Fotofair actie: Photofacts Academy met 30 euro korting + gratis Fotografiebijbel (t.w.v. 20 euro). Meer info of direct lid worden
Elja Trum

Bewegingsonscherpte verwijderen in Photoshop Next

donderdag 18 april 2013, 16:45 door | 8,621x gelezen | 12 reacties

Gooi je onscherpe foto's nog niet weg; Photoshop komt waarschijnlijk binnenkort met een 'Camera Shake Reduction' functie die onscherpe foto's achteraf kan corrigeren. Anderhalf jaar geleden schreven we ook reeds dat Adobe werkte aan deze technologie, maar het lijkt inmiddels behoorlijk dichtbij te komen.

In onderstaande filmpje is te zien hoe de functie werkt binnen een Photoshop interface als een filter die op je foto's te gebruiken is. Het ziet er indrukwekkend uit. Volgens mij kunnen er met deze functie een boel mislukte foto's uit archieven over de hele wereld gered worden..101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. dannydutch
  Profiel  dannydutch schreef op donderdag 18 april 2013 om 20:27

  Wow! Hoe the hell doen ze dat?

 2. MaGi
  Profiel MaGi schreef op donderdag 18 april 2013 om 21:10

  dat lijkt me een mooie feature.

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op vrijdag 19 april 2013 om 11:04

  Tijd geleden al een previewtje van gezien. @danny, het zal wel op basis van algoritmes gaan, waarmee ze de camerashake kunnen reconstrueren. Als je ergens lijntjes ziet die een bepaald patroon geven, kun je dat 'terugrekenen' en de onscherpte eruit halen. Ik vraag me daarom wèl af, hoe goed het werkt. Dit voorbeeldje is mooi, maar in de praktijk zal het lang niet altijd zo uitpakken. Denk aan het content aware aanpassen, wat ook niet altijd super werkt. Maar wel een mooie feature, ben wel benieuwd!

 4. Jacko
  Jacko schreef op vrijdag 19 april 2013 om 16:25

  Klinkt leuk, maar ik zie het als nog een mogelijkheid omeen mislukte foto toch op internet te slingeren.....

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.806 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.806 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.