Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Zoom abonnees opgelet; kosten HCC

maandag 1 september 2008, 22:59 door | 11.317x gelezen | 33 reacties

Zoom.nl magazineTot voor kort moest je bij het afsluiten van een abonnement op bladen van IDG altijd verplicht een lidmaatschap bij de HCC erbij nemen. Zoom.nl is één van de IDG bladen waar dit verplicht bij was. Ik weet dat er op Photofacts best nog wel wat Zoom.nl abonnees kijken en ik wil hun er graag op wijzen dat je het HCC lidmaatschap nu expliciet op moet zeggen om te voorkomen dat je hier 25 euro per jaar aan kwijt bent.

Afgelopen weekend ontving ik het HCC blad met daarbij een brief waarin melding wordt gemaakt van het beëindigen van de samenwerking tussen IDG en HCC. Begrijpelijkerwijs wordt er hier niet al te duidelijk gewezen op het opzeggen van je HCC lidmaatschap, omdat deze niet langer 'nodig' is. Aangezien ik nooit fan ben geweest van de koppelverkoop tussen IDG en HCC wijs ik jullie graag even op de opzegmogelijkheid.

Op de website van de HCC is wel te vinden hoe je moet opzeggen, maar dit is best even zoeken. Ze maken het je moeilijker door een opzegging alleen via post en fax mogelijk te maken. Om het jullie makkelijker te maken heb ik onderstaande een document (DOC) gemaakt met een brief waarmee je op kunt zeggen. Je hoeft alleen je adres, lidmaatschapnummer en handtekening er nog even op te zetten en hij kan zo op de post.

Uiteraard zijn er ook best redenen om te besluiten wel lid te blijven van de Hobby Computer Club. Zo bieden zij kortingen op aankopen van onder andere software, apparatuur en fotodiensten. Ook is er een actieve achterban waarbij op allerlei gebieden activiteiten georganiseerd worden. De keuze is aan jezelf..


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

33 reacties

 1. Laurens
  Laurens schreef op maandag 1 september 2008 om 23:09

  Erg bedankt voor deze duiding, ik ga er dadelijk gebruik van maken.

  Greetz, Laurens!

 2. Margo
  Profiel Margo schreef op maandag 1 september 2008 om 23:14

  Bedankt voor de moeite die je genomen hebt! Ik ga er zeker ook gebruik van maken!

 3. Mattijs
  Profiel Mattijs schreef op maandag 1 september 2008 om 23:32

  Geweldig! bedankt voor de moeite. Dit zijn van die dingen die er tussendoor glippen en je zo een hoop geld kosten. Morgen meteen uitprinten en opsturen. HCC is echt helemaal niks voor mij.

 4. Frankie
  Frankie schreef op maandag 1 september 2008 om 23:38

  Een grote klucht is het, de hele HCC !
  Ik ben nog lid omdat er een incasso op m'n dak gestuurd werd terwijl ik tijdig opgezegd had en zij beweerden mijn brief nooit ontvangen te hebben. Dus wil je zeker zijn van je opzegging => aangetekend opsturen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord