Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Vacature: Photofacts zoekt videograaf (m/v)

woensdag 30 maart 2022, 12:45 door | 5.791x gelezen | 5 reacties

Ben jij het liefste bezig met het opnemen en editen van gave video's? Dan hebben wij een interessante baan voor je: videograaf bij de 'Netflix voor fotografen', Photofacts Academy. Wij zoeken iemand die ons kan helpen om gave video's te maken voor fotografen.

Wat je gaat doen


Als videomaker ga je op pad met inspirerende fotografen. Zij vertellen hun verhaal voor jouw camera en jij maakt daarvan lekker wegkijkende cursusvideo's.

Vooraf bereid je de opnamedag(en) zorgvuldig voor, zodat alles efficiŽnt verloopt. Hierbij zorg je er ook voor een goed contact met de expert en andere betrokkenen. Terug op kantoor monteer je de video's (meerdere korte video's per cursus) en maakt er een complete videocursus van.

Photofacts bestaat uit een klein team, dus we verwachten van je dat je ook meehelpt met andere werkzaamheden. Denk aan het geheel gereed zetten van de cursussen voor publicatie, bijdragen voor social media accounts, potjes Mario kart spelen en dergelijke.

Een van onze nieuwste promo video's voor een cursus

Benieuwd naar ons huidige videowerk? Bekijk bovenstaande video, neus eens rond op ons Youtube kanaal of probeer een proeflidmaatschap bij Photofacts Academy.

We gebruiken momenteel een Canon R5, een Sony A7r mark III en een DJI drone voor onze opnames. Als videograaf bij Photofacts Academy kijken we uiteraard naar jou voor toekomstige uitbreiding van onze apparatuur.

Wat je al kunt


Het liefst zien we dat je al ervaring hebt met het maken en monteren van video's. Momenteel werken we met Adobe Premiere Pro, dus het is handig als je daar al goed mee overweg kan. Daarnaast is kennis van After Effects en Photoshop mooi meegenomen.

We zoeken iemand met een actieve en prettige instelling. Je vind het leuk om gave video's te maken en net dat beetje extra te doen. Ook vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. Het is goed als je een beetje van afwisseling houdt; we filmen soms in onze eigen studio, maar zijn ook vaak op pad door Nederland en zo nu en dan in het buitenland.

Videografie is een creatieve bezigheid, dus ik verwacht dat je van nature al behoorlijk creatief bent. Dat zien we natuurlijk ook graag terug in je werk.

Wie zijn wij?


Photofacts Academy is de Netflix voor fotografen. Met meer dan 85 online fotografie cursussen zijn wij de grootste aanbieder in Nederland. Elke maand lanceren wij een complete nieuwe cursus op het gebied van fotografie. En daar ben jij verantwoordelijk voor!

Ons kantoor staat in Elst, Gelderland. Station Elst is op circa 10 a 15 minuten lopen en er stopt ook nog een bus voor de deur. We zoeken iemand voor 3 a 4 dagen (24 - 32 uur) per week (maar andere uren zijn ook bespreekbaar).

Bij Photofacts houden we van een positieve instelling en doen we ons best om efficiŽnt en leuk bezig te zijn met fotografie en onze werkzaamheden. We zien graag een groei-mentaliteit; dat je het leuk vindt om jezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Omdat we graag iemand hebben die op details let wil ik je vragen in de onderwerpregel van je mail het woord sluitertijd te zetten.

We zijn een klein bedrijf, dus de lijntjes zijn erg kort en we houden van een gezellig sfeertje. We stimuleren iedere medewerker het maximale uit zichzelf te halen, zodat je zonder hoge werkdruk lekker productief bezig kunt zijn.

Lijkt het je leuk om bij Photofacts te werken en denk je dat je goed bij ons past? Stuur me dan een mailtje met jouw informatie, motivatie en je showreel via elja@photofacts.nl. Wacht niet te lang, zorg dat je mail uiterlijk zondag 10 april bij me is.

Nog vragen?


Je kunt ze natuurlijk hieronder in de reacties stellen of direct contact opnemen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Wim Hendriks
  Wim Hendriks schreef op dinsdag 5 april 2022 om 10:16  | reageer

  Elja,je zou als aanvulling kunnen geven of het in vaste dienst is ,beroeps of amateur,betaald of niet, enz enz dan is alles wel wat duidelijker.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 5 april 2022 om 10:38  | reageer

  @Wim; In de basis is de insteek in vaste dienst, maar het is niet dat we alternatieven uitsluiten. Het is een betaalde functie.

  Stel vooral alle vragen die je hebt. vrolijk

 3. Paul
  Paul schreef op dinsdag 5 april 2022 om 13:08  | reageer

  Hopelijk nemen jullie iemand die ook een cursus kan geven over video's maken en monteren. Momenteel is dat toch wel de zwakke schakel in jullie aanbod. Met moderne camera's (Canon R5, R6 en andere) kan je prachtige filmpjes maken maar als je een amateur bent en je moet alles zelf uitzoeken, dan kost je dat zeer veel tijd. Video is zeker de toekomst, zeg nu zelf, naar wat kijk jij het liefst? De zoveelste foto door een beamer geprojecteerd of een leuk filmpje!

 4. Wim Hendriks
  Wim Hendriks schreef op dinsdag 5 april 2022 om 14:19  | reageer

  Beste Paul,Video heeft niet meer de toekomst,het is er al,ja de moderne camera's kunnen filmen het begon met Canon EOS 5 ll langeleden met dat begon ook de montage software endergelijke in een rap tempo te ontwikkellen,dus het is niet even dit of even dat je moet daadwerkelijk in verdiepen dus er even een cursus maken vergt veel tijd en waar begin je.

 5. Paul
  Profiel Paul schreef op woensdag 6 april 2022 om 13:28  | reageer

  Dag Wim, bedankt voor je antwoord maar ik vind het toch spijtig dat je maar weinig ambitie toont. Fotografie bestaat al van de jaren 1825 en nog zijn we niet volleerd. Waar moet je bij een cursus filmen beginnen? Heel simpel, beginnen met de instellingen, vervolgens met praktische voorbeelden om dan iets te zeggen over de montage van een film. Er staan trouwens al 2 goede voorbeelden op Photofacts academie maar die zijn wel heel basic.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord