Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Scott Kelby komt met leerzame iPad applicatie

vrijdag 16 juli 2010, 23:27 door | 6.996x gelezen | 6 reacties

Scott Kelby, de auteur van tientalle nuttige boeken over fotobewerking, heeft een iPad applicatie uitgebracht met meer dan twee uur aan video's waarin hij tips geeft voor het maken van betere foto's. De applicatie is bevat exact dezelfde video's als de DVD Photo Recipes Live: Behind the Scenes Lighting Techniques die eerder door Scott uitgebracht is.

In Nederland heb ik deze DVD overigens nog niet voorbij zien komen. Het gaat om video's van de fotorecepten die achterin deel 1, 2 en 3 van zijn Digital Photography Boek staan. In de video's laat hij met een eenvoudige uitleg zien hoe je een bepaalde foto maakt.

De applicatie is ontwikkeld door uitgeverij Peachpit/Pearson en is overigens ook geschikt voor de iPhone. Met een prijs van 7,99 euro is de applicatie goedkoper dan de DVD terwijl exact dezelfde video's geboden worden; een koopje dus!

Ik heb de applicatie, in afwachting van de introductie van de iPad in Nederland, maar alvast aangeschaft. Het programma neemt 1,3 gigabyte aan ruimte in; iets om rekening mee te houden. Scott heeft al aangegeven dat andere door hem uitgebrachte video's in te nabije toekomst ook op de iPad beschikbaar komen. Over een applicatie voor andere pads en smartphones is nog niks bekend.

Download de Photo Recipes Live: Behind the Scenes Lighting Techniques app hier.

Photo Recipes Live; Behind the Scenes Lighting Techniques


Bron: iPad Planet

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 17 juli 2010 om 03:33  | reageer

  Het zal allemaal best leerzame stof zijn maar persoonlijk heb ik niks met Scott Kelby. Ik vind het net een Amerikaanse evangelist. Hij wordt ook op die manier gevolgd heb ik het gevoel. Wel een perfecte marketing natuurlijk!

 2. jerrybig
  jerrybig schreef op zaterdag 17 juli 2010 om 12:18  | reageer

  Lekker goedkoop scoren: Oude wijn in nieuwe zakken, waarbij de iPad de zak is natuurlijk. Als je dat een applicatie noemt, dan kun je natuurlijk iedere DVD een applicatie noemen terwijl het gewoon een filmpje blijft.
  Mijn kast staat vol met apps >500 CD's en DVD's Hahahaha en ik heb niet eens een iPad (zal er ook nooit komen ook).

  Overigens zijn de tips van Scott soms echt de moeite waard (DTown!!).

 3. Wim
  Wim schreef op zaterdag 17 juli 2010 om 12:55  | reageer

  Scott Kelby, en dan iets eenvoudigs.....Ja Tonv dan is hij van zijn geloof gevallen. ik heb nog nooit iemand zo moeilijk zien doen met photoshoppen als hij. neem zijn boeken maar eens tussen de 400 blz.anderen doen het met de helft en dat is goed te volgen vab Scot is het moeilijk te volgen

  Wim

 4. RobertW
  Profiel RobertW schreef op zaterdag 17 juli 2010 om 13:10  | reageer

  Mooi getypeerd, Ton vrolijk

 5. gast schreef op zaterdag 17 juli 2010 om 14:17  | reageer

  Ik heb ook nog wel een paar compacte boeken over studiolicht in de kast staan. Veel uit geleerd dat nog steeds geldig is. In essentie zal Kelby in dik een gigabyte niet veel meer vertellen. Als ik soms zijn filmpjes zie op het net: wat een gewauwel voordat hij terzake komt. Maar dat is misschien de tijdgeest. Maar goed, om de karakteristiek van TonV te volgen: hij heeft veel volgelingen. Dus zal deze app wel weer geld in het laadje brengen.

 6. tonv
  Profiel tonv schreef op zondag 18 juli 2010 om 06:28  | reageer

  Als ik de reacties lees dan bevestigt dat mijn gevoel dat het hoog tijd is voor een Scott Kelby 'Cut The Crab Applicatie'. Misschien dat ie daar weer nieuwe zieltjes mee kan winnen...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord