Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Adobe aanbieding voor fotografen nu voor iedereen!

woensdag 20 november 2013, 21:15 door | 12.670x gelezen | 42 reacties

Als je een recente versie van Photoshop in bezit had, dan kon je de afgelopen periode gebruik maken van een mooie kortingsdeal bij Adobe. Nu is er goed nieuws! De komende twee weken is deze deal beschikbaar voor iedereen! Betaal nu slechts 12,29 euro per maand voor Adobe Photoshop CC inclusief Lightroom!

Adobe aanbieding nov 2013

Voor nog geen 150 euro per jaar (inclusief BTW) heb je dan altijd de laatste versie van Photoshop en Lightroom tot je beschikking. Tevens krijg je 20 gigabyte aan cloud opslag en gebruik van de Behance ProSite bij deze deal.

Je kunt met dit abonnement zowel Photoshop als Lightroom op twee computers installeren en gebruiken. Het maakt niet uit of het een Windows of Mac OS X systeem is; je kunt beide naast elkaar gebruiken. Bijvoorbeeld één op je laptop en één op je desktop computer.

Als je het mij vraagt is dit een aanbieding waar je als fotograaf absoluut gebruik van moet maken. Zo goedkoop is het nog nooit geweest om een legale en actuele versie van Photoshop en Lightroom te hebben.

Meld je aan voor 2 december!

Met dank aan Stefan Alen en Jan Koning voor de tip!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

42 reacties

 1. gast schreef op donderdag 21 november 2013 om 00:00  | reageer

  Tot nu toe gebruikte ik gekraakte versies van PS, niet netjes dat weet ik. Voor deze prijs schakel ik over naar de legale versie. Kennelijk zijn ze bij Adobe in gaan zien dat ze meer kunnen verdienen door de prijs tot 'n redelijk niveau te verlagen.

 2. jk-fotografie
  Profiel jk-fotografie schreef op donderdag 21 november 2013 om 00:40  | reageer

  Bedankt voor het snel plaatsen van de actie. Veel beter dan dit kan de deal immers niet worden. Misschien wel het beste nieuws voor fotografen dit jaar, dus maak je collega's en vrienden er blij mee.

 3. CasperH
  Profiel  CasperH schreef op donderdag 21 november 2013 om 00:59  | reageer

  Topaanbieding! Ik betaal nu namelijk €24,95 per maand voor alleen Photoshop CC, één probleem: ik kan nergens een optie vinden om op dit programma over te stappen, morgen maar eens even contact opnemen met de vrienden van Adobe :(

 4. Del Boske
  Profiel Del Boske schreef op donderdag 21 november 2013 om 07:55  | reageer

  Super actie, maar het abonnement is voor 12 maanden:

  Verlenging
  De prijs geldt voor twaalf volledige maanden. Hierna wordt uw contract automatisch verlengd tegen de op dat moment geldende prijs, tenzij u annuleert. De prijs kan worden gewijzigd, maar u wordt altijd voorafgaand aan de prijswijziging hierover geïnformeerd.

  Daarna toch weer € 24,95 per maand??

 5. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op donderdag 21 november 2013 om 08:07  | reageer

  @Del Boske:
  Nee, dit is het bestaande Photography Program, dat Adobe eerder al aankondigde, zie ons eerdere artikel hierover. In principe een 'vaste' prijs dus, los van inflatiecorrecties en toekomstige andere wijzigingen.

 6. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op donderdag 21 november 2013 om 09:52  | reageer

  Uit de voorwaarden die je kunt zien als je de link in het artikel volgt:

  Verlenging
  Na de eerste 12 maanden wordt je contract automatisch verlengd op basis van de huidige prijs van de aanbieding.

  Dat lijkt me vrij duidelijk.

  @CasperH: Hetzelfde schuitje. Ik ben met Adobe "in gesprek" via een chatsessie, maar dat schiet niet erg op. Als ik uitsluitsel heb zal ik het hier melden.

 7. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 21 november 2013 om 09:57  | reageer

  Zojuist heb ik gebeld naar Adobe (020 - 20 13 33 1) om mijn volledige CC account om te laten zetten naar deze aanbieding. Je wordt hier in het Engels geholpen. Geef aan wat je wilt en ze vragen om je a-mailadres, naam en telefoonnummer zoals bij Adobe bekend is.
  Je zegt hier je abonnement op.

  Vervolgens wordt je doorgezet naar de verkoop afdeling voor het aanvragen van het nieuwe abonnement. De verkoopafdeling was echter in gesprek, ik kreeg een (Nederlands sprekende) dame aan de lijn die heeft genoteerd dat ik teruggebeld wordt.

 8. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op donderdag 21 november 2013 om 11:21  | reageer

  Via de chat-functie op de site van Adobe lukt het ook. Na een half uurtje wachten werd ik prima geholpen. Aankoop van LR5 en abo op CS6 geannuleerd en het nieuwe abo op beiden inmiddels genomen. Oppassen met de-installeren: LR5 is nog steeds niet via CC te downloaden, hoewel de download-link dat wel suggereert.

 9. CasperH
  Profiel  CasperH schreef op donderdag 21 november 2013 om 12:28  | reageer

  Net gebeld met het nummer dat Elja gaf. Na bij de Engelstalige helpdesk mijn vraag te hebben gesteld ben ik doorverbonden naar de salesdesk die me hebben aangemeld op de PS / LR CC aanbieding. Daarna nog een keer terug naar de helpdesk, die hebben mijn oude single-app PS CC beëindigd.

  Het kostte me ruim een halfuur, maar het is wel gelukt. En ik kreeg er nog een gratis "wonderful day" bij ook knipoog

 10. leen
  leen schreef op donderdag 21 november 2013 om 12:35  | reageer

  waar vind ik die chat-functie op de site?

 11. Ingrid
  Ingrid schreef op donderdag 21 november 2013 om 12:54  | reageer

  zeer toffe aanbieding op het eerste zicht, ben momenteel in et bezit van de PS CS6 studente versie en dan kan je niet van deze actie genieten. OOk na het jaar moet je dan de normale prijs betalen, is eigenlijk toch maar om klanten te lokken met een tijdelijke aanbieding en die dan achteraf verkocht zijn of er niet direct aan denken om het af te zeggen.

 12. leen
  leen schreef op donderdag 21 november 2013 om 14:15  | reageer

  @Ingrid dit is nu toch voor iedereen?

  Ik zou graag willen weten of het nu na een jaar deze prijs blijft of dat het verhoogd kan worden, vind het beetje onduidelijk iemand daar al meer zekerheid over?

 13. Evert Jan
  Evert Jan schreef op donderdag 21 november 2013 om 14:54  | reageer

  Bij inschrijven blijkt dat je moet betalen met Visa Mastercard. Deze heb ik niet.
  Heeft iemand enig idee wat je dan kunt doen?

 14. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op donderdag 21 november 2013 om 16:44  | reageer

  @leen: Die link is niet exact te geven. Als je via http://helpx.adobe.com/nl/contact.html Photoshop als product kiest, vervolgens Bestellingen, restituties en omruilen en dan klikt op de knop "Ik heb nog steeds hulp nodig" dan kun je even later voor hulp via Chat kiezen. Een beetje zoeken misschien, maar het is het waard.

  Evert Jan: Helaas. Op deze link: http://helpx.adobe.com/nl/x-productkb/policy-pricing/adobe-stores-online-order-payment-faq.html kun je zien dat voor abonnementen in Nederland alleen credit cards geaccepteerd worden. Dus geen paypal of iDeal.

  @Ingrid: Ik begrijp je negatieve verhaal niet. In de voorwaarden (zie een eerdere reactie van mij) staat heel duidelijk dat na 12 maanden je abonnement verlengd wordt op basis van de huidige prijs van de aanbieding.

  Die voorwaarden zijn zo op te vragen, volg de link in het artikel en klik op voorwaarden. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 15. daniel de winter
  daniel de winter schreef op donderdag 21 november 2013 om 19:14  | reageer

  ben eens naar de voorwaarden gaan zien en daar staat wel degelijk het volgende

  De prijs geldt voor twaalf volledige maanden. Hierna wordt uw contract automatisch verlengd tegen de op dat moment geldende prijs, tenzij u annuleert. De prijs kan worden gewijzigd, maar u wordt altijd voorafgaand aan de prijswijziging hierover geïnformeerd.

  dus als de prijs op dat moment 50euro is zal je dan dat bedrag moeten betalen
  althans dat maak ik toch hierop uit
  of heb ik het verkeerd??
  mvg

 16. Jac Trum
  Profiel  Jac Trum schreef op donderdag 21 november 2013 om 22:38  | reageer

  Ik heb me vandaag aangemeld. Je krijgt er een hele serie programma's en tutorials bij. Voorlopig ben ik wel even bezigvrolijk Ik heb gewoon even uitgerekend dat ik voor mijn globaal jaarlijkse update van Lightroom al 70 euro kwijt ben en nu voor nog een keer dat bedrag het hele feestpakket heb. Komt het nu even goed uit dat ik per 1 januari stop met werkenvrolijk

 17. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op vrijdag 22 november 2013 om 09:07  | reageer

  @daniel de winter:
  Ja, maar jij kijkt naar de prijs voor twee losse pakketten Photoshop en Lightroom. Ze bedoelen de normale prijs van het Photography Program. Zie de eerder blog die ik daarover schreef (in mijn eerdere reactie hierboven lees je de link). Natuurlijk kan de prijs stijgen, maar dat geldt natuurlijk altijd...

 18. daniel.de.winter@telenet.
  Profiel daniel.de.winter@telenet. schreef op vrijdag 22 november 2013 om 19:47  | reageer

  @erikvanrosmalen: ok, Erik bedankt, ik had dat nog niet gelezen
  maar nu wel en ben bij deze overtuigd, ik ga mij abonneren en ga zo dadelijk gaan doen ze vrolijk
  grtz

 19. Michael
  Profiel  Michael schreef op zondag 24 november 2013 om 16:17  | reageer

  Bedankt voor de tip!
  Ik ben nu ook overgestapt.

 20. richardbremer
  Profiel richardbremer schreef op maandag 25 november 2013 om 13:31  | reageer

  Mooie aanbieding van Adobe! Helaas vorige maand een upgrade van Lightroom 4.4 naar 5.2 aangeschaft, maar dan heb ik nog steeds Photoshop voor de helft van de CC prijs. En daar was ik toch al naar aan het kijken.

  Is er al eens iets geschreven hier over wat Behance precies is? Ik ben er nog niet ingedoken, maar het klinkt wel als een leuke extra.

 21. PvRFotografie
  Profiel  PvRFotografie schreef op dinsdag 26 november 2013 om 11:43  | reageer

  Ik heb mijzelf nu net ook aangemeld en meteen een tip, als je een BTW nummer hebt betaal je geen btw en dus is het maar € 9,99 per maand. Ik heb e.e.a telefonisch gedaan en het is beter om meteen je BTW nummer op te geven voor de betaal gegevens anders moeten ze overnieuw beginnen.

 22. Henk
  Henk schreef op dinsdag 26 november 2013 om 15:27  | reageer

  Een tip voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs:
  Indien een school adobe licenties heeft kun je als werknemer via slim.nl ook een cc abonnement afsluiten voor slechts 15 euro per JAAR! en dan heb je ALLE cc programma's.

 23. annekedewaal
  Profiel annekedewaal schreef op dinsdag 26 november 2013 om 19:26  | reageer

  Wil gebruik maken van de aanbieding, maar krijg alleen maar de keuze om te betalen in US Dollars. Vervolgens moet ik een provincie in USA invullen en dat gaat natuurlijk wat moeilijk als je in NL woont. Wat doe ik fout?

 24. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 26 november 2013 om 19:58  | reageer

  @Anneke; dan heb je waarschijnlijk ooit eerder een Amerikaans Adobe account aangemaakt.
  Je zou telefonisch kunnen bestellen of met een ander e-mailadres een nieuwe (NL) account aanmaken.

 25. Edgo
  Profiel Edgo schreef op dinsdag 26 november 2013 om 21:07  | reageer

  Mmm, maar eens doen dan. BTW verhaal alleen telefonisch of ook online te regelen?

 26. Johan
  Johan schreef op dinsdag 26 november 2013 om 22:17  | reageer

  Ik heb een student version van Adobe CC en betaal hier net geen 20€ voor, toen ik belde was het net hetzelfde als hierboven. Daags erna kreeg ik telefoon van Adobe, toen ik vroeg om van abonnement te veranderen kreeg ik te horen dat ik de helft van m'n huidige abonnement moet afkopen alvorens ze me het nieuwe kunnen aanbieden ;-(. Voor mij geen optie dus, ik zal dus gewoon nog 6 maanden moeten wachten en hopen dat ze dan ook nog promotie doen....

 27. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 26 november 2013 om 23:04  | reageer

  @Johan; Volgens Scott Kelby klopt het niet dat je moet afkopen. Je moet gewoon kunnen downgraden zonder kosten. Nogmaals bellen is het advies!

  @Edgo; Je kunt je BTW nummer ook gewoon online invullen bij de aankoop.

 28. Edgo
  Profiel Edgo schreef op woensdag 27 november 2013 om 11:53  | reageer

  Binnen! ex btw net geen tientje.

 29. annekedewaal
  Profiel annekedewaal schreef op woensdag 27 november 2013 om 23:09  | reageer

  Het is mij inmiddels ook gelukt, ik heb een nieuw adobe ID aangemaakt, maar ik krijg na het downloaden als photoshop CC wil starten de volgende melding:Kon Photoshop niet initialiseren vanwege een programmafout. Lightroom start wel.
  Iemand een idee?

 30. Edgo
  Profiel Edgo schreef op donderdag 28 november 2013 om 14:42  | reageer

  Op mijn laptop draait het, op mijn mac blijft het een proefversie..:(

 31. Edgo
  Profiel Edgo schreef op donderdag 28 november 2013 om 15:20  | reageer

  Leegmaken van hostsfile heeft het opgelost.

 32. jimbro
  Profiel jimbro schreef op donderdag 28 november 2013 om 19:14  | reageer

  Ik wil deze aanbieding ook wel, maar ik heb één vraagje. Er wordt gezegd, dat je dit op 2 pc's kan installeren. Stel dat ik dit op mijn iMac en Notebook installeer( dus in totaal2x) en over 3 maanden ofzo koop ik een nieuwe Mac, hoe doe ik dat dan?

 33. CasperH
  Profiel  CasperH schreef op donderdag 28 november 2013 om 19:47  | reageer

  Dat kan gewoon jimbro, je moet dan alleen het oude device even afmelden bij Adobe.

 34. jimbro
  Profiel jimbro schreef op vrijdag 29 november 2013 om 10:47  | reageer

  Bedankt Casper. Ook voor je zeer snelle reactie.

 35. Wicek Listwan
  Profiel  Wicek Listwan schreef op zondag 1 december 2013 om 13:18  | reageer

  Mooie aanbieding. Helaas vanaf het begin al een paar dagen problemen met PS op PC (Op laptop draait alles prima). PS start op en sluit direct weer af. Chatsessie met klantenservice leverde geen oplossing op. Telefonisch nog niemand kunnen bereiken en dat is best irritant.

  Nog meer mensen ervaring hiermee?

 36. annekedewaal
  Profiel annekedewaal schreef op zondag 1 december 2013 om 18:12  | reageer

  Ik heb ook het zelfde probleem met photoshop CC, op mijn iMac, Lightroom draait goed, maar photoshop CC wil niet starten, ook op het forum geen reactie op mijn vraag.

 37. Wicek Listwan
  Profiel  Wicek Listwan schreef op dinsdag 3 december 2013 om 15:47  | reageer

  Starten wil het wel... het sluit echter alleen direct weer vanzelf af.

  Inmiddels 1 1/2 uur aan de tel. gehangen met Adobe en probleem nog steeds niet opgelost. Probleem wordt 'opgeschaald' en een hoger echelon zou contact met me gaan opnemen binnen 48 uur.

 38. annekedewaal
  Profiel annekedewaal schreef op dinsdag 3 december 2013 om 16:03  | reageer

  Ik ben benieuwd. Laat je het even weten hier hoe het opgelost kan worden?

 39. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 7 december 2013 om 23:10  | reageer

  Deze aanbieding van Adobe is nu verlengd tot het eind van de maand.
  Je kunt er dus nog even over nadenken. knipoog

 40. Del Boske
  Profiel Del Boske schreef op maandag 9 december 2013 om 08:54  | reageer

  Is er een alternatieve betalingsmogelijkheid beschikbaar voor de creditcard?

 41. annekedewaal
  Profiel annekedewaal schreef op zaterdag 4 januari 2014 om 17:44  | reageer

  het probleem met het starten van photoshop CC is nog steeds niet opgelost.
  Ik heb ook de vraag gesteld op het forum van Adobe, maar ik nog steeds geen antwoord.
  Frustrerend. Weet iemand van jullie een oplossing. Als ik photoshop CC start krijg ik de melding: kan photoshop niet initialiseren vanwege een programma fout.

 42. Wicek Listwan
  Profiel  Wicek Listwan schreef op zaterdag 4 januari 2014 om 17:52  | reageer

  Idem (zie boven).

  De 48 uur zijn inmiddels opgelopen tot een maand. Echter... werd gisteren zomaar gebeld. Wisten zelf niet goed waarom ze belden. Weer uitleggen, weer gegevens doorgeven, weer doorverbinden, weer wachten. Uiteindelijk toegezegd dat ik maandagavond door dat hogere echelon teruggebeld ga worden. We zullen zien.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord