Elja Trum

Stop-motion videoclip Face Tomorrow

woensdag 21 januari 2009, 08:31 door | 5.313x gelezen | 5 reacties

De Nederlandse band Face Tomorrow en pop-fotograaf Daniel Baggerman hebben samen een bijzondere stop-motion videoclip gemaakt. Daniel schoot voor dit project zo'n 9.000 zwart-wit foto's.

Het is niet de eerste keer dat een muziekvideo geschoten wordt met een spiegelreflex camera, maar dat maakt de video nog steeds het bekijken waard. Het nummer 'Trial and Error' is afkomstig van Face Tomorrow's onlangs uitgekomen derde album 'In the Dark'. De videoclip is hieronder te bekijken.Met dank aan Marc (de producer van de clip) voor de tip.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op woensdag 21 januari 2009 om 11:08

  Even terug naar de recente draad over Marketing. Fotograaf Baggerman heeft een website die direct duidelijk maakt wat hij verkoopt. Hij is geen fotograaf voor bruiloften en partijen (of misschien héél bijzondere).

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 22 januari 2009 om 01:54

  Met veel genoegen heb ik naar deze stop-motion video gekeken. Wat me vooral aanspreekt is de melancholieke en desolate sfeer dat zonder meer een bijdrage is aan de track van Face Tomorrow. Ben benieuwd met welke tijdinterval Daniel Baggerman de shots heeft gemaakt.

 3. Daniel
  Daniel schreef op donderdag 22 januari 2009 om 12:44

  Bedankt Tonv,

  de stilstaande stukken zijn met een interval van ongeveer 1 sec geschoten, de scenes waar ze loopt meestal langer. We werkten met een dolly op bijzonder oneffen ondergrond, dus het was meestal: foto maken, stukje rijden, stoppen, foto maken, etc..

 4. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op zondag 25 januari 2009 om 14:24

  Dit ziet er altijd wel erg gaaf uit en dat hebben ze hier dan ook erg mooi gedaan!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.747 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.747 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.