Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Een hoogwaardige Eizo monitor voor 35 euro

vrijdag 14 december 2007, 21:22 door | 12.541x gelezen | 4 reacties

Bijna twee maanden geleden begaf mijn 19 inch CRT monitor het. Omdat ik eigenlijk aan het wachten ben op nieuwe TFT monitor met LED backlight haalde ik destijds een gratis 19 inch CRT met wat lichte schade op hier in de omgeving. Een aardige monitor ter vervanging. Nu, anderhalve maand later, begon ik toch wel wat de behoefte te krijgen aan wat meer resolutie. Dat is tenslotte ideaal in Photoshop. Tijd om weer eens op marktplaats te gaan kijken dus.

Na even kort zoeken ontdekte ik dat er een aantal prachtige 21 inch Eizo monitoren te krijgen zijn voor ruim onder de honderd euro. Hier in de buurt ontdekte ik ook een monitor die er al een paar dagen op stond en waar alleen nog maar een bod van 10 euro voor gedaan was.

Een bod op deze mooie Eizo FlexScan T965 leek me wel het proberen waard. Ik bood 25 euro en wachtte rustig af. Naar een paar dagen had ik nog geen reactie ontvangen, maar er was ook geen hoger bod meer geplaatst. Tijd om even contact op te nemen met de verkoper dus. Een subtiele herinnering dat ik nog een bod uit had staan en dat de monitor inmiddels al 10 dagen op marktplaats stond, niet al te veel kans op nog een nieuwe bod. Gelijk even gevraagd wat de prijs was die hij in gedachte had.

Een dag later had ik een antwoord retour, voor 40 euro mocht ik 'm op komen halen. Geen verkeerde prijs, maar op Marktplaats hoor je altijd nog wat extra te onderhandelen. Mijn tegenbod van 35 euro werd dan ook geaccepteert. Op mijn bureau prijkt nu dus een mooie 21 inch Eizo monitor die ik ingesteld heb op een resolutie van 1600 bij 1200 pixels. Wat mij betreft een geschikte resolutie voor een monitor van dit formaat. De nieuwprijs van een dergelijke monitor van dit topmerk lag bij de introductie boven de duizend euro. Qua kwaliteit presteert dit scherm nog steeds bovengemiddeld.

Voorlopig verwacht ik dus nog wel even geduld op te kunnen brengen terwijl de fabrikanten doorwerken aan de 24 inch breedbeeld TFT met LED achtergrond verlichting die ik graag wil hebben! Zodadelijk zal ik het scherm eens gaan calibreren, dan kan ik weer volop aan de slag in Photoshop.

Mijn nieuwe Eizo monitor
Mijn 'nieuwe' Eizo monitor (ga met de muis over de afbeelding om mijn oude monitor te bekijken)


Ben je zelf opzoek naar een nieuwe monitor en heb je voldoende ruimte op je bureau, dan is een tweedehands kwaliteitsmonitor zeker de moeite waard!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. gast schreef op zaterdag 15 december 2007 om 15:24  | reageer

  Je weet ze er wel uit te pikken, zeg! Toch maar eens een gok wagen op dat hele marktplaats-gebeuren. knipoog

 2. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op zondag 16 december 2007 om 21:50  | reageer

  Heb jij daar wel ruimte voor een 24" scherm...???

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 16 december 2007 om 22:29  | reageer

  @Peter; goede vraag, maar mocht het niet passen dan komt er gewoon een ander bureau. Je moet wel prioriteiten stellen! knipoog

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 17 juni 2008 om 23:10  | reageer

  Deze 21 inch Eizo heb ik zojuist op Marktplaats gezet. Mocht iemand interesse hebben..

  Zoals je hierboven kunt lezen heb ik 'm voor 35 euro gekocht, eens kijken of ik hetzelfde bedrag er weer voor kan krijgen..

  Ik ben over naar een nieuwere. knipoog
  Binnenkort de details wel in een artikeltje..

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord