Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; seizoen 2, aflevering 5

dinsdag 28 november 2017, 22:11 door | 5.179x gelezen | 0 reacties

Vanavond was al weer de vijfde aflevering van dit tweede seizoen van Het Perfecte Plaatje. Met nog maar vier deelnemers over naderen we langzamerhand de finale.

Landschapsfoto


De eerste opdracht was het maken van een landschapsfoto. De BN'ers trokken hiervoor naar de Veluwe om daar in een oldtimer Volkswagen busje rond te mogen rijden.

Landschapsfoto door Giel

Foto door Giel - f/11, 1/100s, 640 ISO

Giel won de opdracht. Wat deze opdracht ook goed duidelijk maakte is dat het licht veel belangrijker is dan de locatie.

Eigenlijk was de foto van Giel best een saai stukje bos, maar dankzij het licht en de goede keuze voor een tegenlicht opname maakt hij een prima foto. Estelle had juist best een mooie locatie, maar saai licht. Hierdoor was haar foto niet spannend.

Bas Meelker was gastjury bij deze shoot en gaf de kandidaten voordat ze aan hun shoot begonnen ook een aantal praktische tips.

Wil je zelf ook een aantal tips van Bas Meelker? Gisteren deelde hij op Photofacts 4 inzichten voor betere landschapsfoto's.

Band fotograferen


Voor de tweede opdracht moesten de BN'ers een band op de foto zetten. Best een lastige opdracht, zo'n groepsportret waar ook nog het karakter van de band uit naar voren moet komen.

Voor deze opdracht werkte de fotografen met de Canon EOS M5 systeemcamera en de 15-45mm kitlens.

Bandportret door Estelle

Foto door Estelle - f/5.6, 1/60s. 640 ISO

Estelle was de winnaar van deze opdracht. Ik kon me goed vinden in het commentaar van de jury op de foto's.

Ik heb overigens regelmatig hard gelachen om de uitspraken van Estelle deze aflevering. Het zal er vast ook wel goed op gemonteerd zijn, maar ze sprong er vandaag wel extra uit.

De Thuisopdracht


Deze week is de thuisopdracht het maken van een inspirerende natuurfoto. Je kunt je foto nog tot aanstaande zondag (23:59 uur) inzenden.

» Meedoen aan de thuisopdracht

Bekijk ook even de tips voor het maken van een mooie natuurfoto op de Het Perfecte Plaatje site van Canon.

Volgende week


Volgende week gaan de drie overgebleven kandidaten tijdens de halve finale aan de slag met bruidsfotografie en fotograferen ze militairen tijdens oefeningen.

Expositie


Vandaag is overigens bekend gemaakt dat er opnieuw een expositie zal zijn in Museum Hilversum van de foto's gemaakt tijdens Het Perfecte Plaatje.

De expositie opent dinsdagavond direct na de finale uitzending op 12 december 2017 om 22:00 uur. De expositie is daarna tot en met 1 januari 2018 te bekijken in het museum.

Naast de winnende beelden wordt tijdens de expositie ook 'unseen' materiaal getoond en ook de acht afleveringen zijn er te zien.

Op social media zal een live verslag te zien zijn van de opening op 12 december. Volg Canon Nederland op Facebook om op de hoogte te blijven.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord