Elja Trum

7 manieren om geld te verdienen als fotograaf in 2021

zondag 14 februari 2021, 23:32 door | 4.295x gelezen | 9 reacties

Het is steeds lastiger om als fotograaf geld te verdienen, zeker nu tijdens alle Corona maatregelen. Fotografe Zdenka Daulra geeft in deze video 7 tips om geld te verdienen als fotograaf in 2021.


Haar tips zijn geen manieren om even snel geld te verdienen. Je moet er gewoon hard voor werken, maar wellicht zijn het methoden om wat extra's te krijgen in moeilijke tijden.

Haar tips in het kort:

1. Stockfotografie
2. Virtuele tours (voor woningen)
3. 360 virtuele tours
4. Dronefotografie
5. Productfotografie
6. Afdrukken verkopen
7. Portretten voor social media

Wat zou jouw tip zijn om geld te verdienen met fotografie?

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. Wilmar
  Profiel Wilmar schreef op dinsdag 16 februari 2021 om 13:16

  Wil je geld verdienen met stockfotos? Lees dan dit blog eens: https://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/stockfotografie/stockfotografie-voor-fotografen-dief-van-eigen-portemonnee.asp

 2. Stefanie
  Stefanie schreef op dinsdag 16 februari 2021 om 14:27

  Stockfotografie en afdrukken verkopen via bv werk-aan-de-muur zit echt geen brood in, het aanbod is zo groot dat je er wel echt heel erg uit moet springen wil je daar meer dan een zakcentje aan verdienen. Voor de opties woningen, portretten, product moet je ook eerst een ingang vinden, en dronefotografie valt weer in een heel ander vakgebied, zeker als je telt dat er vergunningen en certificaten nodig zijn wil je met een beetje drone mogen vliegen (heb ik het nog niet over kunnen) Misschien zijn de feesten trouwerijen en communicantjes nog wel de beste manier, met een simpele flyer op een prikbord of bij een feestzaal in de brievenbus kom je dan al een eind, maar ja, is dat wel wat je wilt (ik niet eerlijk gezegd)

 3. chris
  chris schreef op dinsdag 16 februari 2021 om 15:21

  Stockfotografie, Shutterstock zuimden het internet af en pikten en steelde in het begin alle gratis fotos zonder enige vraag vanwie heeft dit gemaakt of rechten, en van wie is die foto .. Walchelijke praktijken zo sloegen ze ook mijn gratis tentoongestelde fotos aan en plakten er een prijs op , zonder dat ik deze vrij had gegeven - ( gegin maar te procederen , dan ben je veel geld kwijt) schandalige praktijken , geldwolven die op de kap van jouw kunstwerk geld verdienen en dan mag je je eigen portretten terug gaan kopen zeker ? neen dank U waarschuwig voor alle fotografen zet een groot copyright teken over je foto anders stelen shutterstok shutterstock al uw fotos en verkopen ze dit zijn een stel bedriegers

 4. Tromp Willem van Urk
  Profiel Tromp Willem van Urk schreef op dinsdag 16 februari 2021 om 18:24

  Jammer dat de reacties hiervoor zo negatief zijn over stockfotografie. Ik heb er toch altijd nog een heel aardige bijverdienste aan!
  Op Photofacts heb ik daarover ook al een aantal artikelen geschreven. Daarbij ook al eerder een reactie gegeven op de blog van Wilmar in Stockfotografie, nog steeds interessant?. Bij stockfotografie is het verdienmodel gewoon wezenlijk anders dan bij bijvoorbeeld ‘standaard’ reportages maken.
  Ik heb verder een ‘Handboek Stockfotografie’ geschreven. Dat kun je van mijn eigen website downloaden. Daarin onder meer ook een apart hoofdstuk over de vraag wanneer je (nu nog) wel of niet met stockfotografie zou moeten beginnen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.704 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord