Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

'Speedlight Mastery' van Damien Lovegrove nu gratis op YouTube

zaterdag 24 november 2018, 20:02 door | 7.577x gelezen | 0 reacties

Damien Lovegrove is een bekende Britse fotograaf, die veel (e)books uitgeeft en workshops geeft en op DVD uitbrengt. Een van zijn oudere video's, 'Speedlight Mastery', is sinds deze maand in zijn geheel gratis te bekijken.


In Nederland - en de rest van de wereld - is hij vooral bekend om zijn workshops en trainingsvideo's, evenals zijn blog ProPhotoNut.

Regelmatig reist hij de wereld over voor workshops en symposia en heeft hij het commerciŽle aspect van fotografie ook uitstekend in de vingers, gezien het aantal verkopen van dvd's, workshops en light modifiers.

Ook hier op Photofacts hebben we al regelmatig recensies geplaatst van zijn dvd's (bijvoorbeeld Simply Boudoirof eBooks (zoals 'Professional Wedding Photography').

In 2009 maakte hij de 2,5 uur durende trainingsvideo over portretfotografie met behulp van Speedlights. Die video is sinds kort gratis beschikbaar gemaakt via YouTube.

In een flink aantal setups laat Damien al fotograferend zien wat je kunt doen als je op locatie portretten wilt maken - in dit geval met behulp van een paar reportageflitsers, zonder al te veel dure accessoires.

Natuurlijk, het videomateriaal is al bijna 10 jaar oud. De camera en flitsers die gebruikt worden zijn ook gedateerd. Maar het blijft leuk en leerzaam om de manier van werken te zien en hoe je met relatief betaalbare middelen toch iets moois kunt neerzetten.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Video tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord