Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photoshop CS3 reeds officieel verkrijgbaar

donderdag 19 april 2007, 20:38 door | 20.269x gelezen | 2 reacties

Eerder lieten ze bij Adobe nog weten dat Photoshop CS3 per eind april verkrijgbaar zou zijn. De maand blijkt echter al vroeg te eindigen bij Adobe, want de nieuwe softwarepakketten zijn deze week al officieel in de verkoop gegaan. Nog niet alle pakketten zijn beschikbaar maar met Photoshop, InDesign, Illustrator, Acrobat, Flash, Dreamweaver, Fireworks, Contribute en After Effects kan er toch gesproken worden van een uitgebreide uitgave.

Mocht je overigens van plan zijn deze nieuwe (volledige) Photoshop CS3 aan te schaffen, kijk dan eerst nog even of je geen oom in Amerika hebt wonen die de boel voor je kan doorsturen. Dat scheelt je namelijk gauw zo'n 400 (!) euro. Het prijsverschil tussen de Amerikaanse en de Europese versie is werkelijk te gek voor woorden. De upgrade van CS2 naar CS3 is met tweehonderd euro nog wel te betalen overigens.

Mocht je overigens problemen hebben met de installatie van CS3 dan komt dit wellicht door achtergebleven rotzooi van de Photoshop CS3 Beta. Gelukkig is hiervoor een opruim script beschikbaar.

Ook heeft Adobe vandaag een nieuwe versie van hun DNG Converter en Camera Raw-plugin uitgebracht. De plugin is niet geschikt voor alle versie van Photoshop, alleen CS3, Elements 4.01 voor de Mac en Elements 5.0 voor Windows komen ervoor in aanmerking. Ik neem aan dat we ervan uit kunnen gaan dat toekomstige updates van Camera Raw ook beschikbaar komen voor oudere Photoshop versies, anders ben je bij de aanschaf van een nieuwe toekomstige camera ook verplicht Photoshop te upgraden om de RAW bestanden te kunnen verwerken. Kijk hier naar aanvullende informatie (PDF) over deze update.

Download Adobe DNG Converter en Camera Raw 4.0:
- voor Windows
- voor Mac OS X

Benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden van Photoshop CS3?
Bekijk dan nog even onze Photoshop CS3 Beta review.

Adobe Photoshop CS3
Adobe Photoshop CS3


Bron: Tweakers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. Brian dSLR.nl
    Brian (dSLR.nl) schreef op donderdag 19 april 2007 om 23:31  | reageer

    Weet nog niet zeker of het werkelijk waar is, maar de geruchtenmachine gaat dat er GEEN updates meer komen voor CS2 en dat de support op dat pakket echt volledig is gestopt. Heb dit al op diverse fora gelezen maar nog nergens met een link naar Adobe die dit onderbouwt.

  2. Elja Trum
    Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 19 juni 2007 om 13:23  | reageer

    Vanaf vandaag is ook de Nederlandstalige versie van CS3 beschikbaar.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord