Elja Trum

Artikel gepubliceerd in fotoblad Zoom.nl

zaterdag 3 november 2007, 10:05 door | 8.538x gelezen | 15 reacties

Een tijdje terug ontving ik een email van Wouter Diemer, adjunct-hoofdredacteur van het blad Zoom.nl, met een complimentje over Photofacts en de vraag of ik wellicht ook eens voor Zoom.nl wilde schrijven. Nu is (bijna) dagelijks publiceren op je eigen website erg leuk om te doen, maar een artikel in een veelgelezen blad over fotografie heeft toch wel iets extra's. Lang hoefde ik dan ook niet te denken over zijn vraag; uiteraard wilde ik graag wat schrijven voor Zoom.nl. Deze maand was het zover; mijn eerste artikel in het blad Zoom.nl!

Het artikel heb ik ongeveer een maand geleden ingeleverd en het was me niet helemaal duidelijk wanneer het gepubliceerd zou worden. Ik was dan ook blij verrast toen het blad vorige week door de brievenbus viel en mijn artikel erin stond. Geen kort stukje overigens, ik heb de expertcursus van deze uitgave geschreven. In totaal neemt het artikel zes pagina's in beslag. De foto's die erbij staan zijn, volgens het concept van het blad, van de lezers. Een aantal had ik er zelf al uit gezocht en de rest hebben zij er nog bij gevonden.

Het artikel gaat over flitsfotografie. Nu ben ik aardig thuis in studiofotografie, maar voor dit artikel wilden ze de nadruk meer op opzetflitsers leggen. Hoewel ik ook daar niet onbekend mee ben moest ik daarvoor ook nog de nodige research doen. Je wilt het toch ook allemaal correct neerschrijven en een compleet verhaal bieden. Daardoor was het schrijven van het artikel ook voor mezelf erg leerzaam. Mede hierdoor ben ik nu ook wat actiever aan de slag gegaan met flitsfotografie middels opzetflitsers.

Grappig detail is overigens dat ik ook in het voorwoord van het blad terug te vinden ben. Er staat namelijk een foto in van redacteur Jasper tijdens de luchtballonvaart van Canon. En ik sta toevallig net naast hem in die ballon. Zelfs het Photofacts logo is terug te vinden in het blad; op dezelfde foto houdt de kapitein van de luchtballon namelijk mijn visitekaartje vast..

Dat ik in het blad zou komen had ik bewust aan (bijna) niemand laten weten. Ik was wel benieuwd of iemand uit mijn omgeving het zou zien. In mijn directe omgeving ken ik toch een paar abonees van het blad. Nu staat mijn naam er ook niet al te groot boven, maar alleen Jeanne van de fotoclub is het opgevallen. Dat mag de pret verder natuurlijk niet drukken. Ik ben erg blij met mijn artikel in de Zoom.nl en ik verwacht dat het niet het laatste artikel zal zijn dat ik voor ze schrijf.

Artikel in de Zoom.nl
Artikel in Zoom.nl

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege Black Friday én de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je vanwege Black Friday nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

15 reacties

 1. David Fotografie blogo
  David Fotografie blogo schreef op zaterdag 3 november 2007 om 10:46

  Gaaf man! Gefeliciteerd. Ik zal het nummer eens gaan kopen.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 3 november 2007 om 11:00

  @David; Jij had het anders ook goed voor elkaar met een vernoeming in EditieNL afgelopen week. vrolijk Heb je daar nog veel extra bezoekers door gehad?

  Zoom is het kopen wel waard (maar ik heb nu natuurlijk een gekleurde blik). Vorig jaar schreef ik er ook al een stukje over trouwens. Het blad zet altijd wel aan tot het zelf aan de slag gaan met fotografie. Precies zoals het hoort he. knipoog

 3. Dex
  Dex schreef op zaterdag 3 november 2007 om 11:05

  Gaaf man!

 4. botter17
  Profiel botter17 schreef op zaterdag 3 november 2007 om 11:35

  Echt heel erg vet !!!! Gefeliciteerd !

  Zelf heb ik ook al eens in Zoom gestaan, maar niet zo uitgebreid als jij, Elja.

  Ik ga straks ook een exemplaar halen..

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.877 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord