Michelle Peeters

Laag btw-tarief wordt verhoogd van 6 naar 9 procent

donderdag 27 september 2018, 20:10 door | 3.850x gelezen | 0 reacties

Vanaf 1 januari 2019 geldt waarschijnlijk dat het lage btw-tarief omhoog gaat van 6 naar 9%. Voor fotografen die hun werk verkopen met een fotoboek is dit best relevant. Hierdoor kun je namelijk je hele pakket tegen 6% in plaats van de reguliere 21% factureren. Dit lage btw-tarief wordt nu dus 9%.

Btw tarieven

Eerder schreven we al een artikel over hoe je als fotograaf maar 6% BTW hoeft te rekenen als je bij je fotoreportage een fotoboek levert. Over fotoboeken hoeft namelijk maar 6% btw gerekend te worden. Dit moet wel een geprint boek zijn (geen e-book). De fotoreportage of fotoshoot was dan ter voorbereiding van het fotoboek.

Profotonet heeft hier een korte blog: BTW van 6% naar 9% over geschreven die wellicht wat duidelijkheid kan verschaffen over welk btw-tarief je wanneer moet hanteren en wat dit mogelijk betekent voor je prijzen (en ook voor de prijzen van hun fotoalbums).

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.482 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord