Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Remco van der Kruis

Recensie: Photoshop CS5 voor Digitale Fotografie

vrijdag 9 juli 2010, 23:45 door | 7.465x gelezen | 4 reacties

Photoshop CS5 voor Digitale FotografieVan Uitgeverij Pearson ontving ik het boek Photshop CS5 voor Digitale Fotografie. De auteur Johan Elzenga heeft al meerdere boeken geschreven over werken met Photoshop, Lightroom en Aperture. Naast deze technische boeken heeft hij ook enkele fotoboeken gemaakt met onder andere titels als African Wildlife en The Valley of the Elephants.

Het boek Photoshop CS5 voor Digitale Fotografie is, zoals de titel al aangeeft, speciaal geschreven voor fotografen. En dan met name fotografen die al bekend zijn met eerdere versies van Photoshop. Het boek is opgezet in een volgorde die zo veel mogelijk overeenkomt met de workflow van een fotograaf en behandelt niet alle functies en mogelijkheden van Photoshop, maar alleen degene die interessant zijn voor fotografen. Dit zorgt er voor dat het een goed te lezen en compact boek is geworden.

De verbeterde functies en de nieuwe functies worden in het boek aangegeven met een symbolen; een blauw vierkant met wit kruis en een rood vierkant met een witte plus. Hierdoor zijn de nieuwe functies makkelijk te herkennen.

Uiteraard is er ruimte voor de bekende nieuwe functies als Puppet Warp en Content Aware Filling. Ook functies die in eerdere versies zaten worden nog eens besproken. Hierdoor is het ook een aardig boek voor de fotografen die nog aan het sparen zijn voor Photshop CS5.

Conclusie
Photoshop CS5 voor Digitale Fotografie is een compact en begrijpelijk boek dat ik kan aanraden voor fotografen die al bekend zijn met Photoshop. Te meer omdat de prijs van het boek zeker niet te hoog is in vergelijking met andere boeken over Photoshop.

Photoshop CS5 voor Digitale Fotografie door Johan W. Elzenga.
ISBN 978-90-430-2063-3, 176 pagina's en een prijs van 19,95 euro.

Ge´nteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Computerboek.nl. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Remco van der Kruis

Over de auteur

Remco is actief in de journalistieke fotografie en runt zijn eigen fotografiebedrijf onder de naam ProperPictures. Hij heeft net de Fotovakschool in Amsterdam afgerond en wil zich vooral gaan richten op bedrijfsreportages en het maken van foto's voor websites en drukwerk.

4 reacties

 1. Ruud
  Ruud schreef op zaterdag 10 juli 2010 om 12:42  | reageer

  Remco, is dit een recensie? Wat vind je nu zelf van dit boek? Zo lijkt het mij meer op een overgenomen persbericht. Niets op tegen, maar dan is het meer een niewsberict dan een recensie. En waarom beginnen alle recensies hier met: Van uitgeverij X ontvingen wij...'? Zijn er geen andere openingszinnen mogelijk?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 10 juli 2010 om 23:30  | reageer

  @Ruud; Die eerste regel over de uitgeverij heb ik erbij gezet. Dat doe ik om twee redenen; als bedankje richting de uitgever voor het beschikbaar stellen van het boek en om open te zijn naar de lezer: het boek is gekregen, niet gekocht.

 3. Remco
  Profiel  Remco schreef op zondag 11 juli 2010 om 07:59  | reageer

  @Ruud: Wat ik van het boek vind staat in de conclusie. Voor een volgende recensie zal ik dat wat uitgebreider doen en meer mijn mening laten horen. Zo zie je maar dat een recensie schrijven niet eens gemakkelijk is. Bedankt voor je opmerking.

 4. Ruud
  Ruud schreef op zondag 11 juli 2010 om 16:22  | reageer

  @Elja. Op zich een goede bedoeling. Maar het is een standaardzin geworden waarmee je al op de homepagina opent. Zo'n standaardzin die los staat van de recensie zou je ook binnen de kadertekst onderaan kunnen zetten. Maar dat is natuurlijk jouw zaak. vrolijk

  @Remco. Er staat weliswaar 'Conclusie', maar het is geen conclusie die je uit de eerdere tekst trekt. Eigenlijk zeg je alleen dat het een compact boek is voor niet te veel geld. Is dat het argument om dit boek te kopen? Een recensie is een kritische beschouwing van een werkstuk, zoals ik dat hier op fotowerk wel eens tegenkom. Wat is goed? Wat is minder goed?

  Eigenlijk is dit een recensie in het klein. vrolijkDeel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord