Photofacts.nl
4 januari 2009, 22:20 | | 6895x gelezen

Een persoonlijke achtergrond op je Nikon D40 of D60

Een tip voor D40(X) en D60-gebruikers: op deze camera’s kan je één van je foto's gebruiken als achtergrond op je infoscherm. Zo heb je een veel persoonlijkere camera, en het ziet er nog heel leuk uit ook!

Op de Nikon D40 (en ik denk ook op de D60) ga je hiervoor naar: Menu -> Setup-menu -> Infoweergave-formaat. Nu selecteer je bij Onderwerpsstanden 'Achtergrond', en hetzelfde doe je bij P, S, A, M. Vervolgens klik je op achtergrond selecteren. Je kunt nu bladeren door alle foto’s die op je geheugenkaart staan. Klik met de OK-knop op een foto en wacht even. Als je daarna naar het infoscherm gaat zul je de foto als achtergrond zien!

Volgens mij is het niet mogelijk om zelf in Photoshop een bestand te maken, en die te gebruiken door hem op de geheugenkaart te zetten. Ik had namelijk het Photofacts logo gekopieerd, en die op de geheugenkaart gezet, maar die kon ik toen niet selecteren. Op de thumbnail van dit artikel zie je een voorbeeld, met een foto van de doos van mijn Nikon D40.

Nikon D40 Infoscherm
Een voorbeeld van een achtergrond afbeelding


Volgens mij is dit bij Nikon alleen mogelijk bij de hier genoemde instapmodellen, bij andere Nikons kan het volgens mij niet, en van andere merken weet ik het niet.

delen!

reacties (6)

 • BBasje
  Profiel BBasje | zondag 4 januari 2009, 23:10Ik heb zelf een D40x en vind het wel een handige optie... Ik kan zo heel makkelijk het verschil tussen een automatische stand of een handmatige stand (P, S, A, M) zien. Heb namelijk ingesteld dat hij alleen bij de automatische standen mijn achtergrond kan laten zien.

  Ik ga snel eens kijken of ik een photoshopbestandje erop kan krijgen want dat is wel een leuk idee..

  Groetjes Bas
 • Arend Oosterlee
  Profiel Arend Oosterlee | maandag 5 januari 2009, 09:42Bas, als het je gelukt is een photoshop bestand erop te krijgen, zou je dat dan hier door willen geven? Dat is natuurlijk handig om te weten voor andere D40/D60-gebruikers. knipoog
 • Jeroen Zelle
  Jeroen Zelle | maandag 5 januari 2009, 13:02Ik heb een D60 en daar is het ook op mogelijk.

  Echter ik gebruik het niet, omdat het minder duidelijk en onrustiger beeld is dan de normale instelling.
 • Hans Braakhuis
  Hans Braakhuis | dinsdag 6 januari 2009, 20:36Je kan nu ook je EOS 40D pimpen.

  groeten Hans
 • gast | donderdag 8 januari 2009, 19:27Arend, Ik heb het gisteren even geprobeerd en kom er niet echt verder mee... Als ik een foto van mijn camera haal, die in photoshop open en er test overheen verf, deze weer opsla en op mijn camera zet dan ziet hij wel dat er een bestand staat maar kan deze niet openen. Waarom is de vraag? Nou ik weet het ook niet, het is inprincipe hetzelfde als de foto's die uit de camera komen.

  Kortom: Het is niet mogelijk zelf iets te photoshoppen en op je display te laten zien, jammer hoor!
 • BBasje
  Profiel BBasje | donderdag 8 januari 2009, 19:28Dan moet ik dus wel even aangemeld zijn, kun je ook zien dat het van mij afkomt.. Bij deze!

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Portretfotografie als de oude meesters
Gevorderdenworkshop gegeven door Liesbeth van Asselt | kosten: € 165.00

Portretfotografie als de oude meesters

Tijdens deze unieke workshop portretfotografie treden we in de voetsporen van Rembrandt, we gaan schilderen met licht. In kleine groepjes gaan we in kasteel De Cannenburgh aan de slag met het zo goed mogelijk benaderen van de op schilderijen gebruikte lichtval.

» lees verder

Top artikel

Abstracte fotografie in rook op laten gaan

Vandaag kwam ik een artikel op Photocritic.org tegen waarin uitgelegd werd hoe je prachtige abstracte foto's kunt maken van rook. Zij hebben gesproken met Graham Kefferey die dergelijke foto's al een tijdje met veel succes maakt. Een interessant artikel en voor mij aanleiding om er zelf ook mee aan de slag te gaan. Hierbij dan ook gelijk een tutorial van wat ik vandaag geleerd heb.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord