Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Modellen voor je fotoshoot; hoe zorg je dat je model echt komt

donderdag 27 augustus 2020, 16:32 door | 3.427x gelezen | 0 reacties

Oei, dit is een zere plek voor velen. Ken je die mop van die fotograaf die een fotosessie zou doen? Het model kwam niet.

Dit hoor ik ook veel van mijn cursisten over en je leest het ook op Facebook. Er zijn zelfs fotografen die een zwarte lijst bijhouden.

Nadine in Schotland

In Engeland hebben we zelfs een instructievideo op kunnen nemen omdat we modellen mee hadden. Het was ook beregezellig trouwens en we deelden de 'lasten' zoals koken, afwassen, opruimen enzovoorts.

De smoes dat oma is overleden hoor ik het meest, maar ik kan ook nog wel een paar andere wonderlijke verhalen vertellen. Tja, niet leuk dus. Maar misschien heb je iets aan deze tip.

Voor workshops in het buitenland wil ik absoluut geen risico lopen dat ik zonder model zit (ja, het is wel eens gebeurd). We lossen dit op een paar manieren op:

  1. Een van deelnemers zorgt voor het model. Dit zijn vaak modellen die hij/zij goed kent, en als het mis gaat is er vast wel een andere bekende. Nadeel is wel dat dit model soms niet echt ervaren is en dus een beet kan tegenvallen. Vraag er dus altijd twee.

  2. We laten het model 25 euro overmaken op onze rekening. Op het moment dat ze op komt dagen krijgt ze dit direct weer terug.

  3. We nemen ons eigen model mee. Nadine is al diverse keren mee geweest naar Engeland en Amerika. Zo heb ik ook de kans om buiten de locatie mooie beelden te maken.Het klinkt een beetje hard die nummer twee, maar ik vind dat je dit best mag toelichten. Bij een sessie nemen we tijd vrij van werk, er is een vaak een visagist aanwezig en we hebben de ruimte gehuurd of verwarmd.

Dit is dus een heel team en kosten, het is regelmatig gebeurt dat een model niet kwam opdagen, vandaar dat we dit zijn gaan invoeren.

Ik kan je garanderen dat als een model serieus met haar modellenwerk bezig is ze dit zal snappen en meewerkt. Als ze echter zelf al twijfelt of ze betrouwbaar is, zal ze dit niet doen. Het is dan aan jezelf om te beslissen of je de sessie alsnog inplant.

Lees ook de eerdere delen:

» Modellen voor je fotoshoot; gratis of TFP?
» Modellen voor je fotoshoot; wat is je eigen niveau?


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord