Erwin Derksen

Professionele afdrukservice voor fotoboek gezocht

zondag 17 augustus 2008, 23:36 door | 31,957x gelezen | 23 reacties

Dit keer geen artikel, maar een oproep. Elja heeft van onze trouwdag uitstekende foto’s gemaakt. Die willen we in een mooi album onderbrengen. Nu ben ik op zoek naar een albumprinter die dit kan doen. We hebben goede ervaringen met HenzoXL, maar die leveren nou ook niet weer de kwaliteit noch het formaat dat bij een huwelijksreportage past. Daar is de prijs overigens ook naar.

Opvallend is dat veel printers die een professionele kwaliteit suggereren alleen toegankelijk zijn voor officiële fotografen -met KvK nummer- en dat je daarbij vaak alles in Photoshop per pagina moet aanleveren. Dat is nou net weer niet waar we zin in hebben.

Ik was op zoek naar een gulden middenweg en kwam via fora uit bij myPhotoFun, lijkt goede kwaliteit, goede formaat (34 x 34 cm) en voldoende pagina’s (70) alleen.. de software is een drama (vastlopers, traaaag), dus daar ga ik in eerste instantie geen boek van 100 euro aan toevertrouwen. Tenzij er massaal gereageerd wordt dat de kwaliteit echt super is natuurlijk. Dan ga ik doorbijten en met dit programma verder.

Trouwalbum


De vraag is simpel, weet iemand een goede albumprinter die kwalitatief hoogwaardige albums in een lekker groot formaat (meer dan 30 x 30 bijvoorbeeld) kan leveren, het liefst met eenvoudige opmaaksoftware erbij zoals bij bijvoorbeeld HenzoXL. De prijs is niet direct een issue, kwaliteit heeft prioriteit. Eigenlijk ben ik gewoon op zoek naar een albumprinter met de kwaliteit van Profotonet, want daar ben ik zeer over te spreken.

Ik ben benieuwd naar jullie suggesties.

Erwin Derksen

Over de auteur

Erwin Derksen is werkzaam in de ICT bij Platani en houdt zich ook graag bezig met fotografie. Via de compact camera, een hybride superzoom en een Alpha 350 schiet Erwin nu met een Sony Alpha 550.

23 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 17 augustus 2008 om 23:41

  Persoonlijk vind ik dit soort digitale album's prima voor vakantiefoto's (we hebben net ons vakantieboek van de HEMA binnen), maar voor bruidsfoto's ben ik meer voor het klassieke boek.

  Mijn suggestie zou in dit geval zijn; laat je foto's afdrukken bij Profotonet. Kies fatsoenlijke formaten (13x18 en groter) en plak ze in een goed album. De betere albums zijn voorzien van bladen die je zelf in het album kunt plaatsen, je kunt dus precies het aantal pagina's maken dat je wilt (en natuurlijk het papier kiezen dat jij wilt). Een dergelijk album kost ook al gauw honderd of meer euro.

  Ik ben in elk geval benieuwd naar het eindresultaat. vrolijk

 2. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op maandag 18 augustus 2008 om 01:12

  Ik doe het bij Vakcolor. Ja, daar heb je een KvK nummer voor nodig, en het kost ook een hoop, maar als je een keer het resultaat hebt gezien weet je waarom het zoveel kost...

 3. Willem
  Willem schreef op maandag 18 augustus 2008 om 08:44

  Ik ben in mei getrouwd, en ben ook heel lang op zoek geweest naar een drukker. En ik denk dat ik er één gevonden (Promaker) heb waar wij ons boek zullen laten drukken.

  Mooie is dat ze ook nog software beschikbaar stellen waarin je je boek kan maken.

  Ben nog bezig met het boek, kan je dus niets vertellen over kwaliteit, maar denk wel dat dit hetgeen is waar je naar zoekt.

 4. CB
  CB schreef op maandag 18 augustus 2008 om 10:21

  Dit is een probleem waar ik al maanden tegenaan loop. Ik heb verschillende afdruk maatschappijen gemaild en gevraagd naar de kwaliteit. Waar het op neer komt is: Het is nog niet mogelijk om profesioneel 2-zijdig af te drukken. Ze zijn het wel aan het ontwikkelen, maar dat duurt nog.........
  Ik ben wel onder de indruk van albumprinter te rijswijk. Maar zal nooit een bruiloft sessie op die manier laten maken.

  Succes

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.837 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.837 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.