Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erwin Derksen

Review: Henzo Professioneel fotoalbum

vrijdag 5 december 2008, 09:10 door | 19.266x gelezen | 8 reacties

Goed, Elja heeft mooie foto’s gemaakt van onze bruiloft. Die moeten natuurlijk in een mooi album tot hun recht komen. In plaats van een traditioneel album kozen we voor een 'digitaal' album. Zoals jullie in een eerder artikel konden lezen hebben we gekozen voor Henzo, omdat die precies op het goede moment met een professioneel album kwamen.

Het album kwam ruim te laat aan, maar was verpakt in een leuk koffertje. Er waren wat problemen geweest met fabricage van de covers, waardoor het wat langer duurde. Hierover waren we overigens keurig geďnformeerd door Henzo en we hadden geen haast. Bovendien, we waren denk ik een van de eerste klanten.

Het album is met een wisselend aantal pagina's te bestellen. Wij hadden voldoende aan 52 pagina's (dit zijn dus 26 dubbelzijdige) en het album kostte ons 319,- euro.

Henzo trouwalbum


De eerste indruk is goed, het album is lekker groot en ziet er degelijk uit. De pagina's zijn van dik fotopapier en dus niet voorzien van een tussenlaag van karton zoals ik verwachtte. Het geheel glanst mooi, maar doordat we voor een zwarte achtergrond hadden gekozen (die ook echt mooi zwart is) is het geheel wel gevoelig voor vingerafdrukken.

De eerste indruk is wel dat de scherpte wat beter kan, maar aan de andere kant, je zit er natuurlijk wel met je neus bovenop. De kleuren zijn echter helder en mooi. Al met al is het een mooie nieuwe techniek van afdrukken en een nieuwe manier om je foto's te tonen. Met name trouwalbums worden volgens mij nog vaak 'traditioneel' ingeplakt, waar natuurlijk niets mis mee is, maar persoonlijk vindt ik dit mooier.

Wat wel een erg belangrijke bijdrage levert is de gebruikersvriendelijke software van Henzo, waardoor je gemakkelijk je foto's kunt schikken en leuke effecten kunt toepassen zonder dat je een Photoshop expert hoeft te zijn (hoewel Photoshop wel is gebruikt voor enkele nabewerkingen zoals omzetting naar zwart/wit).

Ik denk dat dit nu een van de weinige op amateurs gerichte professionele albums is die je gemakkelijk zelf kunt maken, er zal voor Henzo waarschijnlijk spoedig concurrentie komen op dit gebied.

Henzo trouwalbum

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erwin Derksen

Over de auteur

Erwin Derksen is werkzaam in de ICT bij Platani en houdt zich ook graag bezig met fotografie. Via de compact camera, een hybride superzoom en een Alpha 350 schiet Erwin nu met een Sony Alpha 550.

8 reacties

  1. Elja Trum
    Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 5 december 2008 om 09:14  | reageer

    Vorige week heb ik het album ook bekeken, ziet er goed uit, al vind ik de kwaliteit van de afdrukken nog niet gelijkwaardig met de normale afdrukken die je bij Profotonet kunt halen.

    Verder hadden jullie het boek leuk opgebouwd. De pagina waarop je alle daggasten met een klein fotootje had staan vond ik vooral een erg leuk idee!

  2. Golb
    Golb schreef op vrijdag 5 december 2008 om 10:02  | reageer

    Niet slecht voor een fabrikant die twee weken geleden failliet verklaard is en meteen doorstartte.

  3. Henri
    Profiel Henri schreef op vrijdag 5 december 2008 om 12:39  | reageer

    Ziet er goed uit, maar de prijs is er dan ook naar.....

  4. Mike
    Mike schreef op vrijdag 5 december 2008 om 12:56  | reageer

    Ik ben met name benieuwd hoe de kwaliteit zich verhoudt tot bijvoorbeeld de exclusieve albums van myphotofun. Daar heb ik mijn trouwalbum samengesteld en was voor €99,95 klaar. Hoewel ik niet heel erg gecharmeerd ben van de kwaliteit vraag ik me af of een prijs verschil van 2x zoveel dat ook verantwoord in de prijs. Wellicht kun je ze zo gek krijgen dat een aantal bedrijven referentie albums opsturen voor een vergelijkende test?

  5. *eSThER*
    Profiel  *eSThER* schreef op vrijdag 5 december 2008 om 20:09  | reageer

    Zou hem wel eens in het echt willen zien voordat ik zo'n bedrag uitgeef, maar de review klinkt goed.

    Ik zit nog steeds op een gewoon fotoboek van Henzo te wachten.....had hem 1 dag voordat ze failliet gingen besteld en betaald. Nu maar hopen dat hij nog geleverd wordt.

  6. janine
    Profiel janine schreef op zondag 7 december 2008 om 10:49  | reageer

    Hoi Erwin, dankjewel voor dit review. Ik sta op het punt om het album te gaan bestellen. Wanneer ik mijn foto's via de software van Henzo bekijk lijken ze onscherp.In Photoshop zien de foto's er wel scherp uit. Was dit bij jou ook zo? Ik lees in jouw review over onscherpte van de afbeeldingen,in welke mate is die onscherpte?

  7. Derk
    Profiel Derk schreef op zondag 7 december 2008 om 21:41  | reageer

    @janine: Het is mij ook opgevallen dat de foto's in de Henzo software niet superscherp worden weergegeven. Dit zal te maken hebben met het feit dat men de software snel wil houden (en dus de afbeeldingen terugschaald voor weergave op het scherm).

    In het album zelf is daar echter niets van te zien. De onscherpte van de afbeeldingen valt in het echt erg mee. Profotonet afdrukken zijn inderdaad scherper, maar vergeet ook niet dat A3 een fors formaat is. Elja vond dat sommige foto's wat scherper konden, ik vind dat hij daar gelijk in heeft, maar dan zijn we erg kritisch knipoog. Andere mensen viel het niet op en vonden het album zonder uitzondering uitstekend van kwaliteit. Wat mij betreft is het zijn prijs waard.

  8. Kevin
    Profiel Kevin schreef op vrijdag 20 januari 2012 om 14:49  | reageer

    Wat een ongelofelijk geweldig fotoboek, maar die prijzen zijn wel even een tikkeltje hoger dan andere aanbieders. Toch maar voor de volgende vakantie hier eens even rondneuzen voor het maken van een fotoboek.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.462 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord