Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Review: SAAL Digital wanddecoratie

vrijdag 2 februari 2018, 22:44 door | 4.659x gelezen | 3 reacties

Eerder kon je onze recensie over het fotoboek van Saal Digital lezen. Omdat ik erg tevreden was over het resultaat, vond ik het leuk om te horen dat ik ook de mogelijkheid kreeg om een aantal wanddecoraties te reviewen.

Saal Digital biedt hierin ook verschillende mogelijkheden met allerlei (ook custom) formaten en materialen waarop je je wanddecoratie kunt laten afdrukken.

Saal digital wanddecoraties


Een foto op canvas is de meesten wel bekend, maar ook afdrukken op acrylglas en alu-dibond (aluminium) zijn mogelijk. Een foto op hardschuimplaat is veruit het goedkoopst.

Ik koos voor een print op alu-dibond en één op acrylglas, allebei met een afmeting van 30 x 45 cm. De laatste is meteen de duurste optie.

Ik was erg benieuwd of je verschil ziet tussen acryl en aluminium. Op acryl schijnen de kleuren en de details nog meer tot hun recht te komen. Acryl is extreem helder en komt bij alle vormen van fotografie (architectuur, concert, portret, landschappen) helemaal tot zijn recht.

Hoge glans, ongeëvenaarde dieptewerking in je foto plus extreme scherpte is wat het belooft. Reflecteren is iets dat acryl zeker doet. Ondanks dat geeft het je foto wel een extra boost. Ik ben benieuwd!

Ik had even mijn twijfels over de dikte van het acrylglas. Ik had de keuze tussen 5 en 10 millimeter. De dikte van het glas is puur een smaakkwestie, ik koos 5.

Software


De software die ik al eerder geïnstalleerd had voor het samenstellen van mijn Saal Digital fotoboek kon ik opnieuw gebruiken voor mijn wanddecoraties. Je kunt ook via de website bestellen. Als je echter de software downloadt en installeert heb je meer opties.

Saal website of download software


Vooral de verschillende formaten en verhoudingen zijn dan interessant. Zeker als je foto's hebt met verhouding 2:3 of 3:2, dan is een afmeting van 30 x 45 of 45 x 30 cm wel wenselijk, wil je niet dat je foto afgesneden wordt. Een aantal leveranciers heeft alleen 3:4 of 4:3 (dus bijvoorbeeld 30 x 40 of 40 x 30 cm) mogelijkheden

De offline software geeft je verder de mogelijkheid om volledig offline te werken en je werk tussentijds lokaal op te slaan. Bij foto's in lage kwaliteit krijg je hiervan melding.

Saal software bewerkings mogelijkheden


Er wordt dan geadviseerd een andere foto in hogere kwaliteit aan te leveren. Verder kun je zelf nog kiezen om de foto te roteren, bijsnijden en verplaatsen en spiegelen.

Saal software fotobewerkings mogelijkheden


Het samenstellen en bestellen van je wanddecoratie gaat erg eenvoudig. Je kies eerst het juiste formaat van de foto en vervolgens kun je de foto nog een beetje bewerken of naar wens bijsnijden. Daarnaast kun je kiezen voor een ophangsysteem of een 'kale' wanddecoratie.

Muurbevestiging


Er zijn een aantal verschillende ophangsystemen die je kunt bestellen. Prettig vind ik dat je in één oogopslag ziet wat voor kosten daar aan verbonden zijn. Voor de standaardophanging betaal je 7,95 euro meer, voor deze aluminium profiel tien euro extra.

Prettig is dat, bij elke keuze die je maakt, je direct ziet wat dit betekent voor de totaalprijs. Zo kom je nooit op het laatste moment voor verrassingen te staan.

Ik koos voor het aluminium profiel. Dit zorgt ervoor dat er ongeveer 1 cm afstand is van de muur, waardoor je wanddecoratie een 'zwevende look' krijgt.

Saal wandophangingssysteem


Kleurechtheid


Kleurechtheid is vaak een heikel punt bij het laten afdrukken van foto's. SAAL Digital heeft hier geen problemen mee. Voor professionals bieden ze ICC profielen aan, maar ik heb deze twee zonder enige poespas laten afdrukken. Je kunt ook verschillende kleuraanpassingen doen naar wens.

Saal kleuraanpassingen


ICC-profiel


Saal Digital levert een ICC-profiel dat uitsluitend mag worden gebruikt voor de softproof in Photoshop of Lightroom. Het profiel mag niet in het bestand worden ingesloten. Er is een uitgebreide handleiding samengesteld op de website over hoe je dit ICC-profiel in Photoshop moet installeren

Levering


Al na twee dagen ontving ik mijn bestelling en deze overtrof mijn verwachtingen. Ik ontving een goed verpakt pakketje, in extreem stevig karton gewikkeld en daarnaast nog eens in een plastic folie.

Ook zat er folie over de acrylglas print voor extra bescherming. De kartonnen behuizing is wat groter dan de wanddecoraties, zodat hoekjes geen risico lopen op beschadiging tijdens transport.

Saal Digital wanddecoratie verpakking


De alu-dibond foto heeft een matte metalic look. Het resultaat is zeer verrassend en mooi. De kleuren zien er hetzelfde uit als op mijn beeldscherm, alle details zijn goed bewaard gebleven. De fotodruk op alu-dibond is voor binnen en buiten gebruik geschikt doordat het licht en waterbestendig is. Ook geschikt als tuinposter dus!

Je ziet duidelijk verschil tussen acryl en aluminium. Op de acrylglas print komen de kleuren en de details nog meer tot hun recht. Acryl is zo extreem helder en komt denk ik bij de meeste fotografievormen wel tot zijn recht. Niet alleen bij landschapsfoto's, wat ik voorheen altijd dacht.

Ik ben onder de indruk: hoge glans, ongeëvenaarde dieptewerking in de foto, extreme scherpte, sprankelende kleuren! De prijs is vergelijkbaar met andere aanbieders.

Het aluminium profiel voor de ophanging ziet er prachtig uit. Het zat mooi en goed bevestigd in het midden. Het zorgt voor een zwevende look doordat de plaat van de muur af kan worden bevestigd.

Saal Digital dibond en acrylglas

Links dibond en rechts acrylglas

Zelf uitproberen?


Saal Digital nodigt fotografen uit uit om hun wanddecoratie eens stevig onder de loep te nemen. Word je uitgekozen, dan ontvang je in ruil voor een eerlijke review van hen een waardebon van 50 euro voor je eigen wanddecoratie naar keus.

Meld je hiervoor aan via de Saal Digital website.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. Martin van Wulfen
  Martin van Wulfen schreef op dinsdag 6 februari 2018 om 16:03  | reageer

  De betaling Michelle gaat helaas alleen met creditkaart en niet met I-Deal.
  De levertijd was ruim 7 dagen vanuit Duitsland.
  Kwaliteit van mijn alu-dibond was prima.

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 6 februari 2018 om 16:05  | reageer

  @Martin: dat klopt inderdaad, betalen via iDeal kan nu nog niet. Ze zijn er mee aan het werk om dit op korte termijn wel mogelijk te maken begreep ik van ze.

 3. rvaneerd
  Profiel rvaneerd schreef op donderdag 8 februari 2018 om 17:49  | reageer

  Ik heb nog geen wandversiering zoals hier besproken bij Saal-Digital besteld maar wel een fotoboek en (bijna) elke maand twee afdrukken voor bespreking op de fotoclub.
  Kwaliteit en service zijn ook met die artikelen heel goed.
  Levertijd: Tsja, ze geven op hun website wel aan hoe lang ze verwachten dat het gaat duren. Last-minute en morgen leveren zijn er helaas niet bij maar wel altijd netjes verzorgd thuis.
  Ten aanzien van de betaling: Ik maak gebruik van de PayPal optie. Dat is éénmalig een (aantal) extra handeling(en) om je bankrekening te koppelen maar dan ben je niet gebonden aan een credit-card.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Sportfotobijbel

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord