collega hoorde) weten dan dat ze niet bij bij mij moeten zijn....

 5. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 18 juli 2012 om 20:31  | reageer

  Dat begrijp ik. Maar wat ik meer bedoel is: wat jij in een dagdeel doet, daar doet een andere fotograaf (bij wijze van spreken) misschien wel 3 dagdelen over. In die zin zegt zo'n tarief natuurlijk minder en kun je beter op offertebasis werken per project. Als indicatie begrijp ik het, natuurlijk, maar ik vind het dan toch minder noodzakelijk. Een serieuze klant weet immers best wat een kwaliteitsfotograaf ongeveer kost...

 6. Jac Trum
  Profiel  Jac Trum schreef op woensdag 18 juli 2012 om 21:04  | reageer

  Nee hoor Erik, tarieven over fotografie stuiten op onkunde en onbegrip. Tarieven horen dus op de website te staan, natuurlijk met een vermelding dat alles indicatief is. Maar je zult er versteld van staan als je hoort wat mensen denken te kunnen krijgen voor 100 Euro. "Want je fotografeert toch digitaal en dat kost toch niks?"

 7. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 18 juli 2012 om 21:11  | reageer

  Die vraag/reactie krijg ik eigenlijk alleen van particulieren. Mijn ervaring met zakelijke klanten is dan gelukkig anders. Nog nooit zo'n reactie gehoord in ieder geval.

 8. mirjam
  mirjam schreef op woensdag 18 juli 2012 om 23:03  | reageer

  (Vaste) tarieven horen m.i. gewoon op je site. Als ik zelf op zoek ben kijk ik ook naar de tarieven. Gewoon doen dus!

 9. dirk
  Profiel dirk schreef op donderdag 19 juli 2012 om 02:10  | reageer

  Goed verhaal Liesbeth.Met prijzen op de site bestaat kans op concurrentie maar het kan voor beginnende fotografen ook een orientatie zijn. Dat er bij sommige lagere prijzen zijn wil niks zeggen. De prijs van een skoda is ook lager als die van een bmw en beiden rijden ze, maar ben je beter met zo'n goedkopere auto ? Er zijn er altijd die alles bijna voor niks willen. Als mensen jouw foto's echt goed vinden dan zal de prijs een een mindere rol spelen, althans zo denk ik erover.
  Ieder moet voor zichzelf uitmaken of ie de prijs derop zet. Aan alles zijn voor- en nadelen.

 10. Casper
  Casper schreef op donderdag 19 juli 2012 om 09:21  | reageer

  Persoonlijk denk ik dat open en eerlijkheid vooraan staat, maar los staat van het zakelijke aspect. Op dit moment zijn de mensen toch op zoek naar de goedkoopste aanbiedingen, kijk maar naar een groupon dus bij voorbaad ben je vaak te duur. Mensen zijn vaak van de persoonlijke benadering en als je een klant aan de lijn hebt voor informatie, dan kan je altijd anticiperen op wat ze willen. Ik denk dat een gun factor uiteindelijk een rol speelt. Ik ken fotograferen die enorm duur zijn en mensen toch bij hem afnemen. Ik ben ook echt van mening als de betreffende fotograaf deze prijzen op het net zet hij de helft mis loopt.
  Voor de zekerheid is het mijn mening en zeker niet de juiste.

 11. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op donderdag 19 juli 2012 om 13:09  | reageer

  @Casper, dat hebben van persoonlijk contact met de potentiële klant is ook voor mij een serieuze overweging geweest. Maar omdat heel veel klanten via via bij me komen, is die gunfactor er eigenlijk altijd wel. Ik merk alleen dat als mensen dan niet eerst op de website gekeken hebben en me gelijk bellen, ze er soms van schrikken dat ik niet voor 25 euro per uur werk... Dat schrikeffect wil ik graag voor zijn door tevoren duidelijk te zijn over de prijs. Overigens kun je natuurlijk niet alle klanten over één kam scheren: er is een duidelijk verschil in prijsbeleving tussen particuliere en zakelijke klanten. Dat is ook logisch: bedrijven kunnen de BTW en de kosten weer aftrekken, particulieren niet.

 12. PSPHOTO
  Profiel  PSPHOTO schreef op donderdag 19 juli 2012 om 13:30  | reageer

  Ik ben het wel eens dat je voor vaste werkzaamheden de prijzen op je site kunt vermelden. Voor afwijkende projecten zal er altijd maatwerk nodig zijn in de vorm van een offerte. Voor een standaard product als een profielfoto kun je ook een standaardprijs vermelden.

  Ben je bang dat je "concurrent" met jou prijzen gaat goochelen, wees gerust dat doen ze toch wel. In het tijdperk waarin we als beroepsfotograaf moeten leven met "fotografen" die wel kunnen fotograferen maar niet goed mee konden op school met het vak rekenen zullen we als ondernemer moeten leren omgaan met calculaties van deze "collega's" die dan uiteindelijk resteren in een uurloon van € 5,00 of minder.

  Nee, plaats gewoon een eerlijke prijs en werk aan opdrachtgevers die kwaliteit, continuiteit en eerlijkhedi vooropstellen en niet de laagste prijs.

 13. Rommen
  Profiel Rommen schreef op vrijdag 20 juli 2012 om 14:16  | reageer

  Het vermelden van prijzen vind ik voor zakelijke klanten overbodig. In mijn ogen is de Tarievenlijst Stichting FotoAnoniem een goede richtlijn en is voor iedereen te downloaden. Ook voor particuliere klanten vindt ik het overbodig en kan een afschrikkend effect hebben. "Piet" op de hoek levert een DVD vol met foto's voor 45 euro voor een fotoshoot.... Onze prijzen liggen hoger waardoor waarschijnlijk potentiële klanten doorklikken. Ik heb liever een prijsaanvraag hierdoor kan ik op en eerlijk uitleggen wat wij leveren.

  Ik kan het ook inderdaad niet begrijpen dat er fotografen domweg niet reageren op een aanvraag.

 14. Thomas Dral
  Profiel  Thomas Dral schreef op dinsdag 24 juli 2012 om 10:23  | reageer

  Mooi artikel en leuk om te zien dat het een iedere keer terugkerend onderwerp is dat geld. Zo heb ik in 2010 dit artikel geschreven op PhotoFacts over de #Fotocenten discussie die gevoerd is via Twitter.

  En het is en blijft een onderwerp onder ons fotografen wat ons bezig houd en wat iedere keer weer ter discussie komt te staan.

  Ik heb recent een nieuwe site gebouwd voor onder andere mijn fotografie en heb er ook gewoon tarieven op staan. Ik doe er niet moeilijk over.

 15. Stefaan Ellebaut
  Stefaan Ellebaut schreef op dinsdag 24 juli 2012 om 10:30  | reageer

  Ik ben het eens met ErikvanRosmalen. Ik werk ook nooit met 'te-nemen-of-te-laten' pakketten maar werk op basis van een uurtarief. Dat tarief is een standaardtarief maar kan door honderden variabelen ook wijzigen (type shoot, locatie, vooraf bepaalde afname, ervaring met het onderwerp etc). Hierdoor zou het vermelden ervan op m'n website mensen op het verkeerde spoor brengen en is een offerte aangepast op de specifieke vraag quasi onmogelijk.

  Daarnaast, om op het origineel artikel te antwoorden; ik ervaar als fotograaf het omgekeerde ivm contactformulier. Ik krijg meerdere vragen per maand en antwoord die principieel ten laatste binnen de 2 dagen. Van 95% hoor ik nooit geen respons, ook niet als ik nog eens mail om te vragen of ze m'n antwoord goed ontvangen hebben. Enigste oplossing hiervoor zou dan zijn om ook het telefoonnummer te vragen op het contactformulier als verplicht veld. Maar dat verhoogt de drempel voor mensen die gewoon wat info willen...

 16. Henk Heijnen
  Profiel Henk Heijnen schreef op dinsdag 24 juli 2012 om 11:04  | reageer

  Het ligt er ook een beetje aan hoe je met andere fotografen wil concurren. Als dat op prijs is dan moet je vooral je prijzen op je website zetten. En een uurtarief zegt ook niet altijd alles. Is iemand die langer over de foto's doet beter of slechter? En mag iemand die heel veel ervaring en in een speciale -gewenste- stijl fotografeert meer vragen per uur als hij (of zij) sneller klaar is?
  Het gaat uiteindelijk om het resultaat en wat dat voor de klant waard is.

 17. kmpoel
  Profiel kmpoel schreef op dinsdag 24 juli 2012 om 11:04  | reageer

  Ik zie helemaal geen prijzen op je website staan Elja? Zelf heb ik ze er niet opstaan omdat het inderdaad vaak maatwerk is. Waar ik wel over na zit te denken is een prijsindicatie op mijn website te plaatsen zodat de klant ongeveer weet waar hij aan toe is?

 18. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 24 juli 2012 om 11:09  | reageer

  @kmpoel; dit artikel is dan ook geschreven door Liesbeth die haar tarieven wel op haar website heeft staan. Overigens kan ik mijn tarieven ook wel eens op mijn portfolio site gaan zetten. Ik ben daar op zich niet op tegen.

 19. foto-frans
  Profiel foto-frans schreef op dinsdag 24 juli 2012 om 11:22  | reageer

  Als 30 % niet reageert, dan heeft 70 % wel gereageerd. Eigenlijk vind ik dat ( in dit geval ) erg veel gezien jij je als fotograaf profileert die zelf portretten maakt voor sociale media etc. ( als ik dit wat ik hier schrijf zo nalees klinkt het misschien negatief, maar zo bedoel ik dat ABSOLUUT NIET, is eerder een constatering ). Ik kan me dus wel voorstellen dat sommigen niet reageren. Prijzen op website vermelden is ook niet alles. Een goede vriend/collega had een aantrekkelijk aanbod voor een studio shoot van 25 foto's op zijn website/facebook staan. Regelmatig kreeg hij OOK aanvragen voor huwelijksreportages, waarbij de klant verwachtte ( eiste ) dat hij de hele dag op pad zou zijn ( en het werk erna ) voor diezelfde lage prijs. Een complete fotoshoot voor 1 - 10 personen voor minder dan 25,= euro op social deals van een andere bekende fotograaf blijkt uiteindelijk bij het afrekenen veel - heel veel - meer te kosten. Ik heb 3 basis pakketten op mijn website staan. Als iemand mijn prijzen wil weten, kan hij/zij gewoon even mailen. Binnen 24 uur antwoord. Sneller ? gewoon even bellen ! ALTIJD ANTWOORD GEGARANDEERD ! mvg: Frans

 20. Benny
  Profiel Benny schreef op dinsdag 24 juli 2012 om 16:28  | reageer

  Beiden hebben voor- en nadelen.

  Ik vermelde altijd mijn tarieven op mijn website, maar ik zit er nu aan te denken om bij mijn doorstart niet meer mijn tarieven te vermelden, maar dat men een online offerte kan aanvragen.

  In een omgeving waar veel fotografen bij één zitten en elkaar afconcureren op 't tarief, kan het soms verstandig zijn, om niet je tarieven te vermelden. Dan komen opdrachtgevers informeren voor je foto's, en niet om je prijs die hoog of laag is.

  Bovendien, kreeg ik de indruk als men je tarieven op voorhand niet weet, dat men meer genijgd is om meer dienst- of productverlening bij je af te nemen; ook al ben je duurder dan je concurrent.

  Voortaan (behalve nabestellingen) geen tarieven meer op mijn website.

  Benny

 21. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op woensdag 25 juli 2012 om 11:05  | reageer

  Dank allemaal voor jullie reacties! Het blijft een lastige keuze. Zoals gezegd houd ik van openheid, maar misschien kost me dit inderdaad klanten? Aan de andere kant: als ik voor een etalage sta waar geen prijzen vermeld worden, denk ik: "dat zal dan wel heel erg duur zijn" en loop ik door. Ik ga niet die winkel in om te vragen naar de prijs.... Maar ja, dan heb je het over de consumentenmarkt. Misschien moet ik bij de zakelijke markt meer vermelden dat deze prijzen een uitgangspunt zijn, dat alles maatwerk is en we van daaruit tot de definitieve prijs komen? Want inderdaad, de prijs is altijd afhankelijk van wel/niet nodig hebben van assistenten, etc. Ik ga er nog eens een paar nachtjes over slapen!

 22. foto-frans
  Profiel foto-frans schreef op woensdag 25 juli 2012 om 11:10  | reageer

  Liesbeth: Maar als je voor die etalage staat en je denkt: hm.... dat vind ik wel mooi, of cool, of vet, of wat dan ook....dan loop je misschien toch naar binnen om naar de prijs te vragen. Dan kan/zal de verkoper/verkoopster uitleggen dat dit wel van speciaal materiaal gemaakt is, of gifvrij of weet je veel...Misschien valt de prijs zelfs wel mee. En als de prijs er WEL bij staat, geeft dat ook weer geen garantie dat je het wel zou kopen.
  Zoals je zegt: het blijft een lastige keuze.
  Ik denk voor meerdere van ons.
  mvg
  Frans.

 23. Benny
  Profiel Benny schreef op woensdag 25 juli 2012 om 15:42  | reageer

  Liesbeth,

  Voor wat ik nu persoonlijk weet, zal ik geen tarieven meer gaan vermelden en dus ook geen uitgangspunten.

  Ik had dat eerst ook, dat ik dacht: Ik wil zo open mogelijk zijn. Echter, na jaren tarieven hebben vermeld, ben ik daar nu wel op terug gekomen; zie eerdere post.

  foto-frans zegt het ook al een beetje: Als men iets mooi vindt, dan gaat men toch eerst informeren en is de prijs in eerste instantie niet het struikelblok. Je hebt nu je klant al half over de drempel. Kun jij dan via een goed gesprek met de klant duidelijk maken wáárom je vindt dat dat die prijs waard is, dan is een klant eerder genijgd een dienst of een product bij je af te nemen.

  En daarbij komt ook nog: Ik kan bijvoorbeeld qua uurloon wel duurder zijn dan een amateur, maar door effecient werken zal ik een klusje bijvoorbeeld in 2 uur doen, terwijl de amateur er misschien wel 4 uur overdoet. Dus kan ik misschien zelfs met een hoger uurloon nog wel goedkoper zijn, dan iemand met een lager uurloon die minder effecient werkt, omdat hij of zij minder ervaren is.

  Benny

 24. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op woensdag 25 juli 2012 om 16:23  | reageer

  Hoi Benny, als je in een vechtmarkt zit kan ik me dat voorstellen, maar in mijn geval: er zijn niet zoveel organisatieadviseurs die fotograaf geworden zijn. Men hoort via via dat ik me verdiep in het bedrijf, in hun doelstellingen en doelgroep, in de heersende cultuur, in de in- en externe communicatie, etc. Dat ik werk met een bedrijfskundige pet op dus. Bij mij zijn ze dan dus al half binnen. Maar ik weet natuurlijk niet wat ik misloop aan klanten die niet via via binnen komen..... en dat maakt het nu juist zo moeilijk! Ik zag trouwens dat je bij mij in de buurt, in Oldebroek, woont?

 25. EdC
  Profiel EdC schreef op woensdag 25 juli 2012 om 18:46  | reageer

  In de zakelijke markt gaat het om de prijs, maar ook om de prestatie. Klanten zoeken de fotograaf die bij hen past. 'Zoiets wil ik ook hebben'. De impresssie van werk (ook vrij werk) is van groter belang dan de prijs. Of ja dan 350 of 500 euro per dagdeel rekent, dat is relatief van minder belang. Ik zag vandaag het tarief van een consultant die 1100 per dagdeel rekent en die zit niet zonder werk. De klant ziet werk van jou en kiest daarvoor, of niet. En als je duidelijk kunt maken wat er bij komt kijken om 'zijn foto' te maken, dan zul je misschien over een stevige kostprijs moeten onderhandelen, in feite heeft de klant al gekozen.

  Het is anders als het gaat om 'standaardwerk'. Een portret of profielfoto, of misschien een bruidsreportage levert een redelijk vaste hoeveelheid werk en consumenten willen een houvast. Maar het kunstje is om duidelijk te maken dat je geen standaardwerk levert.

 26. Benny
  Profiel Benny schreef op woensdag 25 juli 2012 om 23:16  | reageer

  Liesbeth,

  Wat in de één z'n geval werkt, kan in een ander geval bij een ander niet werken. Het is dan ook best een moeilijke kwestie, om wel of niet je tarieven te vermelden; althans als je het er in algemene zin over hebt. In mijn geval zal ik het dus in de toekomst niet meer doen.

  Ik woon inderdaad in de gemeente Oldebroek.

  Benny

 27. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op maandag 30 juli 2012 om 21:55  | reageer

  Tarieven op een website brengen duidelijkheid voor de klant. Je koopt niets zonder eerst te weten wat het gaat kosten. Daarnaast kun je dan ook eerlijk vergelijken met andere aanbieders.

 28. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 3 augustus 2012 om 13:43  | reageer

  Vandaag kwam ik dit artikel tegen over het vermelden van prijzen op je website. Mooie argumenten en voorbeelden waarom je wel of niet je prijzen op je website zou tonen. Het lezen waard.

 29. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op dinsdag 28 augustus 2012 om 10:38  | reageer

  Dank je wel voor deze link Elja! In het artikel zie je alle hierboen genoemde argumenten terugkomen knipoog)

 30. Foto Lux
  Profiel Foto "Lux " schreef op dinsdag 14 mei 2013 om 13:58  | reageer

  Wat moeilijk allemaal. wat moet je veel bedenken voor je sowieso al zelf als ZZP_er gaat fotograferen. Ik ben nog maar net ingeschreven bij de KvK en heb (nog) niet eens enig idee wat ik sowieso zou mogen vragen?knipoog Pfffff....Else van Luxzenburg ( Foto'" Lux"knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Marketing

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord