Erwin Derksen

Review: Henzo Professioneel fotoalbum

vrijdag 5 december 2008, 09:10 door | 17.914x gelezen | 8 reacties

Goed, Elja heeft mooie foto’s gemaakt van onze bruiloft. Die moeten natuurlijk in een mooi album tot hun recht komen. In plaats van een traditioneel album kozen we voor een 'digitaal' album. Zoals jullie in een eerder artikel konden lezen hebben we gekozen voor Henzo, omdat die precies op het goede moment met een professioneel album kwamen.

Het album kwam ruim te laat aan, maar was verpakt in een leuk koffertje. Er waren wat problemen geweest met fabricage van de covers, waardoor het wat langer duurde. Hierover waren we overigens keurig geďnformeerd door Henzo en we hadden geen haast. Bovendien, we waren denk ik een van de eerste klanten.

Het album is met een wisselend aantal pagina's te bestellen. Wij hadden voldoende aan 52 pagina's (dit zijn dus 26 dubbelzijdige) en het album kostte ons 319,- euro.

Henzo trouwalbum


De eerste indruk is goed, het album is lekker groot en ziet er degelijk uit. De pagina's zijn van dik fotopapier en dus niet voorzien van een tussenlaag van karton zoals ik verwachtte. Het geheel glanst mooi, maar doordat we voor een zwarte achtergrond hadden gekozen (die ook echt mooi zwart is) is het geheel wel gevoelig voor vingerafdrukken.

De eerste indruk is wel dat de scherpte wat beter kan, maar aan de andere kant, je zit er natuurlijk wel met je neus bovenop. De kleuren zijn echter helder en mooi. Al met al is het een mooie nieuwe techniek van afdrukken en een nieuwe manier om je foto's te tonen. Met name trouwalbums worden volgens mij nog vaak 'traditioneel' ingeplakt, waar natuurlijk niets mis mee is, maar persoonlijk vindt ik dit mooier.

Wat wel een erg belangrijke bijdrage levert is de gebruikersvriendelijke software van Henzo, waardoor je gemakkelijk je foto's kunt schikken en leuke effecten kunt toepassen zonder dat je een Photoshop expert hoeft te zijn (hoewel Photoshop wel is gebruikt voor enkele nabewerkingen zoals omzetting naar zwart/wit).

Ik denk dat dit nu een van de weinige op amateurs gerichte professionele albums is die je gemakkelijk zelf kunt maken, er zal voor Henzo waarschijnlijk spoedig concurrentie komen op dit gebied.

Henzo trouwalbum

Erwin Derksen

Over de auteur

Erwin Derksen is werkzaam in de ICT bij Platani en houdt zich ook graag bezig met fotografie. Via de compact camera, een hybride superzoom en een Alpha 350 schiet Erwin nu met een Sony Alpha 550.

8 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 5 december 2008 om 09:14

  Vorige week heb ik het album ook bekeken, ziet er goed uit, al vind ik de kwaliteit van de afdrukken nog niet gelijkwaardig met de normale afdrukken die je bij Profotonet kunt halen.

  Verder hadden jullie het boek leuk opgebouwd. De pagina waarop je alle daggasten met een klein fotootje had staan vond ik vooral een erg leuk idee!

 2. Golb
  Golb schreef op vrijdag 5 december 2008 om 10:02

  Niet slecht voor een fabrikant die twee weken geleden failliet verklaard is en meteen doorstartte.

 3. Henri
  Profiel Henri schreef op vrijdag 5 december 2008 om 12:39

  Ziet er goed uit, maar de prijs is er dan ook naar.....

 4. Mike
  Mike schreef op vrijdag 5 december 2008 om 12:56

  Ik ben met name benieuwd hoe de kwaliteit zich verhoudt tot bijvoorbeeld de exclusieve albums van myphotofun. Daar heb ik mijn trouwalbum samengesteld en was voor €99,95 klaar. Hoewel ik niet heel erg gecharmeerd ben van de kwaliteit vraag ik me af of een prijs verschil van 2x zoveel dat ook verantwoord in de prijs. Wellicht kun je ze zo gek krijgen dat een aantal bedrijven referentie albums opsturen voor een vergelijkende test?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.317 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord