Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Ton Vingerhoets

The Village 2; China's nieuwe lifestyle

vrijdag 27 april 2012, 20:08 door | 5.790x gelezen | 8 reacties

Mijn vorige posting over The Village was niet verkeerd maar liet weinig zien van deze shopping area. Daarom wil ik met deze serie een inkijk geven. The Village weerspiegelt de oprukkende Westerse life style in de Chinese steden. De oudere generatie is opgegroeid met traditionele Chinese waarden en normen terwijl jongeren juist westerse symbolen als ideaal omhelzen. De samenleving verkeert in een spagaat. De teloorgang van de duizenden jaren oude Chinese cultuur zie ik met lede ogen aan maar als fotograaf ben ik gefascineerd door het historisch momentum.

The Village is ontworpen door wereldberoemde architecten die zich hebben laten inspireren door de Beijing hutongs (eeuwenoude steegjes) met hun kenmerkende binnenplaatsen. Men had een totaal nieuw shopping- en lifestyleconcept voor ogen. Het resultaat is een dynamische mix van kleurrijke, expressieve architectonische stijlen met een flink wow-gehalte. Maar ondanks de strakke vormgeving geeft de Village z'n bezoekers een gezellige, intieme beleving. En vanwege dat community gevoel is het voor jonge, trendy Beijingers een meeting point of hang-out.

Bij de hoofdingang wordt je verwelkomd door een high-tech gebouw met glaspanelen dat onder meer de grootste Adidas store ter wereld huisvest. Ernaast een spetterende toren met het trendy Uniqlo, de toonaangevende Japanse fashionketen. Wat verderop kom je langs Esprit, Puma, Mango en New York Steve Madden. In het hart van The Village is de Apple flag store gevestigd. Het totaal beslaat 120.000 vierkante meter retail oppervlak en telt meer dan 215 shops en restaurants, 3D bioscoop, plein en multifunctionele ruimte met dakterras voor evenementen .

Nu we het over merken hebben kan ik The Village North niet overslaan. Want dat is speciaal bestemd voor high fashion. Het is veel ruimer van opzet met brede wandelgebieden en imponerende gevels van fancy shops met klinkende namen zoals: Alexander McQueen, Armani, Balenciaga, Balmain, Lanvin, Longchamp, Miu Miu, Moncler, Rolex en Versage. Het is algemeen bekend dat China momenteel de belangrijkste markt is voor high-fashion brands. Het geld klotst er tegen de plinten en China's nieuwe rijken etaleren dat door zich te kleden volgens de laatste mode.

De bijgaande foto's heb ik begin april gemaakt tijdens enkele mooie lentedagen met blauwe luchten. Op het populaire plein in The Village (met Starbucks) genoten al veel mensen van de warme lentezon (foto 9.). Die relaxte, open minded sfeer maakt The Village enorm aantrekkelijk. Voor degene die plannen hebben om Beijing te bezoeken is een uitstapje naar The Village shopping area een prachtige afwisseling op de verplichte nummers zoals Verboden Stad of Plein van de Hemelse Vrede. En vergeet vooral niet de credit card mee te nemen voor een fashion upgrade!


Adidas outlet at The Village Beijing
Foto 1.


Splashing colorful Uniqlo tower
Foto 2.


Uniqlo fashion store at The Village Beijing
Foto 3.


Uniqlo logo reflected in glass surface Puma store
Foto 4.


Mango fashion store at The Village Beijing
Foto 5.


Cutting edge architecture at The Village Beijing
Foto 6.


Miu Miu fashion store at The Village North Beijing
Foto 7.


Shopping at The Village North Beijing
Foto 8.


Enjoy the warm spring sun
Foto 9.


People walking at The Village Square
Foto 10.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Ton Vingerhoets

Over de auteur

Woont en werkt in Beijing. Na een loopbaan als art director heeft hij zich in China gevestigd als fotograaf. Naast commerciŽle fotografie reist hij door China om de mooiste plekken vast te leggen. Een scherp oog voor detail, kleur en vorm zijn herkenbaar in zijn karakteristieke, levendige foto's.

8 reacties

 1. Joram
  Profiel Joram schreef op vrijdag 27 april 2012 om 21:50  | reageer

  Interresante serie, lekkere kleuren en je hebt je lekker kunnen uitleven met alle lijnenspellen van de gebouwen. Foto 2,6 & 9 zijn toch wel favoriet.
  Mooie aanvulling op het eerste deel denk ik zo.

 2. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 29 april 2012 om 17:40  | reageer

  Mooie observaties van het winkelend en van de zon genietende mensen. Daar had je mooi een aparte blogpost over kunnen maken. De beide laatste foto's staan eigenlijk los van de rest. Maar dan heb ik het meer over de opbouw van deze presentatie en niet over de fotografie. Het zijn tien prima stockfoto's voor mediagebruik. Foto 8 is dan een hele goede, in aanmerking nemend dat ik dan zelf graag minstens één trendy klant in beeld had gezien. Maar dan had je een model release moeten hebben, neem ik aan.

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op zondag 29 april 2012 om 19:58  | reageer

  @EdC
  Inderdaad heb ik de serie geschoten voor stock; enkele van deze foto's staan inmiddels op Shutterstock. Ik heb nog eens kritisch naar de serie gekeken maar ik ervaar niet dat de laatste beelden los staan van de rest. Benieuwd hoe anderen dat zien.

  Grappig dat jij Foto 8. een hele goede vindt; die werd door de Shutterstock reviewers juist geweigerd omdat de foto 'te weinig commerciële waarde' heeft. Maar die zijn de laatste tijd wel vaker van slag. Zeker weten dat ie het goed doet als stock!

 4. Niels
  Profiel  Niels schreef op maandag 30 april 2012 om 20:00  | reageer

  Mooie serie weer, Ton! Foto 2 en foto 6 zijn mijn favorieten. knipoog

 5. gast schreef op dinsdag 1 mei 2012 om 08:39  | reageer

  Als je de andere kant van China eens wilt zien (die ik persoonlijk veel interessanter vind) dan kan ik de serie Wild China van de BBC aanraden. Deze serie zegt mij niet zoveel aangezien je dit soort pleinen en winkelcentra ook bij ons (in Europa) wel tegenkomt.

 6. tonv
  Profiel tonv schreef op dinsdag 1 mei 2012 om 12:34  | reageer

  @gast
  Helemaal mee eens. De andere kant van China is enorm boeiend. Maar met deze serie wilde ik juist een beeld geven van het nieuwe China. De westerse architectuur van The Village staat in schril contrast met de oude hutongs die je nog volop vindt in de Beijing binnenstad. Bedankt voor de BBC tip!

 7. eduardvanmil
  Profiel  eduardvanmil schreef op zaterdag 5 mei 2012 om 14:36  | reageer

  Een prachtige serie met een even zo informatief verhaal. Het is verrassend om China vanuit deze invalshoek zo te zien.
  Foto 1,2 en 6 vind ik van grote klasse en vragen om meer. Bij de mensenfoto's valt mij de ongedwongen sfeer op die bij ons in de 60tiger jaren zo kenmerkend was! Ik krijg de indruk dat China geruisloos de 21 eeuw inspringt in de hoop dat die prachtige cultuur uit de vorige eeuwen behouden blijft!

 8. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 5 mei 2012 om 17:33  | reageer

  @eduardvanmil
  Het is onvoorstelbaar welke ontwikkeling China doormaakt. Er heerst dezelfde geest als in de US tijdens de vijftiger en zestiger jaren; het land van onbegrensde mogelijkheden. Een tijd van welvaart en vooruitgang.

  Wat jij aanstipt houdt mij ook bezig. Ik hoop dat de verwestering van China niet ten koste gaat van duizenden jaren oude tradities en cultuur. Maar het lijkt erop dat KFC en MacDonald het voorlopig gaan winnen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
De Portretbijbel door Elja Trum

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord