Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; seizoen 2, aflevering 4

woensdag 15 november 2017, 00:20 door | 6.169x gelezen | 1 reactie

Vanavond was al weer de vierde aflevering van dit tweede seizoen van Het Perfecte Plaatje. Deze aflevering gingen de BN'ers aan de slag met het fotograferen van een motorcross wedstrijd en een gênant zelfportret.

Ik moet zeggen dat ik het weer een leuke aflevering vond om te kijken. We weten nu wel dat het meer entertainment als fotografie is, maar wat mij betreft is daar helemaal niks mis mee. Ik heb me in elk geval goed vermaakt met alle foute grapjes en opmerkingen.

Motorcross wedstrijd


De eerste opdracht was het fotograferen van een motorcross wedstrijd. De deelnemers kregen een half uur, de gehele duur van één race, de tijd om hun foto te maken.

Racefoto Roel

Foto door Roel -
f/5, 1/1.000s, 160 ISO

De winnende foto van Roel vond ik samen met die van Giel ook het beste. Net als de jury eigenlijk. Giel's foto was gemaakt vanaf een plek waar hij eigenlijk niet mocht komen, dus volgens mij had ie geluk dat de foto desondanks nog zo hoog eindigde.

De deelnemers gebruikten de Canon 5D mark IV voorzien van een 70-200mm f/2.8 objectief of een 24-105mm f/4. Leuk speelgoed om mee te werken en natuurlijk prima spul voor een shoot zoals dit waarbij snelheid van scherpstellen ook belangrijk is.

Sportfotograaf Henny Berno Stern was de gastjury voor deze shoot en had vooral een zware taak aan het veilig houden van de deelnemers. Die trokken zich namelijk weinig aan van de strenge regels rond het event.

Gênant zelfportret


De tweede opdracht was het vastleggen van een gênant zelfportret. De BN'ers kregen hier vijf kwartier de tijd voor en in die tijd moesten ze alles bedenken, regelen en de foto maken.

Ik vond dat ze allemaal behoorlijk creatief te werk gingen. Persoonlijk vond ik de foto van Giel het mooiste. Hij had ook echt ontzettend goed alles om de foto geregeld; het bordeel, de dame in lingerie en
de setting van zijn foto.

Doordat alles zo goed in elkaar zat miste hij echter wel een beetje het gênante deel. Zij vonden de foto van Isa beter en die won dus deze ronde. De emotie zit ook echt wel goed in haar foto, maar fotografisch vond ik hem persoonlijk wat minder spannend.

Zelfportret Isa Hoes

Foto door Isa - f/8, 1/125s, 100 ISO

Portretfotografe Suzanne Middelberg was de gastjury voor de zelfportretten. Zij maakt inderdaad erg veel ruwe (zelf)portretten, dus ik snap dat ze dit ook zocht in de beelden van de kandidaten.

Thuisopdracht


De thuisopdracht voor de komende week is: maak een pakkende actiefoto. Op de Het Perfecte Plaatje site van Canon kun je de How it's done video bekijken met tips voor deze opdracht.

Bekijk ook dit artikel met nuttige tips voor een actiefoto. Zo kun je de komende week goed aan de slag met de thuisopdracht.

Volgende week


Gordon was deze week de verliezer en moest de show verlaten. Volgende week zien we de overgebleven kandidaten tijdens een shoot op een berg in de Ardennen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Huub Keulers
    Profiel Huub Keulers schreef op woensdag 15 november 2017 om 10:31  | reageer

    Mooi verwoord Elja. Kon de kijker ook eens goed zien hoe uitdagend maar geweldig sportfotografie kan zijn. Wat mij betreft hadden de foto’s genomen vanaf een ‘onveilige’ plek 0,5 punt aftrek mogen krijgen. Was wel leuk om te zien hoe gedreven men te werk ging.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord