Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Vogel(fotografie)cursus in quarantainetijd: fijne afleiding!

woensdag 8 april 2020, 16:32 door | 6.057x gelezen | 3 reacties

Tuinen en balkons worden nu volop gebruikt tijdens de verplichte quarantainetijd. Bij de Vogelbescherming is dat niet onopgemerkt gebleven. Ze krijgen meer vragen binnen dan anders en dat is de reden dat ze nu gratis een online vogelcursus aanbieden.

Door de rust van de quarantaine krijgen mensen minder prikkels (je 'hoeft' niets meer) om meer om zich heen te kijken. Het lijkt alsof ze nu ineens meer vogels zien dan normaal.

Compilatie vogels


Dat is het zogenaamde 'waarnemingseffect'; we zijn de natuur om ons heen nu ineens veel meer aan het waarderen, omdat het zo'n fijne afleiding is van alles om ons heen.

Het is nu ook de perfecte tijd in het jaar om vogels te kijken en te luisteren. Vogels zijn volop bezig met het claimen van een territorium en het bouwen van nestjes. Ook zijn honderden miljoenen trekvogels op weg naar hun broedplekken.

Sommige vogels komen net terug uit Afrika, dus de vogelwereld is volop in beweging. Zorg er dus voor dat je een rustig plekje hebt en een groene tuin, of een groen balkon.

De online lessen bij de Vogelbescherming zijn gratis en ze zijn te downloaden op de website van de Vogelbescherming. In tien lessen leer je meer over al die vogels die rond je huis vliegen. Elke les worden er twee vogels uitgelicht.

In de cursus worden vogels behandeld die je in de directe omgeving, in je tuin, op je balkon of in een parkje in de buurt moet kunnen zien. Zo leer je het verschil tussen de kool- en pimpelmees en krijg je tips hoe je ze kunt herkennen. Maar het gaat ook over wat voor plekje ze zoeken in de tuin en wat voor geluiden ze maken.

 DSC0389


Stenen eruit, groen erin


Boomklever, boomkruiper, huismus of ringmus, veel mensen weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Maar met een goed oor kom je al een heel eind. Probeer vooral goed te luisteren. Dat is wel even trainen natuurlijk, maar met de lessen kom je een heel eind.

Als je graag meer vogels in je tuin wilt moet je zorgen dat je een rustig plekje hebt en een groene tuin of balkon. Stenen eruit, groen erin, dan hebben de vogels een paradijsje. Jij hoeft alleen maar rustig in je stoel te zitten en dan komen de vogels ook vrij dichtbij.

Cursus vogelfotografie


Als je dan eenmaal weet hoe je vogels kunt vinden en herkennen, dan is de cursus vogelfotografie op Photofacts Academy wellicht ook iets voor je.

» Ontdek wat je leert in cursus Vogelfotografie

Je kunt deze en andere cursussen twee weken lang volgen met een gratis proeflidmaatschap.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. schellekens
  schellekens schreef op dinsdag 14 april 2020 om 12:36  | reageer

  Geachte redactie,

  Kijk eens op you tube eb vul bij zoeken herman schellekens in daar heb ik een filmpje gepost met een zelfgemaakte voedselboom waar div. vogels op af komen. misschien een idee ook voor de vogelfotografie.?
  ik hoor graag wat je er van vindt.
  Gr. Herman.

  Met een natuurlijke voederpaal heeft u elk jaargetijde prachtige vogels in uw tuin

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 14 april 2020 om 12:41  | reageer

  @Herman: briljant idee, erg leuk!

 3. Chantal
  Chantal schreef op dinsdag 14 april 2020 om 16:20  | reageer

  interessant dank je wel herman schellekens voor de mooie youtube film we gaan het ook eens maken

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord