Elja Trum

Bert Stephani lanceert Motivational Light DVD

dinsdag 30 maart 2010, 20:02 door | 6.095x gelezen | 17 reacties

De Belgische strobist fotograaf Bert Stephani heeft vandaag zijn eerste instructie DVD gelanceerd onder de naam 'Motivational Light'. Op de DVD toont hij zijn technieken en visie op fotografie. Hij legt uit hoe je licht kunt vinden, vormen en maken.

De video duurt ruim twee en een half uur en is aangevuld met een uur extra bonus materiaal over het nabewerken van foto's. De DVD is volledig Engelstalig en wordt aangeleverd als een ZIP bestand met verschillende video's in het Quicktime formaat (op HD resolutie van 1280 x 720 pixels).

De DVD is via de website aan te schaffen en te downloaden. De instructie DVD heeft een prijs van 125,- euro. Mocht je echt liever een DVD thuis gestuurd krijgen, dan betaal je daar 50 euro extra voor. Het mag duidelijk zijn dat het niet de bedoeling van Bert is dat je een hard-copy aanvraagt. Die kun je beter na het downloaden zelf branden dus.Voor het maken van de DVD heeft Bert hulp gehad van huwelijks fotograaf Pieter van Impe. Mocht je toevallig ook huwelijksfotograaf zijn dan kun je lid worden van De Top. Op dit forum voor huwelijksfotografen in de lage landen vind je een kortingscode voor de DVD. Leuk detail is overigens dat de gehele film geschoten is met een Canon 5D mark II.

In het verleden heb ik al eens een leerzame workshop gevolgd bij Bert en deze DVD lijkt zeker de moeite. Ik ben benieuwd wat jullie van deze nieuwe productie van Bert denken.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

17 reacties

 1. dennis van den eijnden
  Profiel dennis van den eijnden schreef op dinsdag 30 maart 2010 om 20:25

  toe maar. je bent zelfs eerder dan z'n eigen blog! (of m'n rss-lezer doet t niet).
  Als ik terugdenk aan een avondje Strobist-festival met Bert, dan denk ik dat 2,5 uur op film behoorlijk informatief zal zijn.

 2. fotopeter
  Profiel fotopeter schreef op dinsdag 30 maart 2010 om 21:41

  wel een hoop geld voor een dvd die je zelf moet downloaden, of ben ik de enigste die dat vind ?

 3. dennis van den eijnden
  Profiel dennis van den eijnden schreef op dinsdag 30 maart 2010 om 22:04

  @fotopeter
  De toegevoegde waarde van een video zit 'm toch niet in het medium? Foto's op een fotorolletje zijn toch ook niet meer waard dan die op een geheugenkaart? knipoog

 4. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op dinsdag 30 maart 2010 om 22:32

  @fotopeter juist niet, nu kun je hem makkelijk op je hardeschijf zetten, of op meerdere bronnen

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.738 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.738 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.