Elja Trum

Verslag van de Photofacts BBQ

zondag 13 september 2009, 00:10 door | 15.998x gelezen | 26 reacties

Alle bloggers op Photofacts schrijven vrijwillig hun artikelen. Om hun daarvoor te bedanken heb ik vandaag een barbeque gehouden. Daarbij is het gelijk een mooie gelegenheid elkaar eens in het echt te ontmoeten. De meeste bloggers ken ook ik alleen via internet. Voorafgaand aan de barbeque hebben we nog een Photowalk door Wijchen gehouden.

Die begon wat later dan gepland doordat er een aantal bloggers wat later waren dan verwacht. Niet dat het erg was om in het zonnetje te wachten; het was wat dat betreft echt prima weer! De Photowalk, natuurlijk gebaseerd op de Scott Kelby Photowalk, was feitelijk een wandeling door mijn woonplaats Wijchen.

In stijl met Bert's 50/50 project heb ik de hele dag alleen maar foto's gemaakt met mijn 50mm f/1.4 objectief. Een beperking voor sommige type foto's dus, maar daardoor besteed je wel wat meer aandacht aan een foto.

Berkenboom


Startpunt was het station en vanuit daar wandelde we langs de oude molen, de kasteeltuinen en natuurlijk het Kasteel van Wijchen. Vervolgens over het dorpsplein waar vandaag een dansvoorstelling werd gehouden. Als afsluiter wandelde we een rondje om het Wijchens meer. Al met al best een afwisselend tochtje.

Of er ook echt hele mooie foto's gemaakt zijn door de bloggers weet ik natuurlijk niet. Wellicht zien we daar nog iets van voorbij komen.

Photofacts BBQ
Na de wandeling was er bij mij thuis een barbeque. Sommige bloggers konden pas wat later en kwamen daarom alleen naar de barbeque. Uiteindelijk hebben we met 13 personen lekker gegeten. En natuurlijk erg veel over fotografie gepraat.

De barbeque zelf had ik overigens geregeld bij EasyBBQ.nl. Zij leveren alles kant en klaar aan en ik moet zeggen dat dit me goed is bevallen. Ze stonden wel wat vroeg voor de deur vanochtend, maarja. Voor een vast bedrag per persoon leveren ze vlees, salades, brood, broden, bestek en de gas barbeque. Zeker een aanrader!

Al met al heb ik een leuke dag gehad en volgens mij hebben de andere bloggers zich ook goed vermaakt. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

BBQ


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

26 reacties

 1. Rick
  Profiel Rick schreef op zondag 13 september 2009 om 00:45

  Zo dat is snel! Ik ben ook veilig thuis gekomen, het boek dat ik moet reviewen is al bijna uit na de lange rit met de trein.

  Het was erg gezellig, hartelijk dank Elja voor deze BBQ

 2. Casper de Graaf
  Profiel  Casper de Graaf schreef op zondag 13 september 2009 om 02:39

  Was er helaas niet bij (verhinderd), leuk idee om met de 50mm f1.4 te schieten. Geweldige objectieven zijn dat!

 3. Antonette de Groot
  Profiel  Antonette de Groot schreef op zondag 13 september 2009 om 08:07

  Volgende keer ben ik zeker bij! (En nog bedankt voor de felicitaties vrolijk )

 4. Lucien
  Profiel Lucien schreef op zondag 13 september 2009 om 08:58

  Jammer dat ik geen blogger ben anders had ik ook kunnen genieten van lekker vlees. :(

  Leuke fotos, erg kleine DoF een uitdaging om daarmee te schieten.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.640 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.640 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.