Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Rick Vermue

World pillow fight day 2009

donderdag 28 mei 2009, 20:22 door | 6.517x gelezen | 7 reacties

Het is al weer een tijdje geleden, maar 4 april was de 'world pillow fight day'. Dit is een supergrappig evenement dat over de hele wereld gehouden wordt. Het doel is om je van je gekke kant te laten zien door terug te keren naar de dingen die je vroeger deed. De Nederlandse dag werd gehouden op de Dam in Amsterdam. Ik ging met een vriend heen, hij nam zijn kussen meer, ik nam de camera mee.

Wereld kussengevecht dag


Er waren wel wat regels natuurlijk, zo mocht je niet beginnen met slaan voor de sirene had geklonken (onmogelijk natuurlijk), moest het kussen zacht wezen, mocht je niet te hard slaan (ook onmogelijk) en geen mensen slaan zonder kussen, waaronder fotografen. Dat laatste klonk ook wel erg prettig maar in de praktijk heb ik toch wel wat klapjes opgelopen.

Vooral de kledingregel was erg grappig, je moest iets geks aan doen. Er waren heel wat mensen die zich daar aan hielden. Een nadeel van van een opvallende verschijning is dat je meer aandacht krijgt en dus ook meer klappen. De onderstaande dame is een goed voorbeeld

Wereld kussen gevecht dag


In het begin nam ik foto's met mijn telelens. Dit levert prachtige portretten op zonder dat je al te veel opvalt, je kan op afstand blijven staan. Na een tijdje begon het echter een beetje saai te worden dus besloot ik mijn groothoeklens er op te zetten.

Eerst een stuk weglopen vόόr het wisselen want er vlogen veel veren rond die zich graag in het binnenste van mijn camera hadden willen nestelen. Met mijn groothoeklens ging ik gewoon in het gevecht staan, tussen alle actie in. Dit was echt veel leuker om te doen, je zit er bovenop en door de groothoek krijg je toch veel op je foto. Onderstaande foto is een goed voorbeeld.

Wereld kussen gevecht dag


Wat vooral opviel is de geweldige sfeer die er was, jong en oud, gek en nog veel gekker, toeristen die voorbij liepen en met een soort geÔmproviseerd kussen meededen. Ook waren er zeer veel nationaliteiten, een man in pak en een kussenterrorist.

Het leukste om te zien was een man van meer dan twee meter die door een jongetje van ongeveer zes jaar werd geslagen met een stuk opgerold schuimrubber matras. De man viel zogenaamd schreeuwend ter aarde en toen hij daar lag begon het jongetje op zijn hardst te slaan. De man speelde het spel goed mee en hard schreeuwend vroeg hij om genade. Het jongetje kreeg het matras nauwelijks meer omhoog zo hard moest hij lachen. Ook de vele omhelzingen onderling tussen de mensen die elkaar helemaal niet kennen was erg mooi om te zien. Hieronder staat een goed voorbeeld.

Wereld kussen gevecht dag


Al met al was dit een zeer leuk evenement en een goede manier om lekker dicht op mensen te zitten en te fotograferen. Eventueel zijn alle foto's (192 stuks) te bekijken via deze set in mijn Flickr account. Als je een chronologische diashow wilt zien van de kussenterrorist, de man van 2 meter, de vele mooie kostuums en de actie foto's moet je hier klikken.

Als je iemand herkend, geef ze dan vooral een link of mail de foto door, voor dit doel heb ik ze expres in de hoogste resolutie neergezet. Dat is wel het minste dat ik kan doen natuurlijk voor deze geweldige uurtjes.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Rick Vermue

Over de auteur

Rick verdient zijn geld sinds 2005 in het VUMC als research analist. In 2007 heeft hij een Canon 400D aangeschaft waar hij lekker foto's mee aan het nemen is. Hobby's zijn fotograferen, foto's bewerken, gamen, internetten en wandelen. Rick zijn foto's zijn te zien op zijn Flickr site.

7 reacties

 1. Cor Jexo
  Profiel  Cor Jexo schreef op donderdag 28 mei 2009 om 21:10  | reageer

  wat gaaf..
  en hele mooie foto's trouwens!

  wel camera goed om je nek gedaan, hoop ik zodatie niet uit je klauwe geslagen kan worden

 2. Ruud
  Profiel Ruud schreef op donderdag 28 mei 2009 om 22:00  | reageer

  Gaaf!!.....'k heb 'n link er van op woophy geplaatst........knipoog

 3. Peter Biesheuvel
  Profiel Peter Biesheuvel schreef op donderdag 28 mei 2009 om 23:23  | reageer

  Altijd leuk iemand voor z'n knikker slaan.. vrolijk
  Leuke foto's.

 4. Casper de Graaf
  Profiel  Casper de Graaf schreef op vrijdag 29 mei 2009 om 00:15  | reageer

  Das nog eens een leuke manier van lol hebben wat ook echt iedereen gezellig lijkt te vinden. Mooie toepasselijke foto's ook!

 5. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op vrijdag 29 mei 2009 om 00:34  | reageer

  Zeker wel leuke foto's! Grappig hoor...

 6. Rick
  Profiel Rick schreef op vrijdag 29 mei 2009 om 12:04  | reageer

  @ Jeroen: Yep, de camera zat rond mijn nek. Hij is niet uit mijn handen geslagen overigens.

  @ Ruud: Bedankt, ik kon whoopy nog niet maar dat ziet er geinig uit.

  @ Peter: Het was wel een lekker uitlaatklep ja, je kon zien dat sommige mensen het nodig hadden

  @ Casper: Dank je!

  @ Robbie: Ook bedankt! Grappig was het zeker ja.

 7. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op woensdag 3 juni 2009 om 10:37  | reageer

  lol. Gafe rapportage van een grappig event!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord