Elja Trum

Scott Kelby's World Wide Photowalk 2011

vrijdag 12 augustus 2011, 23:06 door | 4668x gelezen | 5 reacties

Ook dit jaar wordt er weer een World Wide Photowalk gehouden, georganiseerd door Scott Kelby. In eerdere jaren werd de fotowandeling eerder in het jaar gehouden. Ditmaal is de datum het weekend van 1 en 2 oktober. In Nederland staan momenteel acht wandellocaties gepland.

Het is de vierde maal dat Scott (die vandaag overigens in Nederland was om een workshop te geven in Amsterdam) de World Wide Photowalk organiseerd. Iedereen die mee wil wandelen kan zich gratis aanmelden bij een photowalk naar keuze waar dan ook op de wereld. Op de World Wide Photowalk website kun je zien waar alle walks gehouden worden.

Staat jou favoriete locatie er niet tussen dan kun je zelf ook een Photowalk organiseren via deze website. Tot 16 september kun je jezelf nog aanmelden als 'Walk Leader'. Het organiseren kost je niet eens zoveel tijd en als dank ontvang je van Scott één van zijn boeken cadeau.

Zo'n zelfde boek mag je ook cadeau geven (via Scott) aan de winnaar van jouw Photowalk. Na afloop van de tocht kunnen de deelnemers aan een tocht hun foto's inzenden. De leider van die tocht kiest een winnaar.

Dit is overigens de eerste keer dat de wandeling plaats kan vinden op zowel de zaterdag of de zondag. Voorheen was de zaterdag altijd de vaste dag. Vooralsnog staan er 561 locaties in de planning voor een Photowalk en hebben reeds 7.718 mensen zich ingeschreven om mee te wandelen. Naast de acht locaties in Nederland zijn er ook al vier Photowalks gepland in België.


Zelf ben ik ook weer van plan mee te wandelen dit jaar. Ik heb nog niet besloten naar welke stad ik ga. Vorig jaar heb ik in Breda meegewandeld en in 2009 heb ik zelf de wandeling in Nijmegen georganiseerd.

delen!
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, auteur van een boek over zwart-wit fotografie en schrijft regelmatig voor fotomagazine Zoom.nl. Naast zijn passie voor fotografie werkt hij als e-business consultant bij Directshop.
Elja twittert, is getrouwd en vader van Mika en Vera.

Photofacts Academy Online Cursus Macrofotografie

5 reacties

 1. Mark
  Profiel  Mark schreef op vrijdag 12 augustus 2011 om 23:18

  Tot nu toe heb ik nog nooit deelgenomen met de Photo Walk, omdat het iedere keer niet goed uitkwam. De datum staat nu in mijn agenda en grote kans dat ik meeloop dit jaar. Lijkt me erg gezellig!

  De kans dat ik in Rotterdam (mijn eigen woonplaats) meeloop is zeer klein aangezien ik hier alles wat los en vast zit al hebt gefotografeerd. Amsterdam of Den Bosch wordt het denk ik. vrolijk

 2. FrankWes
  Profiel FrankWes schreef op zaterdag 13 augustus 2011 om 19:24

  Mm, geen enkele walk in Oost nederland... Eens kijken of er animo voor is. Iemand?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijke gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

25.291 fotografen ontvangen de nieuwsbrief al!
Meer over de nieuwsbrief. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

25.291 fotografen ontvangen onze nieuwsbrief al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.

inschrijven    ➨