Henri Brands

Canon 5D mark II teaser

zaterdag 6 september 2008, 16:02 door | 8.817x gelezen | 48 reacties

De nieuwe Canon digitale spiegelreflex komt dichterbij. Sinds gisteren staat op de Canon website van Canon USA een aankondiging die ons nieuwsgieriger maakt dan we al waren; Er wordt aangekondigd dat er een nieuwe Evolutie zit aan te komen. Helaas zie je momenteel alleen nog het hoekje van een camera en er is (nog?) niets 'aan te klikken'. Dat er iets nieuws aan zat te komen is voor niemand een verassing, vraag is alleen welke en wanneer!

Let op: De Canon 5D mark II is inmiddels aangekondigd.

Ook op de Nederlandse website van Canon is een banner verschenen om de nieuwe camera aan te kondigen.

Volgens informatie die ik van Camertools.nl heb gekregen wordt de Canon EOS 1Ds mark III binnenkort vervangen. Dat was de reden dat ze dit model uitverkochten voor 6.299,-. Inmiddels hebben ze geen voorraad meer en is hij bij hen 'gewoon' weer 6.899,- (elders zie ik hem inmiddels voor 6.399,-).

Cameratools vertelde mij dat ze die info uit betrouwbare bron hebben. Overweging van Canon zou zijn dat Nikon met de D3 een flinke concurrent is, mede door de veel gunstiger prijsstelling ten opzichte van de 1Ds mark III. De zwarte lenzenbrigade langs de lijn wordt blijkbaar gevaarlijk voor de witte toeters fabrikant..

Ook verwacht de hele fotowereld eindelijk een opvolger voor de Canon 5D. Tijdens de levenscyclus van dit model hebben we de 30D, 40D en nu de 50D al voorbij zien komen. Een Canon 5D Mk II of een 3D, 7D of een ...D is heel waarschijnlijk.

Kortom, het is hoogste tijd voor een nieuwe betaalbare full-frame Canon.

Canon teaser
In Japan geven ze nog iets meer weg

Henri Brands

Over de auteur

Henri fotografeert al vanaf zijn twaalfde en heeft gewerkt met onder andere Nikon, Leica en middenformaat camera's. Momenteel fotografeert hij met een Canon 5D mark III. Henri heeft de Fotovakschool afgerond en jaren gewerkt als reportage-fotograaf en in fotowinkels. Ook gaf hij workshops over zelf afdrukken van foto's.

48 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 6 september 2008 om 16:03

  Dat oogt inderdaad wel als een 5D type body.
  Wel leuk; zo wat teasers om de geruchtenstromen nog wat aan te wakkeren. knipoog

 2. Stef Sterkenburg
  Profiel  Stef Sterkenburg schreef op zaterdag 6 september 2008 om 19:38

  Op de site van Canon zie je geen ingebouwde flits wat tot nu toe alleen in de hoogste lijn van Canon voor kwam. Dat en dat de 5D inmiddels concurrentie krijgt maakt het inderdaad heel waarschijnlijk dat dit de nieuwe fullframe Canon gaat worden.

 3. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 6 september 2008 om 20:21

  Het is heel goed mogelijk dat Canon de komende dagen met meer dan één nieuwe full-frames komt. Zowel een opvolger voor de 1Ds en/of 1D als voor de 5D. Met voor alle varianten het resultaat van een 'evolutie' in techniek.

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 6 september 2008 om 20:25

  @Sjef: Bij mijn 20D zie je aan in vooraanzicht geen pop-up-streepje. Toch heeft die camera wel zo'n flitser.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.317 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord