Vakantiegeld binnen? Verbeter jouw fotografie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

De Canon 70-200 f/2.8 L IS aangeschaft

dinsdag 18 december 2007, 22:18 door | 26.064x gelezen | 15 reacties

Vandaag bracht de post een bijzonder pakketje; een objectief dat al jaren bovenaan mijn wishlist stond. De Canon EF 70-200 f/2.8 L IS USM. Een prachtige lens die ook overal uitstekende reviews krijgt. Daarnaast heb ik 'm regelmatig kunnen lenen van collega en vriend Michael die 'm al een tijdje in zijn bezit heeft en dus weet ik ook uit eigen ervaring dat dit een top objectief is.

Eind oktober gaf ik al aan dat de huidige cashback actie van Canon de moeite kan zijn wanneer je een leuk objectief of een mooie camera op het oog hebt van het merk. Deze actie waarbij Canon je een bedrag retour stuurt na het opsturen van je bonnetje en dergelijken is nog tot het einde van het jaar geldig. Op de 70-200 krijg je 200,- euro retour wat deze lens van 1.636,- euro toch nog een stukje betaalbaarder maakt.

Overigens heb ik er ook gelijk een B+W UV filter bij gekocht. Met ruim 60 euro ook geen goedkope aanschaf, maar je wilt voor een dergelijk objectief geen goedkoop filtertje zetten die alle beeldkwaliteit weer teniet doet. Daarbij is 60 euro voor het beschermen van de voorste glaslaag natuurlijk de moeite. Ik kan behoorlijk wat filters kopen, zelfs bij deze prijs, voordat ik het aanschafbedrag van een nieuwe lens eruit zou hebben. Met het filter durf ik ook mijn t-shirt te gebruiken wanneer er eens wat vuil op de lens is gekomen (al is dat natuurlijk ook niet aan te bevelen).

Foto Konijnenberg
De aankoop zelf zat wat tegen. Afgelopen vrijdag had ik het benodigde geld beschikbaar, dat heb ik toen diezelfde middag met spoed overgemaakt naar Foto Konijnenberg. Voor de zekerheid belde ik ook nog even na of het al binnen was, zodat ik de volgende dag vanuit de Nikon Soluitions door kon rijden naar Den Ham om de lens op te halen. Vreemd genoeg was het geld echter nog niet binnen. Ik zei nog tegen die dame van de administratie 'Dan bel ik morgenochtend wel om te horen of het binnen is.'. Bel ik de volgende dag, blijkt de administratie niet aanwezig te zijn op zaterdag en ook niemand die de rekening kan controleren.

Daar baalde ik behoorlijk van dus. In eerste instantie sprak ik met iemand die daar het fijne niet over wist en hij beloofde dat iemand zou terugbellen. Gelukkig was ik zelf zo slim om nogmaals te bellen, want dat retourtelefoontje kwam pas om een paar minuten voor vijf. Ik had toen dus echter al opnieuw gebeld en een behulpzame verkoper aan de lijn gekregen. Die had echter ook geen goede oplossing voor het probleem. Ze wilde het niet van me aannemen dat het geld verstuurd was en de enige optie was dat ik de lens in de winkel nogmaals zou afrekenen en ze het overgemaakte geld terug zouden boeken. Alsof ik altijd 1.700,- euro op mijn rekening klaar heb staan..

Uiteindelijk was de conclusie dat ze de lens maandag dan maar per post zouden versturen (een ritje naar Den Ham kost me tenslotte drie uur reistijd en dat is niet iets wat ik op een doordeweekse dag rustig kan doen). Werd ik maandag gebeld, zegt die verkoper dat ik dan nog wel eerst 12,50 extra moet overmaken. Dat was dus absoluut niet mijn bedoeling, wat volgens mij wel duidelijk over kwam. Hij ging even overleggen en belde een paar minuten later terug. De 70-200 werd zonder extra transportkosten opgestuurd. Een verstandig besluit, want anders had ik ervoor gekozen het geld terug te laten storten en had ik de lens bij Kamera Express bestelt.

Uiteindelijk kan ik Foto Konijnberg echter niet echt verwijten. Mijn betaling lag natuurlijk op het randje door deze zo op het laatste moment pas door te voeren. Bij banken is het deze periode voor kerst ook erg druk en blijkbaar kwam de spoedbetaling er niet op tijd door. Pas later bedacht ik me dat het geld er daardoor waarschijnlijk ook pas maandagochtend was aangezien banken in het weekend vaak ook geen overboekingen doen. Toegang tot de administratie had dan wellicht ook geen verandering in de zaak gebracht en Foto Konijnenberg heeft netjes gehandeld door de transportkosten te laten vervallen. Waarschijnlijk dat mijn volgende aankoop dan toch ook weer gewoon bij Konijnenberg geplaatst zal worden.

Ik ben in elk geval erg blij met mijn aankoop en zal over een paar weken eens een review schrijven over de lens. Mijn collectie begint in elk geval al aardig compleet te raken met een Sigma 12-24, de Canon 24-70 L en nu dus de Canon 70-200 L. Al wordt mijn fototas onderhand ook wel behoorlijk zwaar.

Canon 70-200 f/2.8 L IS
Het betere werk; de Canon 70-200 f/2.8 L IS

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

15 reacties

 1. Robert
  Robert schreef op woensdag 19 december 2007 om 06:13

  Gefeliciteerd! welkom bij de club vrolijk Gezien het gewicht van dat ding ga je straks vantevoren zorgvuldig bedenken welk objectief je die dag het meest nodig hebt, de rest laat je dan thuis knipoog

 2. Willem
  Willem schreef op woensdag 19 december 2007 om 08:26

  Was het niet een idee geweest om een screenshot te sturen van je overmaking? Dat wordt vaak wel gehonoreerd door de meeste zaken (ook al is het niet 100% waterdicht voor zulke bedrijven natuurlijk) Bij mij iig wel al een aantal keren gelukt.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 19 december 2007 om 08:33

  @Willem; Daar heb ik natuurlijk naar gevraagd, maar dat voldeed niet.
  Voor de gemiddelde fotograaf die bekend is met Photoshop is dat natuurlijk ook een bewijs van niks. knipoog

  @Robert; Mijn tas is er inderdaad weer aanzienlijk zwaarder op geworden. Ik denk dat het gewoon spierballen kweken wordt, want eigenlijk wil ik geen van de objectieven die ik heb missen tijdens een fototrip. vrolijk

 4. Antoon
  Antoon schreef op woensdag 19 december 2007 om 08:45

  Ik kan het alleen maar beamen dat het een pracht lens is heb deze zaterdag ook gekocht bij Konijnenberg. Afhalen en pinnen in Den Ham is de beste optie, de service ter plaatse is prima. Heb dit jaar 3x via internet besteld bij Konijnenberg en 3x ging er van alles fout met de bestelling en telefonisch navraag doen is vragen om frustatie. Voor mij dan ook nooit meer via internet bij Konijnenberg.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.525 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord