Elja Trum

Freezelight; lightpainting op hoog niveau

zaterdag 20 maart 2010, 23:20 door | 6.844x gelezen | 6 reacties

Door in het donker foto's te maken met een lange sluitertijd kun je met behulp van een zaklamp of andere lichtbronnen tekeningen maken met licht. Als je zelf blijft bewegen zul je dankzij de langere sluitertijd zelf niet in beeld komen. Hier kun je leuke lichttekeningen mee maken zoals Liesbeth eerder liet zien op Photofacts. Sommigen mensen nemen deze techniek echter een flinke stap verder.

Het Russische Freezelight brengt Lightpainting naar hoog niveau. Met een Canon 5D mark II schieten ze meerdere foto's voorzien van lichttekeningen en voegen deze samen tot een vloeiende film. Met werkelijk practige resultaten!

De onderstaande video was een promovideo voor de Olympische Spelen. Hoe dit filmpje gemaakt is laten de jongens van Freezelight ook zien. Sowieso is hun gehele videokanaal op Vimeo het bekijken waard!


Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Bart
  Profiel Bart schreef op zondag 21 maart 2010 om 09:15

  Leuk. Ook een goede vorm van niche building.

 2. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 21 maart 2010 om 10:46

  Ook deze 'making of' bewijst voor mij dat een goede film maken het werk is van een team. Naar mijn inschatting zijn de meeste fotografen individualisten die alles zelf willen doen. Voor film heb je dus een ander slag fotografen nodig.

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op zondag 21 maart 2010 om 14:04

  @EdC
  Voor het maken van een film heb je absoluut een team nodig. Het vereist een totaal andere benadering dan stills. Neemt niet weg dat individeel fotograferen en beeldbewerken zeker z'n charmes heeft.

 4. Mark
  Profiel Mark schreef op zondag 21 maart 2010 om 14:54

  Geweldig. Veel werk, maar echt super mooi! vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.011 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord