Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Luminar 4 introduceert de eerste automatische Sky Replacement-technologie

maandag 15 juni 2020, 11:15 door | 4.593x gelezen | 5 reacties

De nieuwe Luminar 4 versie die dit najaar is uitgebracht zal een AI-luchtvervangingsfilter bevatten. Hiermee kun je je afbeelding automatisch en binnen enkele seconden een nieuwe hemel of lucht geven.

En dat ook nog eens zonder dat je daarvoor gereedschappen als: slimme selectie, helderheid, maskeren, overlapping, lagen, maskeren, slimme borstels of kleurbereik voor nodig hebt.De nieuwe versie van Luminar gaat helemaal over machine learning, innovaties en nieuwe tools die geen enkele andere software heeft. Dat op zich is al interessant!

Skylum blijft innoveren om routinematige bewerking te automatiseren en nieuwe tools te ontwikkelen waarmee gebruikers hun creatieve vaardigheden kunnen verbeteren.

In Luminar 2018 hebben ze het AI Sky Enhancer-filter geïntroduceerd en eerder dit jaar hebben ze het slimme Accent AI 2.0-filter toegevoegd aan Luminar 3. Sindsdien vragen ze ons af hoe ze fotobewerking naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

De eerste functie die ze willen onthullen, is het revolutionaire AI-luchtvervangingsfilter dat je afbeelding automatisch in enkele seconden een nieuwe hemel geeft zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen. Alles gaat automatisch en volgens Skylum met een mooi eindresultaat.

We hebben het allemaal weleens meegemaakt - fotograferen op vlakke, bewolkte dagen met absoluut geen kleur aan de hemel. De lucht is een belangrijk onderdeel van een scène, maar vaak kan het saai zijn.

Tot nu toe hebben fotografen minuten of zelfs uren moeten besteden aan het handmatig vervangen van luchten, maar met de nieuwe AI Sky-vervanging duurt dit volgens Skylum slechts enkele seconden.


Meer weten over Luminar?


Als je meer wilt weten over Luminar, één van de meest interessante Lightroom plug-ins, die zich ook profileert als een heus Lightroom-alternatief, dan staat er een zeer interessante cursus Luminar 4 voor je op Photofacts Academy.


Je kunt deze en ook andere cursussen twee weken lang volgen met een gratis proeflidmaatschap.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 juni 2020.
De eerste publicatiedatum is woensdag 31 juli 2019, 22:44.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

5 reacties

 1. Fred
  Fred schreef op donderdag 1 augustus 2019 om 12:09  | reageer

  Dit wordt toch wel interessant!

 2. Dies Groot
  Profiel Dies Groot schreef op dinsdag 6 augustus 2019 om 11:46  | reageer

  Het eind is zoek.
  Diep triest.

 3. gast schreef op dinsdag 6 augustus 2019 om 13:38  | reageer

  Programma komt pas late herfst (20dec?) uit. Maar ze willen de mensen die Lum.3 hebben nu vast laten vóórbestellen (en betalen) terwijl er verder nog weinig tot niets bekend is.
  Wel met 60 dagen niet goed geld terug garantie, maar toch risicovol vind ik omdat je eerst moet betalen.
  Zo willen ze de nieuwe versie voor financieren.

 4. Bert
  Bert schreef op dinsdag 6 augustus 2019 om 15:06  | reageer

  Ik heb tot twee keer toe vrij snel mijn geld terug gekregen. Dus daar doen ze niet moeilijk over.

 5. Bart
  Profiel Bart schreef op donderdag 8 augustus 2019 om 11:40  | reageer

  Ja ik heb de gok gewaagd en doe dus mee aan de voorfinanciering. Maar ik ben ook wel razend nieuwsgierig wat ze gaan brengen. Zij dagen Adobe voortdurend uit en dat is wel lekker omdat daarmee Lightroom toch sneller wordt aangepast. Maar je ziet dat Luminar nu dus ook geld vraagt terwijl tot op heden dit jaar alle updates gratis zijn. We wachten af.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord