100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Review: DesignCap, voor het ontwerpen van posters en flyers

zaterdag 28 december 2019, 23:51 door | 4.897x gelezen | 7 reacties

Heb een geschikte poster nodig om je product of bedrijf te promoten? Heb je een budgettair probleem met het inhuren van een ontwerper? Of maak je je zorgen over hoe je zelf een goede poster kunt maken? Met DesignCap kun je al die problemen oplossen.

DesignCap is een online logomaker met een groot aantal bronnen waarmee iedereen online posters kan maken.

DesignCap


DesignCap bevat honderden sjablonen, verschillende foto's, stijlvolle lettertypen, goed ontworpen clipart en prachtige achtergronden. Met de postermaker van DesignCap kun je je creativiteit volop inzetten en verbeteren in verbluffende posters.

Onlangs is DesignCap, een gratis online poster & flyer maker uitgebracht. Ik werd uitgenodigd het te testen en te bekijken. Eerder schreef ik al een artikel over DesignEvo, waarmee je zelf op eenvoudige wijze logo's kunt ontwerpen.

Hieronder een aantal van de belangrijkste functies:

 • Honderden professioneel ontworpen sjablonen;

 • Een grote verscheidenheid aan stockfoto's, clipartafbeeldingen, tekstlettertypen en achtergronden;

 • Krachtige bewerkingstools: bijsnijden, formaat wijzigen, roteren, laagbeheer, dupliceren, ongedaan maken / opnieuw uitvoeren, enz;


Het is een leuk programmaatje waarmee je eenvoudig mooie posters / flyers kunt maken voor allerlei soorten evenementen en gelegenheden.

DesignCap - templates cliparts fonts photos


Templates


Als hulpmiddel heeft DesignCap honderden postersjablonen voorbereid om je ontwerpproces te vereenvoudigen. Ongeacht het soort poster dat je nodig hebt, muziek-, feest-, trouw-, festivalaffiches, er is van alles beschikbaar.

Je kunt hier een geschikte poster uitzoeken. Alle sjablonen zijn goed ontworpen door professionele ontwerpers van DesignCap en zijn volledig aanpasbaar om je te inspireren. Je kunt eenvoudig een voorkeurstaal kiezen, de elementen ervan aanpassen en het volledig aanpassen aan je behoeften.

Foto's


Om het je gemakkelijk te maken stelt DesignCap je in staat om Facebook-foto's te importeren, je eigen foto's vanaf je computer te uploaden en zelfs 580.000 afbeeldingen van internet te doorzoeken. Wanneer je de poster ontwerpt, kun je zelf een goede foto kiezen als achtergrond of als onderwerp om de poster uniek te maken.

Decoratiehulpmiddelen


Naast sjablonen en foto's heeft DesignCap ook veel cliparts, achtergrondafbeeldingen en teksten voor je samengesteld. Er zijn veel nuttige cliparts met verschillende categorieŽn, waaronder pictogrammen, grappige, natuur cliparts enzovoort.

En daarnaast kun je ook 93.000 cliparts op internet zoeken om je poster te versieren.

Een ander belangrijk onderdeel van een poster is de achtergrond. De DesignCap-ontwerpers hebben veel bruikbare achtergrondafbeeldingen gemaakt met een grote verscheidenheid aan stijlen, zoals kleurrijk, eenvoudig, elegant enzovoort.

Daarnaast kan een complete poster natuurlijk niet zonder tekstgedeelte. Er zijn veel stijlvolle lettertypen beschikbaar waarmee je poster kunt versieren met tekst.

Conclusie


DesignCap is ontworpen om mensen te helpen die posters nodig hebben. Het heeft geen download of registratie nodig. Je hoeft je geen zorgen te maken als je niet bekend bent met design. DesignCap is zo krachtig en gemakkelijk dat zelfs een beginneling mooie posters online kan maken.

Als laatste pluspunt: DesignCap is gratis! Dus waar wacht je op? Test het eens uit!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 28 december 2019.
De eerste publicatiedatum is vrijdag 20 april 2018, 22:22.
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

7 reacties

 1. martinphili
  Profiel martinphili schreef op zaterdag 21 april 2018 om 06:50  | reageer

  Ik neem direct van je aan dat het een geweldig programma is maar ik vraag me dan wel altijd af:'Waar is de catch? Hoe kan dit gratis? Wat is het verdienmodel? "
  En die 580.000 foto's van het internet, zijn die vrij van copyright?

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op zaterdag 21 april 2018 om 16:54  | reageer

  @Martin: ik heb het nagevraagd, ben zelf ook wel benieuwd!

 3. R K
  R K schreef op zaterdag 21 april 2018 om 17:29  | reageer

  @martinphili: het inmiddels bekende verhaal van gratis online diensten. Zie op de website onder het kopje Privacy, men levert data van gebruikers aan derde partijen.

 4. martinphili
  Profiel martinphili schreef op zondag 22 april 2018 om 06:34  | reageer

  Mijn vermoeden was inderdaad al dat bekende verhaal. De vraag was meer retorisch dan werkelijk een verzoek om informatie vrolijk Het is belangrijk dat iedereen zich realiseert dat er bij gratis diensten ergens een addertje onder het gras zit. Waar ik wezenlijk benieuwd naar ben is het verhaal van het copyright van die foto's.

 5. iltw
  Profiel iltw schreef op zondag 22 april 2018 om 09:36  | reageer

  Naast data-handel en advertenties is dit deels ook een voorportaal naar hun andere producten (www.fotojet.com en www.pearlmountainsoft.com) waar wel voor betaald moet worden (eenmalig of abonnement).

  @martinphili: gratis foto's (zonder "last" van auteursrechten) is eenvoudig: als ze die foto's niet zelf hebben, kunnen ze direct gebruik maken van de foto's op www.unsplash.com.
  Daar kan iedereen foto's ophalen (en neerzetten) voor gratis gebruik voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik.

 6. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op maandag 23 april 2018 om 13:18  | reageer

  Antwoord van Sophia van DesignCap:

  As for the copyright issue, all the preset resources on the website owned by us, and users can not copyright any unmodified resources like templates, clipart, shapes, etc.

  And the other integrated photos from Pixabay and online clipart are free and can be used for personal and commercial use as claimed on their websites.

 7. martinphili
  Profiel martinphili schreef op maandag 23 april 2018 om 17:35  | reageer

  Cool, dankjewel voor het uitzoeken vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord