Photofacts.nl
12 augustus 2011, 23:06 | | 4501x gelezen

Scott Kelby's World Wide Photowalk 2011

Ook dit jaar wordt er weer een World Wide Photowalk gehouden, georganiseerd door Scott Kelby. In eerdere jaren werd de fotowandeling eerder in het jaar gehouden. Ditmaal is de datum het weekend van 1 en 2 oktober. In Nederland staan momenteel acht wandellocaties gepland.

Het is de vierde maal dat Scott (die vandaag overigens in Nederland was om een workshop te geven in Amsterdam) de World Wide Photowalk organiseerd. Iedereen die mee wil wandelen kan zich gratis aanmelden bij een photowalk naar keuze waar dan ook op de wereld. Op de World Wide Photowalk website kun je zien waar alle walks gehouden worden.

Staat jou favoriete locatie er niet tussen dan kun je zelf ook een Photowalk organiseren via deze website. Tot 16 september kun je jezelf nog aanmelden als 'Walk Leader'. Het organiseren kost je niet eens zoveel tijd en als dank ontvang je van Scott één van zijn boeken cadeau.

Zo'n zelfde boek mag je ook cadeau geven (via Scott) aan de winnaar van jouw Photowalk. Na afloop van de tocht kunnen de deelnemers aan een tocht hun foto's inzenden. De leider van die tocht kiest een winnaar.

Dit is overigens de eerste keer dat de wandeling plaats kan vinden op zowel de zaterdag of de zondag. Voorheen was de zaterdag altijd de vaste dag. Vooralsnog staan er 561 locaties in de planning voor een Photowalk en hebben reeds 7.718 mensen zich ingeschreven om mee te wandelen. Naast de acht locaties in Nederland zijn er ook al vier Photowalks gepland in België.


Zelf ben ik ook weer van plan mee te wandelen dit jaar. Ik heb nog niet besloten naar welke stad ik ga. Vorig jaar heb ik in Breda meegewandeld en in 2009 heb ik zelf de wandeling in Nijmegen georganiseerd.

delen!

reacties (5)

 • Mark
  Profiel Twitter Mark | vrijdag 12 augustus 2011, 23:18Tot nu toe heb ik nog nooit deelgenomen met de Photo Walk, omdat het iedere keer niet goed uitkwam. De datum staat nu in mijn agenda en grote kans dat ik meeloop dit jaar. Lijkt me erg gezellig!

  De kans dat ik in Rotterdam (mijn eigen woonplaats) meeloop is zeer klein aangezien ik hier alles wat los en vast zit al hebt gefotografeerd. Amsterdam of Den Bosch wordt het denk ik. vrolijk
 • FrankWes
  Profiel FrankWes | zaterdag 13 augustus 2011, 19:24Mm, geen enkele walk in Oost nederland... Eens kijken of er animo voor is. Iemand?
 • Elja Trum
  Profiel Twitter Elja Trum | zaterdag 13 augustus 2011, 19:47@Frank; ligt eraan wat je als Oost Nederland ziet. Arnhem ligt toch ook best in het oosten? knipoog Maar een wandeling in Enschede ofzo zou natuurlijk ook leuk zijn. Volgens mij is er ook nog ruimte voor wandelingen in het noorden van het land!
 • Nouks
  Profiel Twitter Nouks | zondag 14 augustus 2011, 01:37@Frank, zit een beetje na te denken over een mogelijke route in Enschede... Meedenken?
  @Elja, Frank woont net als ik in Twente. De verbindingen tussen de Twentse steden en Arnhem/Nijmegen zijn helaas niet optimaal, evenals de verbindingen met Kampen/kop van Overijssel.
 • Ruud
  Profiel Ruud | zondag 14 augustus 2011, 17:37@Nouks & Frank, uit Almelo heb je alvast één meeloper ......

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

 Workshop herfstlandschappen
Beginnersworkshop gegeven door Johannes Klapwijk | kosten: € 90.00

Workshop herfstlandschappen

Deze workshop zal zich voornamelijk richten op landschapsfotografie. De herfst is samen met de winter voor mij de tijd bij uitstek om bezig te zijn met landschapsfotografie: de kleuren, de kans op mist vanwege de warme dagen en koude, heldere nachten: alles helpt mee om landschappen te fotograferen.

» lees verder

Top artikel

10 tips voor het maken van een profielfoto

Een beetje actieve internetter staat tegenwoordig ingeschreven bij een tiental verschillende social sites. Twitter, LinkedIn, Hyves, Flickr en dergelijke. Bij de meeste van dit soort sites kun je een kort profiel over jezelf aanmaken en deze voorzien van een fotootje. Als fotograaf kun je eigenlijk niet aankomen met het eerste vakantiekiekje dat je nog in je archieven kunt vinden.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord