100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Tip: Voeg wat lichtjes in je foto toe

donderdag 2 mei 2019, 14:41 door | 3.650x gelezen | 0 reacties

We weten allemaal dat we onze modellen of onderwerpen moeten uitlichten, toch? Maar soms is het ook ongelooflijk gaaf om ook een lichtbron in de opname zelf op te nemen.

Extra lichtje in je foto


Neem bijvoorbeeld de afbeelding hierboven. Nu moet je onthouden dat de flitsers behoorlijk sterk zijn, dus je hebt een licht nodig dat eigenlijk heel veel licht uitstraalt. In dit geval gebruikten we een Lumecube die een enorme hoeveelheid licht geeft.

Onthoud altijd dat het diafragma de instelling is voor de flitser. En dat de sluitertijd feitelijk het omgevingslicht regelt ten opzichte van het flitslicht. Hoe langzamer de sluitertijd, hoe meer natuurlijk licht.

Dus in een geval als dit, waarin je een Lumecube opneemt in je opname, zet je de flitsers zo laag mogelijk (gebruik diffusers, gebruik de randen van je licht, wat dan ook zolang de flitskracht maar naar beneden gaat). Gebruik nu de sluitertijd om de LumeCube helderder te maken.

Nadine met Lumecube


Als je een aantal foto's hebt gemaakt met een LumeCube (of iets vergelijkbaars), voel je je dan vrij om het me te laten zien. Ik hou ervan om je werk te zien!


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord