Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

iPhone gebruikt voor professionele foto's

vrijdag 20 mei 2011, 07:58 door | 6.243x gelezen | 6 reacties

Een tijdje terug hadden we op Photofacts een stukje over een fotoshoot met een iPhone. Het commentaar op dat filmpje was dat er nog professionele belichting werd gebruikt. Jammer, want daarmee werd aan het punt voorbij gegaan. Vandaar dat er nu een filmpje is waarbij alleen de iPhone en twee eenvoudige reflectoren gebruikt worden.

Dat punt was natuurlijk dat het niet om de apparatuur gaat, maar om de fotograaf. In deze video wordt dit nog eens goed duidelijk gemaakt. De iPhone wordt hierbij overigens gekozen omdat deze een camera bevat terwijl het een telefoon is. De camera zelf is dus niet de hoofdfunctie. Dat die telefoon prijzig is komt in elk geval niet door de camera. Zo goed is die technische gezien immers helemaal niet.

Overigens hadden ze in plaats van de gebruikte reflectoren natuurlijk ook nog kunnen werken met een stuk piepschuim of iets dergelijks. Hoewel deze refelectoren voor een paar tientjes te koop zijn geven ze toch nog stiekum een beetje professionele uitstraling aan de shoot.


Bron: Fstoppers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Jerry
  Jerry schreef op zaterdag 21 mei 2011 om 10:28  | reageer

  Het blijven technisch bagger foto's, ongeacht de fotograaf en zijn capaciteiten. Het is geen camera en kan er ook niet bij in de schaduw staan.
  Overigens zijn er talloze smartphones die een aanzienlijk betere camera aan boord hebben. Als ie die nu eens zou gebruiken, dan wordt het een beetje minder bagger. Maar dat levert te weinig hits op waarschijnlijk.

 2. Sjaak
  Sjaak schreef op zaterdag 21 mei 2011 om 11:57  | reageer

  Dus deze foto's zijn professioneel omdat er reflectoren gebruikt zijn, mmmmm????
  Ik snap ook niet dat mensen zo Iphone geil zijn zeker op foto gebied niet want mijn Nokia N8 maakt maakt veel betere foto's.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 21 mei 2011 om 14:05  | reageer

  @Sjaak; het gaat er juist om dat er goede foto's met een slechte camera gemaakt worden. Er wordt dus juist niet beweert dat de iPhone goede foto's zou maken. vrolijk

 4. onem
  Profiel  onem schreef op zaterdag 21 mei 2011 om 17:06  | reageer

  Inderdaad kijk naar de laatste regel van het filmpje. De fotograaf maakt de beelden en dan maakt het niet uit wat voor camera hij gebruikt. Ik moet zeggen dat dit natuurlijk een goeie promo is voor zijn eigen bedrijf en hiermee beantwoord hij veel vragen van andere fotografen. Leuk filmpje en het resultaat is goed.

 5. gast schreef op maandag 23 mei 2011 om 09:12  | reageer

  De iPod met Hipstamatic en Instagram is de vervanger geworden van mijn Lomo camera's (Holga en Lomo LC-A). Deze week ga ik eens proberen een paar foto's af te printen ... ben benieuwd vrolijk

 6. gast schreef op dinsdag 24 mei 2011 om 18:25  | reageer

  Meer iPhone foto's in de Kunsthal Rotterdam.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.166 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord