Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Platon-documentaire van Netflix nu gratis beschikbaar op YouTube

vrijdag 19 juni 2020, 16:08 door | 4.828x gelezen | 3 reacties

Midden april uploadde Netflix de Platon-aflevering van zijn uitstekende docuserie uit 2017 Abstract: The Art of Design stilletjes naar YouTube, waar je hem gratis kunt bekijken, zelfs als je geen abonnement hebt. Het is niet overdreven om dit een must-watch te noemen.

Als je niet bekend bent met de serie en je bent een Netflix-abonnee, raden we je ten zeerste aan hem te bekijken. Elk aspect van design - van illustratie tot typografie tot fotografie - wordt behandeld in individuele afleveringen van 45 minuten met een maker die aan de top van zijn/haar kunnen staat.


Maar zelfs als je geen Netflix-abonnee bent, kun je nu de fotografie-aflevering met de wereldberoemde portretfotograaf Platon gratis bekijken op YouTube.

Het portfolio van Platon spreekt voor zich. Maar het zijn niet alleen de mensen voor zijn camera die het werk buitengewoon maken. Zijn beelden vallen op omdat ze onmiddellijk herkenbaar zijn als 'Platon'-foto, anders dan bijna elk ander portret op deze planeet.

Filosofie als fotograaf


Deze korte documentaire behandelt de persoonlijke geschiedenis van Platon, zijn filosofie als fotograaf en zijn proces terwijl hij zich voorbereidt op een shoot, terwijl hij meedoet terwijl hij voormalig National Security Advisor en gepensioneerde generaal Colin Powell fotografeert.

De aflevering zit boordevol briljante inzichten in het fotografische proces en hoe je je werk kunt verbeteren van momentopname tot een foto die de naam waardig is.

Een foto maken is erg technisch, maar 99,9% wordt besteed aan deze verbinding waardoor ik iemand kan bereiken, en door die verbinding is er een kans dat je ook iets voelt, zegt hij op een gegeven moment. Je zoekt een moment waarop je je zo dicht mogelijk bij de ziel voelt [...] Dat is wanneer je een iconische foto maakt.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. fotosvanrob
  Profiel fotosvanrob schreef op zondag 28 juni 2020 om 16:37  | reageer

  Hoi. Een link naar de YouTube video zou wel helpen?

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op zondag 28 juni 2020 om 17:12  | reageer

  @fotosvanrob: die link staat erin, in de vorm van het complete YouTube filmpje!

 3. fotosvanrob
  Profiel fotosvanrob schreef op zondag 28 juni 2020 om 18:11  | reageer

  Hallo dat had ik niet door. Ik ga snel verder kijken. Dank je.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord