Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Henri Brands

Canon 5D mark II teaser

zaterdag 6 september 2008, 16:02 door | 9.561x gelezen | 48 reacties

De nieuwe Canon digitale spiegelreflex komt dichterbij. Sinds gisteren staat op de Canon website van Canon USA een aankondiging die ons nieuwsgieriger maakt dan we al waren; Er wordt aangekondigd dat er een nieuwe Evolutie zit aan te komen. Helaas zie je momenteel alleen nog het hoekje van een camera en er is (nog?) niets 'aan te klikken'. Dat er iets nieuws aan zat te komen is voor niemand een verassing, vraag is alleen welke en wanneer!

Let op: De Canon 5D mark II is inmiddels aangekondigd.

Ook op de Nederlandse website van Canon is een banner verschenen om de nieuwe camera aan te kondigen.

Volgens informatie die ik van Camertools.nl heb gekregen wordt de Canon EOS 1Ds mark III binnenkort vervangen. Dat was de reden dat ze dit model uitverkochten voor € 6.299,-. Inmiddels hebben ze geen voorraad meer en is hij bij hen 'gewoon' weer € 6.899,- (elders zie ik hem inmiddels voor € 6.399,-).

Cameratools vertelde mij dat ze die info uit betrouwbare bron hebben. Overweging van Canon zou zijn dat Nikon met de D3 een flinke concurrent is, mede door de veel gunstiger prijsstelling ten opzichte van de 1Ds mark III. De zwarte lenzenbrigade langs de lijn wordt blijkbaar gevaarlijk voor de witte toeters fabrikant..

Ook verwacht de hele fotowereld eindelijk een opvolger voor de Canon 5D. Tijdens de levenscyclus van dit model hebben we de 30D, 40D en nu de 50D al voorbij zien komen. Een Canon 5D Mk II of een 3D, 7D of een ...D is heel waarschijnlijk.

Kortom, het is hoogste tijd voor een nieuwe betaalbare full-frame Canon.

Canon teaser
In Japan geven ze nog iets meer weg

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Henri Brands

Over de auteur

Henri fotografeert al vanaf zijn twaalfde en heeft gewerkt met onder andere Nikon, Leica en middenformaat camera's. Momenteel fotografeert hij met een Canon 5D mark IV. Henri heeft de Fotovakschool afgerond en jaren gewerkt als reportage-fotograaf en in fotowinkels. Ook gaf hij workshops over zelf afdrukken van foto's.

48 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 6 september 2008 om 16:03  | reageer

  Dat oogt inderdaad wel als een 5D type body.
  Wel leuk; zo wat teasers om de geruchtenstromen nog wat aan te wakkeren. knipoog

 2. Stefan Sterkhuis
  Profiel Stefan Sterkhuis schreef op zaterdag 6 september 2008 om 19:38  | reageer

  Op de site van Canon zie je geen ingebouwde flits wat tot nu toe alleen in de hoogste lijn van Canon voor kwam. Dat en dat de 5D inmiddels concurrentie krijgt maakt het inderdaad heel waarschijnlijk dat dit de nieuwe fullframe Canon gaat worden.

 3. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 6 september 2008 om 20:21  | reageer

  Het is heel goed mogelijk dat Canon de komende dagen met meer dan één nieuwe full-frames komt. Zowel een opvolger voor de 1Ds en/of 1D als voor de 5D. Met voor alle varianten het resultaat van een 'evolutie' in techniek.

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 6 september 2008 om 20:25  | reageer

  @Sjef: Bij mijn 20D zie je aan in vooraanzicht geen pop-up-streepje. Toch heeft die camera wel zo'n flitser.

 5. Paul
  Paul schreef op zaterdag 6 september 2008 om 23:08  | reageer

  Het is duidelijk dat Canon zijn beste beentje gaat voorzetten en dat er model aankomt dat de concurrentie in de schaduw zal zetten

 6. Charles
  Profiel Charles schreef op zondag 7 september 2008 om 08:59  | reageer

  Elja zegt het al, op basis van de afgebeelde body is dit de opvolger van de 5D en niet van een 1D.

 7. Hoo Gan Tan
  Hoo Gan Tan schreef op zondag 7 september 2008 om 10:03  | reageer

  Dit is (100% zeker) niet een opvolger van de 1D of 1Ds. Canon maakt bij de 1-serie nooit gebruik van een draaiknop, linksboven op de camera, maar altijd druktoetsen... En dit kenmerk blijven ze behouden om de overstap naar een nieuwer model voor professionele fotografen zo vertrouwd mogelijk te houden. Maar... zou het dan eindelijk de opvolger van de 5D zijn? Waarschijnlijk horen we binnen enkele dagen meer.....

 8. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 7 september 2008 om 11:38  | reageer

  Het plaatje duidt er zeker op dat dit niet de opvolger is van de 1D of 1Ds. Maar dat wil niet zeggen dat er nu geen opvolger van beide modellen staat aan te komen. Kijk ook even op de site van bijvoorbeeld Canon Nederland. Daar schuift iets voorbij zonder draaiknop. Ik houd er sterk rekening mee dat Canon met een aantal nieuwe (semi)-prof camera's naar Keulen komen. Binnen twee weken weten we meer.

 9. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op zondag 7 september 2008 om 17:08  | reageer

  Ze houden het wel lekker spannend daar bij Canon...

 10. Arno
  Arno schreef op zondag 7 september 2008 om 22:45  | reageer

  Cameratools heeft zeker aandacht nodig! Kom op zeg de kwaliteit van de D3 valt in het niet bij die van de 1Ds Mark III daarnaast zal Canon gezien de perikelen met de 1D serie eerst daar orde op zaken stellen.

  Ik had Photofacts hoog zitten maar dat stukje van Cameratools gaat even iets te ver...

 11. Nikonlover
  Nikonlover schreef op zondag 7 september 2008 om 22:54  | reageer

  Tjonge jonge, dit gaat echt nergens meer over. Het begint erop te lijken dat elk groot merk nu 3 of 4 nieuwe spiegelreflexen per jaar op de markt gaat gooien.

  Maar ja, er zijn altijd wel idioten die het nieuwste van het nieuwste willen hebben, omdat ze het idee hebben dat ze er dan mooiere foto's mee kunnen maken.


 12. Hoo Gan Tan
  Hoo Gan Tan schreef op maandag 8 september 2008 om 00:30  | reageer

  @ Arno:
  Ik snap dat Canon vs Nikon gevoel niet zo... Nikon heeft met de D3 en topcamera op de markt gezet, die in veel opzichten beter presteert dan het huidige topmodel van Canon. Onder andere ruisonderdrukking is veel beter bij de D3, waardoor je bij veel hogere ISO-waarden toch nog hele acceptabele platen krijgt. De D3 valt zeker niet in het niet tov de 1Ds MarkIII... en dit komt uit de mond van een Canon-gebruiker.

  @ Nikonlover:
  Met digitaal is de levenscyclus van een camera een stuk korter geworden.Fabrikanten verwachten/willen dat we elke twee of drie jaar een nieuwe digitale body zullen kopen.
  Maar je hebt gelijk: velen willen nieuwer, sneller en beter

 13. Arno
  Arno schreef op maandag 8 september 2008 om 10:22  | reageer

  @ Hoo Gan Tan: De D3 is een topcamera dat hoor je mij helemaal niet zeggen maar de 1Ds Mark III is gewoon een klasse beter en daarbij is de D3 gewoonweg veel te langzaam als je in voornamelijk RAW bezig bent. Nikon heeft inderdaad de eerste slag om de ruisonderdrukking gewonnen maar heeft nog veel bruggen te gaan om echt aan te sluiten bij Canon. Neem nu de nieuwe D90 waar zelfs video mee kunt opnemen dat heeft toch niets meer met fotografie te maken dat zijn probeerseltjes om de aankomende presentatie van de nieuwe super DSLR de nieuwe 5d van Canon te verstoren.

 14. Henri
  Profiel Henri schreef op maandag 8 september 2008 om 13:02  | reageer

  @Arno;
  Voor wat betreft Cameratools: Het blijft gissen..... En dat de D3 in het niet valt bij Canon kan ik uit eigen ervaring zo gauw niet zeggen. Ik heb echte foto's van beide camera's gezien en allebei hebben ze hun voor- en nadelen, zoals zo vaak!

 15. Arno
  Arno schreef op maandag 8 september 2008 om 16:19  | reageer

  @ Henri; Dat in het niet vallen moet je niet zo groot opnemen. Kijk de D3 is gewoon een topcamera en als ik daar mee zou werken dan zou ik echt wel tevreden zijn maar de 1Ds Mark III waar ik mee werk is met name bij de lagere ISO's een stuk beter maar daarintegen is ie ook weer een stuk duurder.

 16. JerryBig
  JerryBig schreef op maandag 8 september 2008 om 18:00  | reageer

  @Arno: "De D3 valt in het niet bij de Canon". Een appel ziet er ook uit als een slechte peer. Wat een ongelofelijke bullshit braak jij uit. In Peking was meer dan de helft van de sportfotografen van Canon over naar Nikon (ja inderdaad de D3!!!). Das niet voor niets, en zij kunnen het weten, want ze verdienen hun boterham ermee. Het hoeft je merk niet te zijn, je mag een voorkeur hebben, maar je moet geen lulkoek de uitkramen.

 17. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 8 september 2008 om 20:34  | reageer

  Het lijkt er toch sterk op dat Canon inderdaad met twee nieuwe bodies komt; een 5D opvolger en een 1D(s) opvolger of wellicht de roemruchte Canon 3D. Oplettende kijkers viel het verschil op tussen de Amerikaanse en de Japanse silhouetten in de teasers.

  afbeelding

  Zoals je ziet ontbreekt bij de Amerikaanse (en Europese) teaser de knop om de cameramodus in te stellen. Een herkenbaar onderdeel van de 1D(s) series. Ook de lijn van de bovenkant is anders gevormd.

 18. CN
  CN schreef op maandag 8 september 2008 om 21:52  | reageer

  @ Arno : indien je niet zeker weet waarover je praat kan je beter ondervoorbehoud spreken.

  Zo kwam je te melden : en daarbij is de D3 gewoonweg veel te langzaam als je in voornamelijk RAW bezig bent.

  Mijn beste Arno : wat voor onzin ben je allemaal aan het verkondigen ?
  Dat is dan trouwens gesteld zonder de optionele verdubbeling van de buffer die men in een D3 kan laten plaatsen (er is geen enkele DSLR met zo'n RAW-buffer !)

  Verder noem je de 1DsMkIII gewoon een klasse hoger dan de D3 ?
  Gewoon een klasse hoger beste Arno ?? Zomaar, omdat jouw gevoel dit ingeeft ?
  De 1DsMKIII heeft tot het ogenblik van dit schrijven gewoon nog het hoogste aantal MP's in DSLR-land (Sony en Nikon volgen gauw met nog hogere MP-saldo's mocht dat een model voor jou plots een klasse hoger plaatsen)

  Verder quote je : Nikon heeft inderdaad de eerste slag om de ruisonderdrukking gewonnen maar heeft nog veel bruggen te gaan om echt aan te sluiten bij Canon.

  Excuseer, Canon's CMOS-sen hebben de eerste slag jarenlang binnengehaald en nu als 2-de, met de D300, maar bovenal de D3 en D700 heeft Nikon tot het ogenblik van deze reply de beste S/N ratio te bieden.

  Nikon nog veel bruggen te gaan om echt aan te sluiten bij Canon ? Je beseft wellicht niet helemaal dat Nikon leider was in SLR-land (met als klapstukken 's werelds beste SLR's : de F5 en F6) en dat Nikon nu opnieuw de intentie heeft om stevige klappen te gaan uitdelen in de semi en pro-lijnen.

  En wat van bijvoorbeeld Nikon's CLS (Creative Lighting System) ? Ken je een Canon variant dan met gelijke prestaties ? Neen, de 580EX moet in een SB800 en SB900 mooi zijn meerdere zien - dat zijn overigens verre van geheimen binnen milieus van wel technisch onderlegde fotografen/techniekers.

  Weet je : het enige wat Nikon nog nodig heeft is een F4-lenslijn, dewelke ook in de pijplijn zit (nog niet voor morgen trouwens).

  Eerlijk gezegd zijn je postings enigzins lachwekkend : Nikon moet zo volgens jou nog flink wat doen om Canon bij te benen, maar dan kom je tevens plots aanzetten met de D90 die kan filmen om de prestaties van de 5D-opvolger te verstoren.

  Te verstoren ? Denk je soms dat Canon ook geen video komt te integreren in toekomstige body's ?

  Kortom : indien je het echt persé vanuit 1 hoek wil laten waaien : bedenk dan dat Nikon op zovele tereinen jarenlang reeds inventiever uit de hoek gekomen is dan Canon en de klant ook via FW-upgrades elementen komt aan te reiken, daar waar Canon enkel firmwares uitbrengt indien technisch noodzakelijk.

  Of het gegeven dat Canon elementen als ISO in zoeker en spotmeting zo langzaam lieten doorsijpelen vanuit de 1D-serie ... terwijl Nikon dit meteen gaf in elke body-klasse. Wat Canon echter had was een ferm betere high-ISO handling.
  Besef dat, nu deze voor tal van fotografen belangrijke parameter bijgebeend is naar een technisch zeer hoog niveau (D3/D700) dat Canon flink gas moet geven. Of hoe noem je de plotse afwijking binnen de roadmap-cyclus van de 40D --> 50D ? Nooit eerder -afgezien van de EOS D60 --> EOS 10D in 2003 - kwam Canon een DSLR zo snel te vervangen.

  Ik kan nog lang doorgaan, maar hoop dat je best met iets meer kennis van zaken uitspraken komt te doen in de toekomst. Een uitspraak als een D3 die in het niet komt te vallen tegenover een 1DsMkIII zegt reeds genoeg over je objectieve 'kennis'. Ook al kom je nadien te zeggen dat men dit niet zo groot moet opnemen. Welke kronkel bracht je er dan toe om die onzin eerst te posten ?

  Met dit alles overigens ook geen slecht woord over de 1DsmkIII.

  Groet

 19. Arno
  Arno schreef op maandag 8 september 2008 om 21:59  | reageer

  "In Peking was meer dan de helft van de sportfotografen van Canon over naar Nikon (ja inderdaad de D3!!!)"

  Yeah right!

  Tel je ze even zelf na: http://www.karikuukka.com/peking2008/100m/

  Succes vrolijk

 20. CN
  CN schreef op maandag 8 september 2008 om 23:26  | reageer

  @ Arno,

  Ik heb je gevraagd in mijn schrijven hierboven om wat beter na te denken voor je zomaar uit de losse pols komt te reageren. Mijn woorden waren nog niet koud of je komt hierboven weer zo te reageren (op een quote van JerryBig).

  Laat ik je 1 van de zovele URL's meegeven waar je nogmaals moet concluderen dat je met kennis van zaken moet praten als je zeker van je stuk wil zijn ...

  http://luminous-landscape.com/whatsnew/

  Scroll op deze URL naar artikel : 12 August, 2008 - Sign of The Times

  Succes vrolijk

 21. Arno
  Arno schreef op dinsdag 9 september 2008 om 00:02  | reageer

  @ CN: Potverdikke ik dacht even dat je me spreekwoordelijk bijna te pakken had, tot dat ik even het aantal fotografen even ben gaan tellen. Bij jouw foto was ik zo uitgeteld. Mijn link is dus statistich een stuk objectiever want je kunt alles zien (boven-beneden-links-rechts), jouw (foto)link is bewust uitgesneden en daar door dus minder objectief.

  Volgens mij ben je een echte Nikon liefhebber vrolijk Maakt helemaal niet uit hoor, dat is goed voor de marktwerking vrolijk

 22. CN
  CN schreef op dinsdag 9 september 2008 om 02:06  | reageer

  @ Arno vrolijk

  Blijf je nu echt onbezonnen posten of wat ?
  Onze links omvatten beide andere foto's. Wat ben je nu in godsnaam aan het aanhalen met 'bewust uitgesneden' ?

  Hoe dan ook : het gaat niet over uitsnedes of zelfs je pano flash/de foto op Luminous Landscape an sich ... maar over de tekst in de hierboven door mij aangehaalde URL.

  Denk je dienaangaande nu écht de hele huidige DSLR-markt te kunnen vatten in 1 momentfoto van de Oympische spelen ?

  Nu ja : de pano-flash die je gepost hebt bevat eigenlijk 4 foto's genomen met een Canon 5D met een Sigma 8mm f/3.5 EX DG gemount - deze combo op een Gitzo monopod. Om deze 4 foto's te stitchen werd gebruik gemaakt van PTGui op het Mac platform.
  Visualisatie : Flash Panora Maker.

  Had Arno nog wat anders gewenst ?

  Een Nikon liefhebber ? Jawel vrolijk Maar tevens ondermeer een Canon liefhebber vrolijk
  Tenslotte moet dit wel als je reeds jaren internationaal dagelijks mensen gaat adviseren over DSLR-hardware, nietwaar ? vrolijk

  Hoop dat binnen dit reactie-topic mijn derde reactie mag gelden als de befaamde '3-de keer ... goeie keer' vrolijk Bedenk dat er steeds mensen (kunnen) meelezen die actief zijn binnen welke tak der DSLR-business ook (van R&D tot eindverkoop) en je bijdragen eerder een glimlach genereren dan dat je accurate feiten komt te posten vrolijk

  Groet.

 23. Nick
  Nick schreef op dinsdag 9 september 2008 om 12:33  | reageer

  Jeetje CN wat een doorgedraven en abnormale manier van reageren heb jij toch en dat moet mensen internationaal adviseren over DSLR hardwaren? Volgens mij heb jij gewoon medicijnen om te kalmeren nodig. Laat dat internationale advies verder maar zitten want daar zit denk ik helemaal niemand op te wachten.

 24. Charles
  Profiel Charles schreef op dinsdag 9 september 2008 om 13:46  | reageer

  Nick; ik ben het met je eens, maar pas op dat je zelf nu ook niet doorschiet met die medicijnen enzo...
  Photofacts is een site die zich prettig onderscheidt van veel andere weblogs. Laten we dat zo houden. In ieder geval weer een reminder voor ons allen (incluis mijzelf).

 25. Nick
  Nick schreef op dinsdag 9 september 2008 om 13:58  | reageer

  Charles, dat klopt maar dit moest ik eventjes eenmalig kwijt. En je hebt helemaal gelijk dat Photofacts een plezierige website is die zich van andere onderscheidt, vandaar dat ik hier regelmatig met plezier aan het lezen ben.

 26. JerryBig
  JerryBig schreef op dinsdag 9 september 2008 om 14:28  | reageer

  Volgens mij is de kwaal van Arno niet eens met medicijnen te genezen.
  100% met CN eens, ik had het niet beter kunnen verwoorden!

 27. Martijn
  Martijn schreef op dinsdag 9 september 2008 om 14:39  | reageer

  Zucht......

 28. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 9 september 2008 om 14:46  | reageer

  Nikon en Canon leveren beide uitstekende camera's en stevige concurrentie is goed voor ons consumenten.

  Zullen we deze discussie nu sluiten?

  Alle reacties die nu nog volgen en die niet over de Canon 5D teaser gaan zal ik verwijderen.

 29. joke
  joke schreef op woensdag 10 september 2008 om 20:18  | reageer

  mag ik iets vragen, als jullie een nieuw toestel zouden kopen welk zouden jullie nemen een 50D of een 5D van canon. Ik ben gestart met een 350D heb ondertussen een 400D een 450D een 1000D en een 40D getest maar geen van deze ligt mij. IK zou graag een cursus volgen om echt alles onder de knie te krijgen en zou daarom een degelijk toestel kopen en de reacties in de vriendenkring lopen nogal uit elkaar vandaar dat ik de vraag hier stel. alvast bedankt!

 30. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 10 september 2008 om 23:05  | reageer

  @Joke; Een camerakeuze hangt ook af van wat je ermee wilt doen. Wat is het soort foto's dat je graag maakt.

  De Canon 5D is een camera die nog steeds erg mooi is, maar technisch inmiddels toch wat gedateerd. Wellicht is het dan nog een optie nog even te wachten op de opvolger. Als ik zo hoor dat je nog een cursus wilt volgen om alles onder de knie te krijgen lijkt me een 5D (opvolger) eigenlijk wat overkill. Dit zijn toch meer camera's voor de gevorderde fotograaf (of de rijke amateur knipoog).

  Als de Canon 40D je niet ligt, dan ben ik bang dat de 50D je ook niet ligt. Qua body zijn deze camera's namelijk gelijk en verder zijn de verschillen ook niet ontzettend groot.

  Ik ben wel benieuwd waarom de 400D, de 450D, de 1000D en de 40D je niet liggen? Wellicht moet je ook eens een ander merk proberen; Nikon, Sony of Olympus bijvoorbeeld.

 31. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 11 september 2008 om 08:52  | reageer

  De 5D mark II teaser blijkt langzaam verder te groeien; de camera wordt steeds verder belicht. Echt veel extra details zijn er nog niet zichtbaar, maar het is grappig dat er voortgang in zit.

  afbeelding

  Volgens de geruchten zouden de nieuwe Canons overigens op woensdag 17 september om 6:00 uur 's ochtends onthuld worden.

 32. Henri
  Profiel Henri schreef op donderdag 11 september 2008 om 20:55  | reageer

  @Elja,
  Pfff, Canon stelt ons wel heftig op de proef....
  Ik vlieg elke ochtend naar diverse nieuwssites of er la wat bekend is over de 5D opvolger... En 12 oktober ga ik Naar India! Dan zou ik hem heeeel graag meenemen, maar dat zal waarschijnlijk niet lukken.
  Ze zijn gemeen bij Canon knipoog

 33. Henri
  Profiel Henri schreef op donderdag 11 september 2008 om 20:57  | reageer

  P.S'
  Ik begin wel erg op een 5D Junkie te lijken.....

 34. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 11 september 2008 om 21:08  | reageer

  @Henri: Ik moet zeggen dat ik nu iedere dag over het web surf om even kijk wat er nieuw is. De nieuwe Leaf, bijvoorbeeld, die lijkt me wel wat, maar een tikkie te duur.
  Ik ben bang dat je op 11 oktober wel weet wat je wil kopen, hoeveel je dat gaat kosten, maar dat je pas bij terugkomst in iets nieuws kunt investeren. Wie gaat er dan ook vlak na de Photokina op vakantie. Even goed: veel plezier bij het fotosites-surfen en voor over een maand alvast een plezierige vakantie met oude spullen.

 35. Nikonlover
  Nikonlover schreef op donderdag 11 september 2008 om 23:36  | reageer

  beetje zitten geilen op een silhouette. het moet toch echt niet gekker worden hoor vrolijk

 36. Charles
  Profiel Charles schreef op vrijdag 12 september 2008 om 08:20  | reageer

  Ja hoor, al weer wat extra te zien! Je kunt het bij het binnenhalen al zien, dat duurt steeds langer!

 37. Charles
  Profiel Charles schreef op vrijdag 12 september 2008 om 08:49  | reageer

  Volgens de geruchtenlink van Elja hierboven, 11 september 8.52 u., zou het een
  24 MP worden. Hebben we dat besteld?

 38. Henri
  Profiel Henri schreef op vrijdag 12 september 2008 om 09:19  | reageer

  @Charles:
  Tuurlijk hebben we dat besteld! En als het 24 goede Megapukkels zijn kunnen we weer 3 jaar vooruit.....

 39. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 12 september 2008 om 11:39  | reageer

  @Charles; Van mij zou het niet hoeven, liever schonere hogere ISO's op 16 megapixels. En dan qua prijs onder de 2000 om nog een beetje lekker te concurreren met Sony en Nikon. knipoog

 40. Henri
  Profiel Henri schreef op vrijdag 12 september 2008 om 14:10  | reageer

  Overigens: de teaser is inmiddels wéér een stukje duidelijker.... Spannend.

  @Elja: met goede Megapukkkels bedoel ik uiteraard veel resolutie én ruisvrij!

 41. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 12 september 2008 om 14:27  | reageer

  @Henri; Daar ging ik ook van uit, maar dan nog.. Liever nog een stop extra in ISO op 16 mp dan een stop minder op 24 mp. Met 16 megapixels ben ik de komende jaren nog meer dan tevreden, verwacht ik. vrolijk

 42. Jelte
  Jelte schreef op vrijdag 12 september 2008 om 17:24  | reageer

  ^ Het wordt volle maan zo te zien...

 43. Charles
  Profiel Charles schreef op vrijdag 12 september 2008 om 17:25  | reageer

  Elja; Inderdaad ik hoef ook geen 24 MP en ik verwacht eigenlijk ook niet dat dat gerucht klopt. Misschien dat het een nieuwe 1D betreft, die kan dan naar Henri.

 44. Charles
  Profiel Charles schreef op vrijdag 12 september 2008 om 18:06  | reageer

  De knop is rechts in het plaatje inmiddels ook te zien. Dit is dus de nieuwe 5D en geen 1D.

 45. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 12 september 2008 om 20:01  | reageer

  Met deze snelheid zou de onthulling niet al te lang meer op zich laten wachten, lijkt het.. Ik ben benieuwd.

 46. Charles
  Profiel Charles schreef op vrijdag 12 september 2008 om 20:58  | reageer

  Nog 5 dagen!

 47. Charles
  Profiel Charles schreef op zondag 14 september 2008 om 21:32  | reageer

  Nog drie dagen!
  Ze hebben inmiddels iets aan het plaatje veranderd. De knop is verdwenen (!) tenzij je de helderheid van je scherm opdraait, dan komt hij weer te voorschijn.

 48. Henri
  Profiel Henri schreef op donderdag 18 september 2008 om 09:13  | reageer

  Enneh..... die teaser is eindelijk uitgeteased....

  Nu nog voorraad in de winkel, zucht.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord