Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Adobe brengt Lightroom 6.7 uit: dit is er nieuw

dinsdag 20 september 2016, 23:32 door | 9.266x gelezen | 2 reacties

Adobe heeft vandaag een update uitgebracht voor Lightroom. De update is er zowel voor Creative Cloud gebruikers als fotografen die nog gebruik maken van de eenmalig aangeschafte Lightroom 6. We kijken naar wat er nieuw is in deze nieuwste versie.

Wat voor sommige fotografen het belangrijkste is: er zit ondersteuning in voor de RAW bestanden van de Canon 5D mark IV. Helaas (nog) geen ondersteuning voor de dual pixel technologie waardoor je achteraf het scherptepunt iets kunt verleggen, maar dat zal vast nog eens volgen.

Een andere interessante toevoeging is dat je nu direct vanuit Lightroom foto's in kunt sturen naar Adobe Stock. Zo kun je jouw foto's erg eenvoudig verkopen aan derden.

Onze eigen Lightroom expert, Piet Van den Eynde, maakte onderstaande video voor de Photofacts Academy leden, maar we delen hem ook graag met jullie.


Wil je de nieuwste update binnen halen? Dat kan door de Creative Cloud app op je computer te openen en in de 'Apps'-tab te kiezen voor 'bijwerken'. Bekijk voor meer informatie ook deze pagina van Adobe (Engelstalig).

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Christiene
  Profiel Christiene schreef op dinsdag 27 september 2016 om 17:22  | reageer

  Ik heb photoshop cs 6 en een Sony A 68. Helaas werkt het niet. Ben op zoek naar een programma die mijn camera wel ondersteunt. Is dat het geval bij lightroom 6.7?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 28 september 2016 om 09:07  | reageer

  @Christiene; Er is in elk geval ook een work-around om toch je RAW bestanden te kunnen openen. Door ze eerst om te zetten naar DNG.

  De bestanden van de A68 kun je openen in Lightroom 6.4 of hoger, dus ook in Lightroom 6.7. Als je Lightroom 6 koopt, dan krijg je zonder kosten versie 6.7. Je kunt ook een Creative Cloud lidmaatschap overwegen. Dat kost je 12,29 per maand.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.132 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord