De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Scott Kelby komt met leerzame iPad applicatie

vrijdag 16 juli 2010, 23:27 door | 6.578x gelezen | 6 reacties

Scott Kelby, de auteur van tientalle nuttige boeken over fotobewerking, heeft een iPad applicatie uitgebracht met meer dan twee uur aan video's waarin hij tips geeft voor het maken van betere foto's. De applicatie is bevat exact dezelfde video's als de DVD Photo Recipes Live: Behind the Scenes Lighting Techniques die eerder door Scott uitgebracht is.

In Nederland heb ik deze DVD overigens nog niet voorbij zien komen. Het gaat om video's van de fotorecepten die achterin deel 1, 2 en 3 van zijn Digital Photography Boek staan. In de video's laat hij met een eenvoudige uitleg zien hoe je een bepaalde foto maakt.

De applicatie is ontwikkeld door uitgeverij Peachpit/Pearson en is overigens ook geschikt voor de iPhone. Met een prijs van 7,99 euro is de applicatie goedkoper dan de DVD terwijl exact dezelfde video's geboden worden; een koopje dus!

Ik heb de applicatie, in afwachting van de introductie van de iPad in Nederland, maar alvast aangeschaft. Het programma neemt 1,3 gigabyte aan ruimte in; iets om rekening mee te houden. Scott heeft al aangegeven dat andere door hem uitgebrachte video's in te nabije toekomst ook op de iPad beschikbaar komen. Over een applicatie voor andere pads en smartphones is nog niks bekend.

Download de Photo Recipes Live: Behind the Scenes Lighting Techniques app hier.

Photo Recipes Live; Behind the Scenes Lighting Techniques


Bron: iPad Planet

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 17 juli 2010 om 03:33

  Het zal allemaal best leerzame stof zijn maar persoonlijk heb ik niks met Scott Kelby. Ik vind het net een Amerikaanse evangelist. Hij wordt ook op die manier gevolgd heb ik het gevoel. Wel een perfecte marketing natuurlijk!

 2. jerrybig
  jerrybig schreef op zaterdag 17 juli 2010 om 12:18

  Lekker goedkoop scoren: Oude wijn in nieuwe zakken, waarbij de iPad de zak is natuurlijk. Als je dat een applicatie noemt, dan kun je natuurlijk iedere DVD een applicatie noemen terwijl het gewoon een filmpje blijft.
  Mijn kast staat vol met apps >500 CD's en DVD's Hahahaha en ik heb niet eens een iPad (zal er ook nooit komen ook).

  Overigens zijn de tips van Scott soms echt de moeite waard (DTown!!).

 3. Wim
  Wim schreef op zaterdag 17 juli 2010 om 12:55

  Scott Kelby, en dan iets eenvoudigs.....Ja Tonv dan is hij van zijn geloof gevallen. ik heb nog nooit iemand zo moeilijk zien doen met photoshoppen als hij. neem zijn boeken maar eens tussen de 400 blz.anderen doen het met de helft en dat is goed te volgen vab Scot is het moeilijk te volgen

  Wim

 4. RobertW
  Profiel RobertW schreef op zaterdag 17 juli 2010 om 13:10

  Mooi getypeerd, Ton vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.253 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord