Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Review: DesignCap (nieuwste versie)

vrijdag 3 januari 2020, 20:10 door | 3.342x gelezen | 0 reacties

Ik schreef al eerder een review over een eerdere versie van DesignCap, een programma voor het ontwerpen van posters en flyers.

Free infographic maker


Ik kreeg een upgrade via mijn e-mail adres naar een DesignCap Plus account, met wat meer mogelijkheden en onbeperkte toegang tot templates, stock foto's et cetera. Het Plus account is niet gratis, je betaalt hiervoor 6 dollar per maand. Voor het Basic account betaal je 5 dollar per maand.

Infographic template


De nieuwste DesignCap is bijgewerkt met meer elementen, grafieken, vooraf ingestelde tekststijlen en modules. En de interface is opnieuw ontworpen met een nieuwe look. Candy van DesignCap vroeg me een nieuw artikel te schrijven over de mogelijkheden om infographics te maken.

DesignCap download mogelijkheden


Als eerste kies je een template die je aanstaat door erop te dubbelklikken. Deze template is een handige basis om mee te beginnen en je kunt hem helemaal aanpassen naar eigen inzicht. Je kunt er zelf (eigen) foto's, grafieken, tekst, elementen en achtergronden aan toevoegen of de bestaande vervangen.

De tekstkleur kun je wijzigen. Het toevoegen van hyperlinks is helaas niet mogelijk. Je ontwerp kun je tussentijds bewaren en als het klaar is kun je het downloaden naar je computer (in JPG, PNG of PDF-formaat) of je kunt het delen waarbij je een link krijgt toegewezen die je kunt kopiëren en plakken.

DesignCap My Designs

Je kunt je ontwerpen opslaan en gemakkelijk terugvinden

Het downloaden naar PDF-formaat werkte niet, dit heb ik doorgegeven als aandachts-/verbeterpunt bij DesignCap. Bij het downloaden naar JPG- of PNG-formaat zag het design er wel wat anders uit dan het oorspronkelijke. Wat cijfers en tekstjes vielen half weg en de tekst in het laatste hoofdstuk onder punt 5 verdween. Ook dit is doorgegeven.

DesignCap shared link

De link die je krijgt toegewezen en waaronder je ontwerp gedeeld kan worden (publiek, gedeeltelijk publiek of privé)

Conclusie


Ik was al eerder enthousiast over DesignCap, omdat iedereen ermee in staat is om snel tot leuke ontwerpen te komen. Het programma werkt intuïtief en geeft behoorlijk wat vrijheid om bestaande templates aan te passen.

Niet alles is mogelijk natuurlijk, en als je gewend bent met Photoshop je eigen ontwerpen tot in detail naar eigen wens te creëren vind je dit wellicht veel te beperkt.

Er zitten nog wat kleine ontwerpfoutjes (zoals hierboven vermeld) in het Infographics-gedeelte, maar die zullen er ongetwijfeld snel uit worden gehaald.

Voor het geld hoef je het eigenlijk ook niet te laten. Ik zou wel voor een Plus-versie gaan, dat kost dan zo'n 6 dollar per maand. Dit programma is een aanrader voor fotografen die ook regelmatig wat ontwerp-activiteiten moeten verrichten, maar hier weinig ervaring in en/of tijd voor hebben!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord