Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Top 10 meest gelezen artikelen van 2014

zaterdag 27 december 2014, 14:28 door | 6.295x gelezen | 0 reacties

Dit artikel is het 373ste dat dit jaar op Photofacts geplaatst wordt. Er zullen er nog een paar volgen, mar het jaar is natuurlijk wel bijna ten einde. Een goed moment om even terug te kijken naar wat de meeste gelezen artikelen waren het afgelopen jaar.

10. 10 tips voor onderhoud van je camera en objectieven


Je camera is een gebruiksvoorwerp, dus je hoeft er niet altijd met fluwelen handschoenen mee te werken. Zorg er echter wel voor dat je de camera en de objectieven goed verzorgt. Met het juiste onderhoud gaan ze langer mee en zijn ze meer waard bij eventuele verkoop. Onderhoud van je camera begint met preventieve maatregelen.

» Lees verder..

9. Het ideale computersysteem voor fotografen


Na een paar jaar gebruik van een computer begin je te merken dat het weer tijd wordt voor een nieuwe. Zeker als je veel foto's bewerkt is het lekker als alles een beetje soepel doorloopt. Ik ben de afgelopen weken druk geweest met het uitzoeken van een nieuw systeem en deel graag mijn overwegingen met jullie voor het samenstellen van de ideale computer voor fotografen.

» Lees verder..

8. 10 gratis manieren om je fotografie te verbeteren


Veel fotografen zijn geneigd om te denken dat ze betere apparatuur nodig hebben om betere foto's te maken. Als ik nu die full-frame camera heb, of dat lichtsterke objectief.. Nieuwe apparatuur kan helpen in sommige gevallen, maar meestal kun je ook nog met sprongen vooruit met de apparatuur die je reeds hebt. Tien tips om je fotografie te verbeteren zonder een cent uit te geven.

» Lees verder..

7. Social media voor fotografen; voorkom deze 9 fouten


Een beetje fotograaf maakt tegenwoordig flink gebruik van social media. Het is een uitstekende manier om je werk onder de aandacht te krijgen bij potentiële klanten. Er zijn echter veel ongeschreven regels waar je als fotograaf wel rekening mee moet houden op Facebook, Twitter en andere social media websites.

» Lees verder..

6. Spiegelreflex of systeemcamera; wat moet je kopen?


Als je op zoek bent naar een camera waar je meer mee kunt dan wat je nu met je smartphone of compactcamera bereikt, dan kun je kiezen uit een systeemcamera of een spiegelreflex. Beide hebben hun voor en nadelen. Wij zetten ze naast elkaar zodat jij kunt kiezen wat het beste bij je lijkt te passen.

» Lees verder..

5. Nikon en Canon op achterstand


Als je een paar jaar geleden op zoek was naar een fotocamera, dan waren er twee populaire keuzes: een Nikon of een Canon. Beide merken produceerden uitstekende camera's, of je nu het ene of andere merk koos, je kon niet fout gaan. Daar lijkt momenteel echter verandering in te komen.

» Lees verder..

4. 8 fotografiefouten die je wilt vermijden


Als fotograaf maak je het liefst altijd perfecte foto's. In de praktijk is dat natuurlijk niet mogelijk. Sterker nog, de meeste fotografen zijn al erg blij met één goede foto op vijfentwintig geschoten beelden. Veel fotografiefouten zijn echter simpel te voorkomen. In dit artikel acht veelvoorkomende fotografiefouten die je als fotograaf graag wilt vermijden.

» Lees verder..

3. 16 tips voor het fotograferen met een lange sluitertijd


Toen ik mijn cursisten van de gevorderdencursus liet kiezen tussen oefenen met architectuurfotografie of met lange sluitertijden (long exposure) bij landschapsfotografie, kozen ze unaniem voor het laatste. Blijkbaar een onderwerp waar nog veel vragen over zijn. Daarom een aantal tips over hoe je hier mee aan de slag kunt gaan.

» Lees verder..

2. Uitleg Diafragma, sluitertijd en ISO


Wanneer je een foto maakt kun je de camera natuurlijk altijd op de automaat laten staan. Je hoeft dan in feite alleen maar af te drukken. Wil je net iets meer uit je foto's kunnen halen dan is een beetje basiskennis over het diafragma, de sluitertijd en de lichtgevoeligheid geen overbodige luxe. In dit artikel leggen we deze basisprincipes uit.

» Lees verder..

1. 10 fotobewerkingen die echt niet meer kunnen


Je kunt een goede foto echt verbeteren met fotobewerking, een foto verpesten kan echter ook prima. De afgelopen jaren hebben we redelijk wat verschillende fotobewerkingen voorbij zien komen. Sommige bewerkingen zijn tijdloos, maar veel bewerkingen hebben we na een tijdje wel gezien. In dit artikel 10 fotobewerkingen die echt niet (meer) kunnen.

» Lees verder..

Wat voor een artikelen zou jij in het nieuwe jaar het liefst lezen?
Laat het weten in de reacties!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord