Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Rick Vermue

Sony persdag; achter de schermen met verrassend einde

donderdag 3 april 2008, 20:09 door | 7.003x gelezen | 8 reacties

SonyNaar aanleiding van het artikel Preview: Sony alpha reeks; a300, a350, a700 en a900 leek het mij leuk om een “behind the scenes” te schrijven. Omdat ik zelf van te voren zeer benieuwd was hoe een persdag nou eigenlijk in zijn werk gaat leek het me de moeite om mijn ervaringen te delen. Het einde van het verhaal mag in ieder geval zeer verassend genoemd worden.

Als ik ’s ochtends voor de klerenkast sta denk ik na of ik een blouse aan zal doen of niet, dit is namelijk iets wat bijna nooit gebeurd, ik heb altijd een T-shirt aan. Toch doe ik het deze keer wel, ik moet wel netjes overkomen natuurlijk. Na een fietstochtje stap ik op de bus die me veel te vroeg voor het Sony gebouw afzet. Ik stap naar de receptie waar mij gevraagd wordt wie en waar ik van ben. Ik krijg een badge met mijn naam en Photofacts erop en deze prik ik dwars door mijn blouse. “Zonde” gaat er door mij heen terwijl de speld door mijn blouse gaat.

Het gebouw is erg mooi van binnen, heel futuristisch met overal zithoekjes en een grote bar in de hoek. Na een cola aan de bar te hebben gehaald loop ik wat rond. Opeens sta ik in de showroom waar alle gadgets uitgestald staan. Niet zeker wetend of ik hier wel mag zijn loop ik wat onwennig rond. Het Sony personeel stuurt me niet weg dus het zit wel goed. Na ongeveer een half uur loop ik terug naar de bar. Er staan minstens 70 mensen en 90% heeft een pak aan, de blouse was dus geen slecht idee. Ik raak aan de praat met een man die in “media services, tekst, fotografie en vormgeving” zit. Hij vraagt me om mijn kaartje maar die heb ik helemaal niet! Ik krijg wel zijn kaartje en ik beloof hem dat ik zal e-mailen.

De presentaties beginnen om 10 uur en eindigen om 12 uur. Veel flitsende dia’s op een enorm scherm over groeicijfers en hoe goed Sony presteert. Lastige vragen worden netjes beantwoord of vakkundig om heen gedraaid. De presentatie over het Playstation gedeelte is het leukst, veel mooie trailers van nieuwe spellen. Na afloop van de presentaties voel ik me trots omdat ik de enige was die een vraag stelde die ze niet wilde beantwoordden. Achteraf gezien was het ook wel de minst slimme vraag van de drie gestelde vragen. Na dit gedeelte kregen we al een tas met “goodies” omdat er mensen zijn die terug moeten naar de redactie en dus meteen weg gaan.

In deze tas zit een concert van Shakira op Blu-ray (ik heb geen blu-ray speler!) en een opwindradio (2 minuten opwinden en je hebt een uur geluid) voor op de camping. Verder zit er nog allerlei persmateriaal van de nieuwe producten in. Later krijg ik nog een boek met alle lenzen van Sony maar ook de achtergrond en technische termen van digitale fotografie staan hierin. Een zeer mooi boek met leuke foto’s.

De lunch is heerlijk, je mag kiezen uit de meest luxe broodjes, quiche en soep en verse sinaasappelsap om het weg te spoelen . Je kan zelfs een pakket laten samenstellen als je het mee wilt nemen! Aan de tafel raak ik weer aan de praat met de man waarvan ik het kaartje heb gekregen. Later komt er iemand van Tweakers bij zitten (lees zijn artikel hier). Na de lunch ga ik weer terug naar de showroom waar ik de camera’s nu echt mag vasthouden en bekijken.

Eenmaal thuis begin ik meteen het stukje te schrijven voor Photofacts zodat het er ’s avonds op staat. Hierna stuur ik een mail naar het bedrijf van het visitekaartje met daarin een linkjes naar mijn foto’s op Flickr en mijn artikelen op Photofacts natuurlijk. Na een tijdje krijg ik mail terug: hij geeft onder andere een blad uit over boten en hij wil mijn foto’s van het botenkerkhof hierin plaatsen! Ongelofelijk, ik val bijna van mijn stoel. Nadat ik bekomen ben van de schrik vraag ik voorzichtig of er een vergoeding tegenover staat. Wie niet waagt die niet wint zeg maar. Na weer even gewacht te hebben blijkt ook dit het geval. Sjeempie ik weet niet wat me overkomt. In een volgends artikel zal ik vertellen hoe het allemaal verder in zijn werk gaat, een compleet artikel hierover lijkt me wel leuk. Ik hou jullie op de hoogte.

Botenkerkhof foto voor publicatie

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Rick Vermue

Over de auteur

Rick verdient zijn geld sinds 2005 in het VUMC als research analist. In 2007 heeft hij een Canon 400D aangeschaft waar hij lekker foto's mee aan het nemen is. Hobby's zijn fotograferen, foto's bewerken, gamen, internetten en wandelen. Rick zijn foto's zijn te zien op zijn Flickr site.

8 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 3 april 2008 om 20:16  | reageer

  Zo te horen was het een leuke dag en als je er dan ook nog een publicatie in een blad aan over houd is het helemaal prima natuurlijk. vrolijk

 2. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op donderdag 3 april 2008 om 21:23  | reageer

  Dat is met recht een verrassend einde te noemen. Hou ons op de hoogte!

 3. Cor Jexo
  Profiel Cor Jexo schreef op donderdag 3 april 2008 om 21:43  | reageer

  Vette shit,hardstikke gaaf.
  dat zouden mijn ongenuanceerde woorden zijn als mij dit zou gebeuren.
  super leuk voor je Rick.
  Ik volg het wel

 4. Planning
  Profiel Planning schreef op vrijdag 4 april 2008 om 07:53  | reageer

  Leuk verhaal, na de aanschaf van mijn A700 begin dit jaar was ik benieuwd naar de plannen van SONY.. Ze zijn iig goed bezig!

 5. ik ben een
  ik ben een schreef op vrijdag 4 april 2008 om 14:35  | reageer

  Gefeliciteerd rick!

 6. EdC
  Profiel EdC schreef op vrijdag 4 april 2008 om 20:01  | reageer

  internet blijft fantastisch, maar werk gedrukt zien blijft toch ook iets houden.

 7. Pim
  Pim schreef op zaterdag 5 april 2008 om 02:08  | reageer

  Ha ik ken die foto's.. heb je hier een keer eerder iets over gepost?? Je werd er toch weggestuurd of iets dergelijks?

  Super gaaf dat ze gepubliceerd worden!! Ben wel benieuwd! Succes!

 8. Rick
  Profiel Rick schreef op zaterdag 5 april 2008 om 18:02  | reageer

  @ Elja, Peter, Jeroen, gast en EdC: dank allemaal, ik ga jullie zeker op de hoogte houden.
  @Planning: hou deze site in de gaten voor meer info, heb je de zoekterm Sony al gebruikt in de rechterbovenhoek, er is al veel te vinden.
  @Pim: klopt helemaal, je moet even zoeken als het weer wilt lezen. Ik vind het ook echt super dat ze gepubliceerd worden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord