Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Cashback actie Canon zeker de moeite

maandag 29 oktober 2007, 23:34 door | 15.910x gelezen | 9 reacties

Canon 70-200mmZojuist heb ik de formulieren ingevuld voor de Cashback van mijn nieuwe Canon 580EX II flitser, toch mooi 50 euro retour vanwege het verjaardagsfeestje van 20 jaar EOS. Nu liep ik daarbij door het lijstje waar te zien is waarvoor de cashback actie momenteel allemaal geldt. Blijkt dat er nog een item op de lijst staat die ik al een behoorlijk tijd wil hebben; de Canon 70-200 f/2.8L IS USM lens. Deze beauty leen ik nu al regelmatig van een vriend, maar ik wil 'm toch ook nog steeds zelf in mijn cameratas hebben zitten (en nog liever op de camera). Op dit objectief geeft Canon nog tot eind dit jaar 200,- euro retour.

Momenteel kost deze lens bij bijvoorbeeld Foto Konijnenberg 1.639,00 euro. Tweehonderd euro retour en de lens hoeft nog maar 1.439,- te kosten. Dat blijft een boel geld, maar is absoluut een koopje! Zelfs goedkoper dan aanschaffen in Amerika. Met een bijpassend filter ben je dan toch ook weer 75,- euro duurder uit, maar dat kwam er toch wel bij.

Nadeeltje is natuurlijk dat je toch in eerste instantie het volledige bedrag bijeen moet sprokkelen en pas later de korting ontvangt. Mocht je echter toch al van plan zijn een nieuw Canon product te kopen en staat deze toevallig in het lijstje; dit is je kans!

Andere interessante kortingen zijn bijvoorbeeld de 70,- euro retour op een Canon 40D of de 140,- euro op de uitstekende Canon 24-70 f/2.8L (mijn meeste gebruikte objectief). De 70,- euro die je retour krijgt op de Canon 400D is natuurlijk leuk wanneer je net deze camera op het oog hebt. Denk er echter aan dat de Canon 450D waarschijnlijk in maart in de winkels ligt..

De actie loopt sinds 1 oktober 2007 en duurt nog tot 31 december 2007.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. Robert
  Robert schreef op dinsdag 30 oktober 2007 om 07:28  | reageer

  Reken niet te snel op je geld, ik heb eind augustus een cashbackformulier ingestuurd voor een 400D en een 17-85 IS, maar nog steeds niks.... En dat ging om hogere bedragen als de huidige cashback op die artikelen.

 2. Ake
  Ake schreef op dinsdag 30 oktober 2007 om 09:42  | reageer

  De cashback voor de 70-200 doet me ook watertanden...

 3. Willy
  Willy schreef op woensdag 31 oktober 2007 om 22:29  | reageer

  Zelf heb ik goede ervaringen met de cashback acties van Canon. De eerste keer met mijn EOS300D black kit, toen duurde het ongeveer drie en een halve week. Later nog een keer de 580EX flitser, binnen twee weken geld op mijn rekening! De bon voor de 70 euro cashback van de EOS 40D is net de deur uit. Even rekenen.... dat kan een mooi Sinterklaas kadootje worden!
  Je moet natuurlijk wel even in de gaten houden dat je voldoende frankeert, ik plak er zelf altijd zo'n priority zegel op. En als ik een groot bedrag moet terugkrijgen (bijv. 200 euro) dan lijkt aangetekend / verzekerd opsturen toch wel een prettig idee.....

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 31 oktober 2007 om 22:38  | reageer

  Aangetekend lijkt me wat overdreven, maarja, je stuurt toch een stuk van de originele verpakking op. Dat kun je inderdaad moeilijk opnieuw opsturen. Zelf heb ik er voor de zekerheid nog maar even een fotootje van gemaakt voordat het de deur uit ging.

  Zodra het geld op mijn rekening staat laat ik het weten.

 5. Robert
  Robert schreef op donderdag 1 november 2007 om 07:32  | reageer

  De vorige twee keren ging het goed (5D en 24-105L en later nog een 70-200 L IS).
  Heb ze gisteren maar even gemaild.

 6. Robert
  Robert schreef op maandag 5 november 2007 om 11:34  | reageer

  Vandaag het geld van de vorige cashbackactie alsnog ontvangen. 245 euro voor een 400D, 17-85IS en een 430EX..
  Beduidend meer als wat je nu zou krijgen. De reminder heeft dus geholpen (na 2 maanden) vrolijk

 7. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 6 november 2007 om 00:23  | reageer

  Zojuist kreeg ik een mail van Canon dat mijn aanvraag voor de cashback binnen was en dat ik binnen 20 dagen de pieken moet hebben. Mocht dat niet zo zijn dan staat er een site bij waar je dan je beklag kan doen. Best netjes.

 8. Ron
  Ron schreef op maandag 12 november 2007 om 19:07  | reageer

  Als het "te lang" duurt, wil het helpen door gewoon te bellen met Canon.
  In mijn geval kreeg ik een engels(09000-....)nummer. Ik werd te woord gestaan door iemand met een belgisch accent, maar terplaatse werd geconformeerd dat mijn papieren aanwezig waren, en de volgende dag stond het geld op de rekening.

 9. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 28 december 2007 om 11:58  | reageer

  Ik zag zojuist dat ik op 3 december de 50,- euro van mijn flitser retour heb gekregen. Vandaag ga ik de 200,- euro voor mijn nieuwe lens aanvragen. Dat is in elk geval echt de moeite. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord