Elja Trum

Digitale fotografie: Zwart-wit boek nu beschikbaar

maandag 28 september 2009, 09:30 door | 11.044x gelezen | 40 reacties

Door een foutje bij de drukker heeft het ruim een maand langer geduurd, maar eindelijk is mijn zwart-wit boek beschikbaar! In januari begon ik aan het boek en de komende week ligt het in de winkels. Afgelopen vrijdag ontving ik de eerste auteursexemplaren van Pearson.

Die exemplaren zijn bedoeld voor jezelf en voor vrienden en familie die je graag een boek cadeau wilt doen. Vier van die boeken heb ik daarvoor tot nog toe ook daadwerkelijk gebruikt. De overige exemplaren gaan vandaag op de post voor de eerste bestellingen via Photofacts. De vroege bestellers kunnen het zwart-wit boek dus dinsdag op de deurmat verwachten.

Voor de rest van de bestellingen heb ik een order uit staan bij de uitgever. Die zijn momenteel nog niet binnen, maar verwacht ik komende week (ik hoop nog even op vandaag) ook te ontvangen. Uiteraard ga ik ze dan zo snel mogelijk doorsturen naar jullie.

Zelf had ik het boek al iets eerder gezien, maar nu er een stapeltje van de boeken bij me op het bureau lag had het toch wel weer iets extra's. Het schrijven was een boel werk, maar het eindresultaat mag er wezen. Ik ben er erg trots op!

Inhoud
Digitale Fotografie: Zwart-Wit gaat uiteraard over zwart-wit fotografie in het digitale tijdperk. Ik geef uitleg over basisbegrippen van (zwart-wit)fotografie, praktische tips voor het maken van de foto's en uitgebreide tutorials in zowel Photoshop als Lightroom voor het omzetten van je foto's in de mooiste Zwart-Wit foto's.

Uiteraard staat het boek ook vol met mooie voorbeeldfoto's. Veel foto's daarvan zijn gemaakt door jullie; lezers van Photofacts. Jullie ingestuurde foto's maken het boek niet alleen de moeite van het lezen, maar zeker ook de moeite van het kijken waard!

Ook wordt er aandacht gegeven aan het afdrukken van je foto's zonder kleurzweem, worden er handige plug-ins voor Photoshop genoemd en beschrijf ik in het laatste hoofdstuk een volledige workflow voor zwart-wit fotografie in samenwerking met Lightroom.

Digitale Fotografie: Zwart-Wit


Bestellen
Mocht je ook nieuwsgierig zijn naar mijn boek over zwart-wit fotografie; je kunt het op Photofacts bestellen. Je ontvangt dan van mij een gesigneerd exemplaar. Het boek ligt echter ook gewoon in de winkels (of je kunt het daar bestellen). Natuurlijk kun je ook op Bol.com terecht.

Bij Bol is overigens ook een 'inkijkexemplaar' te vinden. Daar kun je een paar pagina's van het boek bekijken. Wel gewoon bij mij bestellen he! knipoog

Reacties
Heb je mijn zwart-wit boek gelezen? Laat even weten hoe je het vindt! Ik ben erg nieuwsgierig of mijn eerste boek jullie bevalt. Tips en suggesties zijn natuurlijk ook van harte welkom, wellicht kan ik ze uitwerken voor een (eventuele) tweede druk of anders een nuttig artikel op Photofacts.

De prijs van Digitale Fotografie: Zwart-wit bedraagt 19,95 euro. Het boek telt 128 pagina's en het ISBN nummer is 9789043018326.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

40 reacties

 1. Stephanie
  Stephanie schreef op maandag 28 september 2009 om 10:13

  Proficiat!
  Ben zelf mijn allereerste experimentjes aan het uitvoeren in zwartwit en ik moet zeggen: het ziet er allemaal véél eenvoudiger uit dan het is om tot een goéd zwartwitbeeld te komen (waarbij goed m.i. staat voor 'een beeld waarbij het gebrek aan kleuren een méérwaarde betekent t.o.v. de kleurenversie'.
  mvg en nogmaals gefeliciteerd!

  Stephanie
  http://stephanieverbeken.wordpress.com

 2. Lucien
  Profiel Lucien schreef op maandag 28 september 2009 om 11:14

  Is het wel goed? Ik wacht eerst de recensies af. knipoog

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 28 september 2009 om 11:19

  @Lucien: Tuurlijk is het een prachtig boek! knipoog

  Eigenlijk ben ik zelf ook erg benieuwd naar de eerste recensies!
  Da's ook best spannend. vrolijk

 4. Lucien
  Profiel Lucien schreef op maandag 28 september 2009 om 11:23

  Ah ok dan. Net de bestelling geplaatst.
  Ben benieuwd. Heb weinig ervaring met zwart-wit.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.593 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord