Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

De 20 beste fotografie-tv-programma's

woensdag 27 februari 2019, 16:32 door | 8.106x gelezen | 0 reacties

Er zijn momenteel geweldige televisieprogramma's te bekijken op Netflix, Amazon Prime en online die gaan over fotografie en fotografen. De manier waarop we tv kijken is de afgelopen jaren echter wel heel drastisch veranderd.

Streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime geven stevige concurrentie aan traditionele uitzend-, kabel- en satellietdiensten, die hebben gereageerd met hun eigen on-demand aanbod. En met andere media-giganten die furieus de strijd in gaan, van Disney en Apple tot Twitter en Facebook, is er nu meer tv te kijken dan ooit tevoren.

Doug Gardner Wild Photo Adventures

Dough Gardner in 'Wild Photo Adventures' en James Balog in 'Chasing Ice'

Maar hoewel dat in theorie een goede zaak is, kan het in de praktijk verbazingwekkend moeilijk zijn om te vinden waar je naar op zoek bent, tussen het enorme aanbod.

Vandaar deze door Digital Camera World samengestelde lijst met daarin de allerbeste tv-series die momenteel beschikbaar zijn op het gebied van fotografie. Van realityshows tot inspirerende documentaires.

Sommige zijn oud, andere nieuw; sommige zijn gratis om te bekijken, terwijl je voor andere een abonnementsservice nodig hebt. Maar ze bieden allemaal eersteklas entertainment, en ondertussen leer je er meteen iets van over het gebruik van je camera en/of fotografie, net waar je interesse ligt.

Als je een fan bent van competitieve reality-shows vol drama, is er 'Topfotograaf met Nigel Barker', maar als je liever meer wilt weten over fotografie en het bedrijf, is 'Sky Arts' Masters of Photography' misschien iets voor je.

Hoewel het nog steeds een nogal subjectieve show is en je het behoorlijk oneens kunt zijn met de meningen en beoordelingen van de wisselende juryleden.

Sky arts Masters of Photography

'Sky Arts' Masters of Photography' en 'Top Photographer with Nigel Barker'

Reality-tv en drama terzijde, andere opties omvatten inspirerende documentaires die verschillende fotografen en hun avonturen over de hele wereld volgen, zoals 'Tales of Light', 'Wild Photo Adventures', 'Chasing Ice' en meer.

Als je meer een geschiedenisfanaat bent, ben je misschien ge´nteresseerd in documentaires, zoals 'Duffy: The Man Who Shot The Sixties', die je gratis kunt bekijken. 'Everybody Street' of 'Conflict' zijn interessant als je wilt meer leren over de verwoestende na-effecten van het ervaren van oorlog en geweld door een lens.

'Abstract, the art of Design' neemt je mee achter de schermen van toonaangevende creatievelingen in verschillende disciplines, waaronder architectuur, grafisch ontwerp, illustratie en zelfs schoenontwerp. Aflevering 7 is het begin van fotografie, en mag je niet missen.

Jim The James Foley Story

'Jim - The James Foley story' en 'Conflict'

'Tierney Gearon: The Mother Project' is een documentaire die gaat over de relatie tussen een fotografe en haar moeder. Je kunt hem gratis online bekijken.

De lijst bevat verschillende andere titels en onderwerpen die je mogelijk interesseren. Vanwege het grote aanbod is er voor ieder wat wils. Neem eens een ​​kijkje en laat ons weten of je andere interessante films, tv-programma's of documentaires kunt aanbevelen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord