Iris van Liempt

Steven Erra, de (bijna) blinde fotograaf

woensdag 10 februari 2016, 14:41 door | 3,474x gelezen | 1 reactie

Steven Erra is een fotograaf met een oogaandoening waardoor hij langzaamaan zijn zicht verliest en uiteindelijk blind zal worden. Hij kreeg de diagnose toen hij bijna klaar was met het afronden van zijn kunststudie. Maar dat houdt hem in zijn fotografie niet tegen.

Erra geeft in het filmpje aan dat zijn zicht inmiddels zo ver achteruit is gegaan dat hij alleen nog maar licht kan zien. Alles daar omheen bestaat voor hem gewoon niet.

Dat hij nog licht kan zien gebruikt Erra om te fotograferen met de Lightpainting techniek. Hij fotografeert hierbij onder andere modellen, die hij in het complete donker middels Lightpainting belicht.Steven Erra is hierin niet alleen. Hij werkt met "The Seeing With Photography Collective", een groep slechtziende fotografen die gebruik maken van Lightpainting.

Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

1 reactie

  1. gast schreef op woensdag 10 februari 2016 om 17:15

    Petje af en respect voor dit soort fotografen. Zij bewijzen eveneens hiermee dat doorzetten ondanks de handicap loont. Toppertje .

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.829 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.829 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.