Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

12 nieuwste cursussen op Photofacts Academy

woensdag 13 november 2019, 11:22 door | 4.848x gelezen | 2 reacties

Elke maand verschijnt er bij Photofacts Academy een nieuwe cursus. Benieuwd wat er het afgelopen jaar bijgekomen is? In dit artikel een overzicht. Een behoorlijke diversiteit en voor ieder type fotograaf wat wils!

» Word nu lid en ontvang gratis het boek De Portretbijbel

12cursussen pfa 2019


1. Basiscursus Lightroom


Basiscursus Lightroom van Piet van den Eynde.
Dit is onze nieuwste cursus. Hij is vorige week uitgekomen. In deze cursus laat Piet Van den Eynde je zien hoe je aan de slag kunt met Adobe Lightroom. Hij werkt hierbij met de nieuwste versie die ook vorige week pas aangekondigd werd. Je bent dus helemaal up-to-date.


2. Natuurfotografie voor beginners


Natuurfotografie voor beginners van Rob Dijkstra (review)
Als beginnend natuurfotograaf komt er veel op je af. In zijn cursus Natuurfotografie voor Beginners introduceert natuurfotograaf Rob Dijkstra je in deze prachtige wereld.

Ontdek waarom deze cursus voor jou een mooie start is en hoe je er straks goed voorbereid op uit trekt.


3. Fotoshoot onder controle


Fotoshoot onder controle van Frank Doorhof (review).
De bekende glamourfotograaf en KelbyOne-instructeur Frank Doorhof deelt zijn kennis en laat zien waar je allemaal op moet letten tijdens een fotoshoot, hoe je je lampen instelt en hoe je een fotoshoot organiseert.

Hij leidt je stap voor stap door het proces zodat jij tot professionele resultaten komt.


4. Aan de slag met de Sony Alpha


Aan de slag met de Sony Alpha van Antonette de Groot.
In samenwerking met fotografe en Sony ambassadrice Antonette de Groot hebben we een volledige cursus gemaakt over het werken met je Sony a7 of a9 camera.

In deze cursus ontdek je wat de beste instellingen zijn voor jouw Sony Alpha camera en heeft hij na het volgen ervan geen geheimen meer.


5. Basiscursus Lightroom Classic


Basiscursus Lightroom Classic van Piet van den Eynde
In deze gloednieuwe cursus neemt Piet Van den Eynde je mee in de wereld van Lightroom Classic.

Als je dolgraag je foto's wil bewerken in Lightroom Classic, maar je hebt geen flauw idee hoe het programma werkt, dan is deze cursus zeker iets voor je!


6. Masterclass landschapsfotografie


Masterclass landschapsfotografie van Bas Meelker.
In de Masterclass Landschapsfotografie onthult Bas Meelker zijn geheimen en ontdek je hoe je de mooiste landschapsfoto's maakt die het inlijsten waard zijn.

Bas Meelker is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf uit Groningen. In zijn stijl van fotograferen weerklinkt zijn voorliefde voor natuur en landschappen. Kenmerkend voor zijn werk zijn de haarscherpe composities en het gebruik van warme contrastrijke kleuren.


7. Concertfotografie


Concertfotografie van Bart Heemskerk
In deze cursus ontdek je de wereld van de concertfotografie. Je gaat met muziek- en concertfotograaf Bart Heemskerk (fotograaf onder andere van Kensington) op pad en ontdekt zijn verhaal hoe hij is begonnen als concertfotograaf.


8. Masterclass Studiofotografie


Masterclass studiofotografie van Pascal Vandecasteele

In deze Masterclass neemt studiofotograaf Pascal Vandecasteele je mee op reis door de wereld van studiofotografie. Ontdek handige tips en tricks zodat jij de mooiste studiofoto's kunt maken.

Zo ontdek je in deze cursus bijvoorbeeld wat een punumbra en de columella is - en uiteraard hoe je deze kennis kunt inzetten om betere foto's te maken.


9. Kennismaking met Luminar


Kennismaking met Luminar van Piet van den Eynde

Luminar is een plug-in én mogelijk alternatief voor Lightroom. In de nieuwste cursus op Photofacts Academy duikt Piet in Luminar en laat je kennismaken met deze software voor het bewerken van je foto's.

Luminar heeft interessante mogelijkheden, bijvoorbeeld het gebruik van lagen. Het interessantste punt om naar Luminar te kijken is wellicht wel de prijs. Luminar kun je kopen met een eenmalige investering van 69 euro. Je hoeft dus niet -zoals bij Lightroom- per maand te betalen. Iets wat veel fotografen prettig zullen vinden.


10. Feelgood shoots


Feelgood shoots van Amber de Jonge.
In deze korte en krachtige beginnerscursus nemen we je mee in de wereld van Feelgood Shoots. Bij Feelgood Shoots gaat het om de totaalbeleving van een shoot. Hoe zorg je ervoor dat de klant tevreden naar huis gaat?11. Architectuurfotografie


Architectuurfotografie van Jan Paul Mioulet.
In deze cursus ontdek je de wereld van de architectuurfotografie samen met architectuurfotograaf Jan Paul Mioulet. Je gaat samen met ons op pad door Arnhem en je fotografeert gebouwen zoals Rozet en het Provinciehuis van Gelderland.


12. Reisfotografie voor beginners


Reisfotografie voor beginners van Nico Delmeire
Als je binnenkort op reis gaat en met mooie foto's wil thuiskomen, dan is deze cursus wellicht iets voor je. Nico Delmeire laat je zien en zelf ontdekken hoe je je goed kunt voorbereiden, waar je rekening mee moet houden en hoe je op reis de mooiste foto's kunt maken.


Zit er iets voor je bij?
Word vandaag nog lid en ontvang gratis het boek De Portretbijbel van Elja Trum.

» Bekijk de actie

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

 1. D. vd. Zee
  D. vd. Zee schreef op zondag 17 november 2019 om 21:14  | reageer

  Ik zou best lid willen worden alleen wordt er les gegeven in lightroom en deze software zal ik nooit meer gaan gebruiken ivm de hoge kosten per maand. Dus dit weerhoud mij ervan om mee te doen, erg spijtig.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 18 november 2019 om 10:27  | reageer

  @D. vd. Zee; We hebben ook cursussen over Luminar, NIK software, Photoshop en Photoshop Elements. In de toekomst moeten er ook nog meer pakketten bij komen, maar Photoshop en Lightroom zijn onder fotografen gewoon de meestgebruikte pakketten.

  Daarnaast gaan ook erg veel van onze cursussen niet over nabewerken, maar over fotografie (techniek, creativiteit en inspiratie). Dus ook al kijk je geen Lightroom cursussen, er is genoeg te zien.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord