Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erwin Derksen

Professionele afdrukservice voor fotoboek gezocht

zondag 17 augustus 2008, 23:36 door | 34.162x gelezen | 23 reacties

Dit keer geen artikel, maar een oproep. Elja heeft van onze trouwdag uitstekende foto’s gemaakt. Die willen we in een mooi album onderbrengen. Nu ben ik op zoek naar een albumprinter die dit kan doen. We hebben goede ervaringen met HenzoXL, maar die leveren nou ook niet weer de kwaliteit noch het formaat dat bij een huwelijksreportage past. Daar is de prijs overigens ook naar.

Opvallend is dat veel printers die een professionele kwaliteit suggereren alleen toegankelijk zijn voor officiële fotografen -met KvK nummer- en dat je daarbij vaak alles in Photoshop per pagina moet aanleveren. Dat is nou net weer niet waar we zin in hebben.

Ik was op zoek naar een gulden middenweg en kwam via fora uit bij myPhotoFun, lijkt goede kwaliteit, goede formaat (34 x 34 cm) en voldoende pagina’s (70) alleen.. de software is een drama (vastlopers, traaaag), dus daar ga ik in eerste instantie geen boek van 100 euro aan toevertrouwen. Tenzij er massaal gereageerd wordt dat de kwaliteit echt super is natuurlijk. Dan ga ik doorbijten en met dit programma verder.

Trouwalbum


De vraag is simpel, weet iemand een goede albumprinter die kwalitatief hoogwaardige albums in een lekker groot formaat (meer dan 30 x 30 bijvoorbeeld) kan leveren, het liefst met eenvoudige opmaaksoftware erbij zoals bij bijvoorbeeld HenzoXL. De prijs is niet direct een issue, kwaliteit heeft prioriteit. Eigenlijk ben ik gewoon op zoek naar een albumprinter met de kwaliteit van Profotonet, want daar ben ik zeer over te spreken.

Ik ben benieuwd naar jullie suggesties.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erwin Derksen

Over de auteur

Erwin Derksen is werkzaam in de ICT bij Platani en houdt zich ook graag bezig met fotografie. Via de compact camera, een hybride superzoom en een Alpha 350 schiet Erwin nu met een Sony Alpha 550.

23 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 17 augustus 2008 om 23:41  | reageer

  Persoonlijk vind ik dit soort digitale album's prima voor vakantiefoto's (we hebben net ons vakantieboek van de HEMA binnen), maar voor bruidsfoto's ben ik meer voor het klassieke boek.

  Mijn suggestie zou in dit geval zijn; laat je foto's afdrukken bij Profotonet. Kies fatsoenlijke formaten (13x18 en groter) en plak ze in een goed album. De betere albums zijn voorzien van bladen die je zelf in het album kunt plaatsen, je kunt dus precies het aantal pagina's maken dat je wilt (en natuurlijk het papier kiezen dat jij wilt). Een dergelijk album kost ook al gauw honderd of meer euro.

  Ik ben in elk geval benieuwd naar het eindresultaat. vrolijk

 2. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op maandag 18 augustus 2008 om 01:12  | reageer

  Ik doe het bij Vakcolor. Ja, daar heb je een KvK nummer voor nodig, en het kost ook een hoop, maar als je een keer het resultaat hebt gezien weet je waarom het zoveel kost...

 3. Willem
  Willem schreef op maandag 18 augustus 2008 om 08:44  | reageer

  Ik ben in mei getrouwd, en ben ook heel lang op zoek geweest naar een drukker. En ik denk dat ik er één gevonden (Promaker) heb waar wij ons boek zullen laten drukken.

  Mooie is dat ze ook nog software beschikbaar stellen waarin je je boek kan maken.

  Ben nog bezig met het boek, kan je dus niets vertellen over kwaliteit, maar denk wel dat dit hetgeen is waar je naar zoekt.

 4. CB
  CB schreef op maandag 18 augustus 2008 om 10:21  | reageer

  Dit is een probleem waar ik al maanden tegenaan loop. Ik heb verschillende afdruk maatschappijen gemaild en gevraagd naar de kwaliteit. Waar het op neer komt is: Het is nog niet mogelijk om profesioneel 2-zijdig af te drukken. Ze zijn het wel aan het ontwikkelen, maar dat duurt nog.........
  Ik ben wel onder de indruk van albumprinter te rijswijk. Maar zal nooit een bruiloft sessie op die manier laten maken.

  Succes

 5. JerryBig
  JerryBig schreef op maandag 18 augustus 2008 om 10:56  | reageer

  Ik heb zelf geen ervaring met Trouwalbums, maar op het Nikonforum kwam tipte iemand Asukabook. Niet goedkoop, maar wel erg mooi. Kijk op het topic voor wat voorbeeld foto's.
  Zelf ben ik momenteel met Pixbook aan het experimenteren voor een vakantiealbum, maar dat is mijns inziens van een ander niveau.

 6. fotopeter
  Profiel fotopeter schreef op maandag 18 augustus 2008 om 11:33  | reageer

  Ik heb diverse boeken gezien die gemaakt zijn door Blurb.com, ik vond deze er erg goed uitzien.
  De software draait bij mij goed op Vista en XP machine zonder problemen.
  Site doet internationaal aan maar alles loopt volgens mij via Eindhoven.

  Je kunt op hun site ook boeken terug zien die door andere al gemaakt zijn, zo krijg je een idee wat de mogelijkheden zijn.

  FotoPeter

 7. Rick
  Profiel Rick schreef op maandag 18 augustus 2008 om 13:51  | reageer

  Ook ik kan blurb zeer aanbevelen, ziet er erg mooi uit. Ik heb er nu een paar boeken van gezien en ik was verbaasd over de kwaliteit

 8. Amfion
  Amfion schreef op maandag 18 augustus 2008 om 14:33  | reageer

  Vakcolor!! De kwaliteit die ze daar leveren heb ik echt nog nergens anders gezien... En je krijgt eerst een overzicht van je bestelde bladen (niet bij de portretboeken = goedkoopste serie, maar wel bij de andere boeken) ze lopen het even na en geven aan waar evt nog iets aan kleur of licht/donker veranderd moet worden. Heel veel keus in omslagen. (linnen, leer, kunstleer in allerlei varianten) Ik lijk wel een reclamefolder, maar ben echt heel enthousiast over hun producten vrolijk

 9. Henri Brands
  Henri Brands schreef op maandag 18 augustus 2008 om 16:48  | reageer

  Inmiddels heb ik 2 boeken in Blurb gemaakt en alles ziet er prima uit. Alleen: een glanzend (goed) afgedrukte foto zal altijd winnen van het bijna matte papier dat door de Epson Indigo 5000 wordt gehaald......
  Al met al ben ik zeer tevreden over blurb. Het is een Amerikaans bedrijf, maar voor Nederland gaat alles blijkbaar via Eindhoven. De door mij ontvangen boeken via UPS kwamen uit Geldrop.

 10. Steven
  Steven schreef op maandag 18 augustus 2008 om 18:25  | reageer

  Ik werk vaak met Fotobuch en ben hier heel tevreden over. Ik heb ook een keer met Asukabook gewerkt en dat was echt verbluffend van kwaliteit. De Asukaboeken worden ook met een mooie gepersonaliseerde doos geleverd. Asukabook is enkel voor professionele fotografen. Het volstond echter voor mij om de link naar mijn website door te mailen. Zo streng is de controle dus niet.

 11. esthervdwal
  Profiel esthervdwal schreef op maandag 18 augustus 2008 om 22:25  | reageer

  Heb je al eens op webprint.nl gekeken?

 12. Edwin
  Edwin schreef op maandag 18 augustus 2008 om 23:07  | reageer

  Hebben jullie al eens gekeken op Asukabook.com??
  SUPERKWALITEIT!!

 13. Henri Brands
  Henri Brands schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 20:29  | reageer

  @Reinoud "Ik doe het bij Vakcolor. Ja, daar heb je een KvK nummer voor nodig"
  Dat is niet helemaal waar: wanneer je een account aanmaakt staat het K.v.K. niet als verplicht veld. Ik kon gewoon een account aanmaken zonder K.v.K. nummer......

  En inderdaad hoor ik alleen maar positieve dingen over Asukabook.com

 14. Derk
  Profiel Derk schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 20:56  | reageer

  Bedankt voor jullie tips! Ik ga denk ik eens kijken bij pixbook.

  Enne, profotonet + inplakken kan ook altijd nog, maar zo'n digitaal boek lijkt ons ook wel wat. Bovendien heb ik een beurs boeken gezien met dikke kunststof achtige pagina's. Die ben ik tot nog toe nog nergens tegengekomen voor niet professioneel fotografen.

  Zal wel een beetje marktbescherming zijn denk ik. knipoog

  PS: Ik zie op fora geruchten dat profotonet bezig zou zijn met een kwalitatief hoogwaardige album service.... Weet iemand hier meer over...?

 15. EdC
  Profiel EdC schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 21:19  | reageer

  Als iemand naar de Photokina gaat: daar is een flinke hoek met nieuwe soorten albums.

 16. Derk
  Profiel Derk schreef op dinsdag 19 augustus 2008 om 22:16  | reageer

  Mmmm, nu heb ik weer veel goede dingen gelezen over Digiprint service.

  Zij printen op fotopapier en plakken dat vervolgens op karton. Kwaliteit schijnt super goed te zijn in vergelijking met drukwerk. De prijs vindt ik echter errug fors (paar honderd euro) maar ik ga de design software eens aanvragen en kijken hoe dat werkt. Lijkt me wel erg fraai en is volgens mij wat ik zocht.

  Iemand ervaring hiermee?

 17. Evert Doorn
  Evert Doorn schreef op woensdag 20 augustus 2008 om 09:36  | reageer

  vele opties op dit gebied; ikzelf heb nu Asuka in mijn aanbod richting klanten zitten en dat is inderdaad super kwaliteit. Punt is: ze hebben geen eigen software. Voor mij is dat geen enkel probleem, want ik gebruik Indesign (vele malen beter dan welke software dan ook; feitelijk onbeperkte mogelijkheden) maar goed, dat kost natuurlijk een lieve duit en voordat je 't door hebt, ben je ook wel wat verder.

  Verder kun je bij PLM Photofinishing uit Tilburg ook diverse dingen op 'echt' fotopapier bestellen, maar da's bepaald niet goedkoop. Tot slot: Profotonet gaat binnenkort van start met het Profotoboek; grote fotoboeken op basis van bladen van 'echt' fotopapier. Relatief goed betaalbaar; volgens mij hebben ze ook software ter beschikking voor de opmaak.

 18. karinkn
  Profiel karinkn schreef op donderdag 28 augustus 2008 om 20:07  | reageer

  hallo,
  ik ben ook die zoek tocht gestart, ook voor een trouw album, ben er wel al een stuk mee opgeschoten. Ben ook een liefhebber van Profotonet, en weet dat ze met een nieuwe service bezig zijn maar nog niet klaar helaas.

  Maar ik heb nu wel een fotohandel gevonden waar ze fotoboeken maken met foto kwaliteit dubbelzijdig, dat was al een goede stap voorwaarts, zie hiervoor Fototurk. Zij bleken ook een losbladig systeem te hebben, met een echt fotoboek, maar let op, alleen het boek kost al 150 euro en de losse bladen dubbelzijdig 10 euro. De strips die ze nodig hebben ook 2 euro per blad, maar dan heb je wel echt een boek. Ik ga eerst een test doen met een klein boekje, en ga dan denk ik de stap wagen, hoewel ik hier ook wel vaak de Asuka voorbij zie komen, misschien dat ik die ook nog eens ga opzoeken..... gr karin

 19. Jos
  Profiel Jos schreef op donderdag 4 september 2008 om 14:52  | reageer

  Dag Erwin,

  Ik weet niet of je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief, maar we hebben sinds kort ook een A3 album (liggend). De bladen hiervan zijn gelamineerd (hoogglans) en de omslag kun je volledig zelf opmaken, zoals je van Henzo gewend bent. De omslag is hard en blijft hard (in tegenstelling tot die van onze collega's, zonder hun tekort te willen doen) en het album wordt geleverd in een luxe koffer.
  Toegegeven, het kost wat, maar dan krijg je ook wat. Het is jammer dat je op de site, niet zo goed kunt zien hoe mooi het is.

  Met vriendelijke groeten,

  Henzo

 20. Celiça
  Profiel Celiça schreef op vrijdag 5 september 2008 om 12:08  | reageer

  Hallo,

  Ik heb zojuist op de Henzo site gekeken en het ziet er inderdaad mooi uit. Maar wel heel erg prijzig.
  Wil je de kwaliteit van profotonet..... dan is www.albumdigital.com een hele leuke betaalbare optie. Als je voor fotokwaliteit kiest, dan wordt het gedrukt op echt fotopapier op een dun laagje karton.
  Ze hebben alleen maar 1 formaat (A4), dus dat moet je maar net aanstaan natuurlijk.
  Om mijn bruidsparen een mooi tussenoptie te bieden, heb ik dit aan mijn assortiment toegevoegd.

  Hoop dat je er wat aan hebt.

  Gr. Celiça

 21. RichardR
  Profiel RichardR schreef op vrijdag 30 april 2010 om 12:13  | reageer

  Heeft er iemand ervaring met E-lay van Verka? Het is namelijk best prijzig en je moet eerst voor €60 euro een voorbeeld doosje kopen en daarna kwam ik erachter dat je ook nog eens een Pro-code voor de software moet aanschaffen voor €220 euro ex BTW.
  De keuzes daarin tegen zijn werkelijk bijzonder groot. En Mac compatible.
  Heeft er iemand ervaring mee? en is er een professional die voor mij een dergelijk boek in elkaar kan zetten? Dit laatste mag overigens ook met een ander pro merk album zijn.

 22. karinkn
  Profiel karinkn schreef op woensdag 5 mei 2010 om 12:02  | reageer

  hallo
  even een reactie op richardR, waarom zou je met E-Lay van Verka willen werken, is dat een verplichte leverancier waar je mee wil/moet werken, er zijn toch ook andere mogelijkheden..... Ik heb al een aantal boeken gemaakt bij profotonet, en ben daar voor mijn (trouw)albums meer dan tevreden mee...
  en daar zitten vooraf geen kosten aan vooraf, ik werk zelf met Indesign dus maak geen gebruik van hun opmaak programma..

 23. RichardR
  Profiel RichardR schreef op donderdag 6 mei 2010 om 17:47  | reageer

  beste Karinkkn,
  E-lay was de wens van het bruidspaar. Hadden vrienden ook etc etc. Ik heb ze inmiddels zover dat E-lay te kostbaar wordt. Heb een inlog gekregen van Vakcolor dus zal daar eens kijken. Profotonet is nog niet zo snel met reageren. Dank voor de tips.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord