Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Review: Zwart-wit Presets voor Lightroom (Piet van den Eynde)

zondag 15 oktober 2017, 11:22 door | 5.318x gelezen | 0 reacties

In deze workshop (één van de producten uit het pakket van de 5DayDeal) laat Piet van den Eynde je stap voor stap zien hoe je presets in Lightroom installeert. Vervolgens introduceert hij op heldere wijze het (geavanceerd) gebruik ervan in Lightroom.

Piet van den Eynde is overigens een veelgevraagd docent, die veel cursussen voor Photofacts Academy heeft ontwikkeld.

Duidelijk en helder


Ik had zelf nog helemaal geen ervaring met het werken met presets dus ik ging er blanco in. Ik moet zeggen dat ik er veel van opgestoken heb! Piet is een zeer ervaren docent die alles zeer helder uitlegt en vervolgens weer samenvat wat hij even daarvoor verteld heeft.

Het is bijna onmogelijk om na zijn uitleg nog de fout in te gaan. Hij vertelt je zelfs waar bepaalde operating systemen (zoals Windows) hun nek weleens over breken en hoe je dit kunt voorkomen.

Met deze Lightroom presets kun je jezelf een hoop werk uitsparen, je eigen creativiteit stimuleren en meer uit je foto's halen dan je ooit had kunnen vermoeden.

Piet van den Eynde BW presets Lightroom


Inhoud


Piet legt uit hoe je de One click presets kunt gebruiken die al het werk met één muisklik voor je realiseren; een totale make-over als het ware. En hoe je vervolgens de 'Tweaks presets' bovenop je 'One click presets' kunt toepassen als een soort finishing touch waarbij eerdere aanpassingen ongemoeid worden gelaten.

Tot slot laat hij wat technieken zien voor de meer ervaren presets-gebruikers zoals het gebruik van radiale filters waarbij je bijvoorbeeld alleen de lucht wat donkerder/dreigender kunt krijgen en de collateral damage wat kunt beperken.

Het werkt niet zo nauwkeurig als bij de Nik-filters (vanwege het ontbreken van controlepunten bij Lightroom) maar op de door hem gedemonstreerde werkwijze kom je toch een heel eind!

Voor wie?


De workshop over het gebruik van de Lightroom presets is zowel voor beginners als voor meer gevorderden geschikt.

Hij lijkt me interessant en nuttig voor alle Lightroom-gebruikers van verschillende niveau's. Zeker omdat je de presets volledig kunt doseren en inzetten naar eigen behoefte en smaak.

5DayDeal


Wil je deze cursus van Piet ook volgen? Hij is onderdeel van de 5DayDeal actie. Tijdens deze vijf dagen durende actie, tot woensdag 18 oktober 2017 om 21:00 uur, kun je voor 117 dollar een heel pakket aan cursussen aanschaffen. Bekijk een compleet overzicht hier.

» 5DayDeal direct aanschaffen

Photofacts ontvangt een vergoeding als je de 5DayDeal via bovenstaande link koopt. Dit kost jou niks extra's.

Photofacts Academy


Volg je liever Nederlandstalige fotografie cursussen? Bekijk dan ook eens Photofacts Academy. Op onze online leeromgeving vind je meer dan 40 cursussen over fotografie en nabewerking.

Ontdek alle geheimen van Lightroom en Photoshop en volg cursussen over woningfotografie, herfstfotografie, landschapsfotografie, portretfotografie en nog veel meer.

Voor slechts 109 euro kun je een jaar lang alles kijken wat je wilt en zo vaak als je maar wilt. Inclusief maandelijks een compleet nieuwe fotografiecursus en wekelijks een korte fotografie- of nabewerkingstip.

» Verbeter je fotografie met Photofacts Academy

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord