Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Scott Kelby's World Wide Photowalk 2011

vrijdag 12 augustus 2011, 23:06 door | 7.197x gelezen | 5 reacties

Ook dit jaar wordt er weer een World Wide Photowalk gehouden, georganiseerd door Scott Kelby. In eerdere jaren werd de fotowandeling eerder in het jaar gehouden. Ditmaal is de datum het weekend van 1 en 2 oktober. In Nederland staan momenteel acht wandellocaties gepland.

Het is de vierde maal dat Scott (die vandaag overigens in Nederland was om een workshop te geven in Amsterdam) de World Wide Photowalk organiseerd. Iedereen die mee wil wandelen kan zich gratis aanmelden bij een photowalk naar keuze waar dan ook op de wereld. Op de World Wide Photowalk website kun je zien waar alle walks gehouden worden.

Staat jou favoriete locatie er niet tussen dan kun je zelf ook een Photowalk organiseren via deze website. Tot 16 september kun je jezelf nog aanmelden als 'Walk Leader'. Het organiseren kost je niet eens zoveel tijd en als dank ontvang je van Scott n van zijn boeken cadeau.

Zo'n zelfde boek mag je ook cadeau geven (via Scott) aan de winnaar van jouw Photowalk. Na afloop van de tocht kunnen de deelnemers aan een tocht hun foto's inzenden. De leider van die tocht kiest een winnaar.

Dit is overigens de eerste keer dat de wandeling plaats kan vinden op zowel de zaterdag of de zondag. Voorheen was de zaterdag altijd de vaste dag. Vooralsnog staan er 561 locaties in de planning voor een Photowalk en hebben reeds 7.718 mensen zich ingeschreven om mee te wandelen. Naast de acht locaties in Nederland zijn er ook al vier Photowalks gepland in Belgi.


Zelf ben ik ook weer van plan mee te wandelen dit jaar. Ik heb nog niet besloten naar welke stad ik ga. Vorig jaar heb ik in Breda meegewandeld en in 2009 heb ik zelf de wandeling in Nijmegen georganiseerd.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Mark
  Profiel  Mark schreef op vrijdag 12 augustus 2011 om 23:18  | reageer

  Tot nu toe heb ik nog nooit deelgenomen met de Photo Walk, omdat het iedere keer niet goed uitkwam. De datum staat nu in mijn agenda en grote kans dat ik meeloop dit jaar. Lijkt me erg gezellig!

  De kans dat ik in Rotterdam (mijn eigen woonplaats) meeloop is zeer klein aangezien ik hier alles wat los en vast zit al hebt gefotografeerd. Amsterdam of Den Bosch wordt het denk ik. vrolijk

 2. FrankWes
  Profiel FrankWes schreef op zaterdag 13 augustus 2011 om 19:24  | reageer

  Mm, geen enkele walk in Oost nederland... Eens kijken of er animo voor is. Iemand?

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 13 augustus 2011 om 19:47  | reageer

  @Frank; ligt eraan wat je als Oost Nederland ziet. Arnhem ligt toch ook best in het oosten? knipoog Maar een wandeling in Enschede ofzo zou natuurlijk ook leuk zijn. Volgens mij is er ook nog ruimte voor wandelingen in het noorden van het land!

 4. Nouks
  Profiel  Nouks schreef op zondag 14 augustus 2011 om 01:37  | reageer

  @Frank, zit een beetje na te denken over een mogelijke route in Enschede... Meedenken?
  @Elja, Frank woont net als ik in Twente. De verbindingen tussen de Twentse steden en Arnhem/Nijmegen zijn helaas niet optimaal, evenals de verbindingen met Kampen/kop van Overijssel.

 5. Ruud
  Profiel Ruud schreef op zondag 14 augustus 2011 om 17:37  | reageer

  @Nouks & Frank, uit Almelo heb je alvast één meeloper ......

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord